Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας


         Την Παρασκευή 1-2-2013 έγινε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ για το 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Τμήματος στο Αγρίνιο. 
      Την κοπή πίτας ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Π. Αναστάσιος Καντάνης μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, ενώ υπήρξε αθρόα προσέλευση των Μηχανικών......



       Επίσης παρέστησαν ως επίτιμοι καλεσμένοι, η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ.  κα Μαρία Τριανταφύλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο  επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο  Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ευστάθιος Τσούκαλος,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδας Υφαντής και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Τσιτσέλης Ιωάννης.
         Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ρόκος Κων/νος τόνισε ότι το 2013 μπορούμε και πρέπει να το καταστήσουμε ελπιδοφόρο, βασιζόμενοι τόσο σε διεργασίες οι οποίες ήδη παρατηρούνται στην κοινωνία, όπως η γόνιμη αυτοκριτική, η απαγκίστρωση από αγκυλώσεις του παρελθόντος, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, και κυρίως η δίψα και ορμή της νεολαίας και των νέων συναδέλφων να οικοδομήσουν και να ζήσουν σε μια κοινωνία αξιοκρατίας. 
       Επίσης ως προς την τεχνική παραγωγική διαδικασία υπόμνησε ότι τα μέτωπα που είναι ανοικτά, είναι ελπιδοφόρα, όπως τα μεγάλα έργα των παραχωρήσεων τα οποία στην Αιτωλοακαρνανία επέρχονται χωρίς μείωση του φυσικού τους αντικειμένου, το κτηματολόγιο, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας, η μεταβολή της ενεργειακής πολιτικής η οποία απαιτεί μεγάλα έργα υποδομής, το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (2014 -2020) καθώς και η μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη «κόκκινης γραμμής» στην παραγωγή αυθαιρέτων του τόπου.
          Στα πλαίσια αυτά ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το 2013 μας καλεί να μετέχουμε στην υπέρβαση που απαιτείται, παραμερίζοντας το «εγώ» και προτάσσοντας το «εμείς» και υπογράμμισε ότι η λέξη κλειδί για το 2013 δεν είναι η ανάπτυξη αλλά η ανάταση της κοινωνίας.
       Στην συνέχεια πραγματοποιήθη η κοπή της πίτας και ακολούθησε δεξίωση των παρισταμένων.

     Ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας εύχονται σε όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά και σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, υγεία, ευτυχία, δημιουργικό και ελπιδοφόρο το 2013.


……………………….
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Π. ΣΟΥΛΟΥ 11, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΗΛ.(26410)55755, 56789   fax:31506
Πληρ. Τηλ: 26410-55755

1 σχόλιο:

  1. Να αλλαξει το ΤΕΕ και την Ελληνικη Σημαια που εχει ξεχασμενη εξω και εχει καταντησει κουρελι ......αντε μπραβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο