Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Ευθυμίας Καραπάνου-Κολοβού προς τον Περιφερειάρχη για το δρόμο «Κουβαράς-Φυτείες»


   Την ακόλουθη επιστολή απέστειλε η Αντιδήμαρχος ΔΕ ΦΥΤΕΙΩΝ Δήμου Ξηρομέρου Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα, τονίζοντας την αναγκαιότητα εκτός απο το έργο «Βελτίωση της οδού ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ» που θα ξεκινήσερι σύντομα, να προωθηθεί άμεσα και κατ' εξαίρεση για χρηματοδότηση και δημοπρασία ο δρόμος ΦΥΤΕΙΕΣ – ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ και  εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο στο Ξηρόμερο καταλήγει  λέγοντας ότι: "Εμείς εδώ στο Ξηρομερο Αιτωλνίας, έχουμε από τους χειρότερους και επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα και λογικά θα έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα  απορρόφησης πιστώσεων για τους παραπάνω δρόμους".
     Ειδικότερα αναφέρει:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα
Κοινοποίηση: Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΔΕ κ. Παπαναστασίου

         Τον Νοέμβριο του 2010, δημοπρατήθηκε  το έργο «Βελτίωση της οδού ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ», μήκους 9,2 χλμ, που εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α.
      Το εγκριθέν έργο είναι προϋπολογισμού 16.366.115 ευρώ, μετά την απόφαση 34/2012 της 3/2/12 Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δ. Ελλάδος και τη λοιπή προβλεπόμενη εξέλιξη, διότι το έργο, είναι της Περιφέρειας. Εντός των ημερών ξεκινά η κατασκευή του έργου.....



     Τα πάντα είχαν αρχίσει  το 2003- 2004 για τη βελτίωση οδών συνολικού μήκους   80 χλμ, 
-ΚΟΥΒΑΡΑΣ – ΦΥΤΕΙΕΣ - ΑΣΤΑΚΟΣ  30 χιλιόμετρα περίπου.
-ΦΥΤΕΙΕΣ – ΚΑΤΟΥΝΑ –ΑΕΤΟΣ- ΜΥΤΙΚΑΣ 50 χλμ. περίπου.

        Τις μελέτες είχε πάρει εντολή να τις ετοιμάσει η τεχνική εταιρεία μελετών δημοσίων έργων [ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ], με έδρα τη Αθήνα (τηλ επικοινωνίας: 210-8215989, 210-8211748).
        Αναλυτικότερα η μελετητική εταιρεία πήρε εντολή να ετοιμάσει 3 μελέτες όπως γράφει στην ιστοσελίδα της:
α.-Προωθημένη αναγνωριστική μελέτη σε κλίμακα 1:5000 για τα τμήματα Κουβαράς - Φυτείες - Αστακός και Φυτείες - Κατούνα - Μύτικας συνολικού μήκους 80 περίπου χλμ.
β.-Οριστική μελέτη οδοποιίας στα οδικά τμήματα Κουβαράς - Φυτείες - Μπαμπίνη μήκους 9,2 χλμ. και Φυτείες - Παπαδάτος μήκους 4,2 χλμ., 
γ.-Προμελέτη και οριστική μελέτη ισόπεδων κόμβων σε κλίμακα 1:500.

          Σε εισήγησή του σε Περιφερειακό συμβούλιο, ο τότε Περιφερειάρχης κ. Αποστολόπουλος σε ξενοδοχείο στη Πάτρα την 1 Φεβ 2010 (βλέπε στην ιστοσελίδα http://www.apostolopoulos-tasos.gr/dt/2010/02-2010/01-02/01-02-2010.html), ανέφερε ότι «Κάποιοι φορείς αυτές τις μέρες μου έστειλαν λίστες με έργα που πρέπει να ενταχτούν στο ΕΣΠΑ. Η ένταξη ενός έργου χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία για την ωρίμανση και την ένταξή του, μετά την αξιολόγηση, στο ΕΣΠΑ. Διαδικασία που δεν μπορούμε και να θέλαμε να την αγνοήσουμε. Άρα οι λίστες έργων από μόνες τους δεν λένε τίποτα αν δε συνοδεύονται από ώριμες μελέτες. Μόνο δυο έργα παρουσιάζουν σήμερα ωριμότητα: Είναι η είσοδος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και η Βελτίωση του δρόμου Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός-Κατούνα Μύτικα τα οποία πρέπει να εντάξουμε.» 
     Επομένως ο ίδιος επιβεβαίωνε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ για τις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ χρονοβόρες διαδικασίες και κατσαδιάζει φορείς που δρουν χωρίς σχεδιασμό.

       Από τα 80 χιλιόμετρα εγκρίθηκε να Δημοπρατηθούν μόνο τα 9,2 χλμ,  δηλαδή από ΚΟΥΒΑΡΑ ΦΥΤΕΙΩΝ (Ε.Ο Αγρινίου-Ιωαννίνων), μέχρι λίγο έξω από χωριό ΜΠΑΜΠΙΝΗ
     Δεν δημοπρατήθηκαν ποτέ  τα 4,2 χιλιόμετρα από κόμβο Λιγοβιτσίου προς ΦΥΤΕΙΕΣ και ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ (Βλέπε χάρτη πιο πάνω), ενώ είχε υποβληθεί πλήρης ΟΡΙΣΤΙΚΉ μελέτη και είχε ωριμάσει για δημοπράτηση ως Α΄ΦΑΣΗ

       Τα δύο αυτά χωριά απομονώνονται πλέον, ενώ βρίσκονται στην ΠΥΛΗ του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. Αυτό διαπιστώθηκε και σε σύσκεψή για το ίδιο θέμα στις ΦΥΤΕΙΕΣ, το 2011, όπου σε ερώτημα και ανάλυση με στοιχεία του Δημότη Φυτειών Ξηρομέρου, Χρήστου Κολοβού, Ταξίαρχου ε.α,   οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας παραδέχτηκαν εν γένει το πρόβλημα, όπως το επισήμανε και ο παρευρισκόμενος στη σύσκεψη τότε βουλευτής κ. Μακρυπίδης. 

       Το κράτος φωνάζει τις Περιφέρειες, φτιάξτε μελέτες ώριμες να τις βάλουμε στο ΕΣΠΑ και να φτιάξουμε έργα για να μη επιστρέφονται πιστώσεις πίσω στην Ε.Ε.  Αυτό το πρόβλημα έχουμε σήμερα. 
      Πέρασαν τόσα χρόνια και η Περιφέρεια δεν γνωρίζουμε τι έπραξε πάνω στις προμελέτες ΦΥΤΕΙΕΣ- ΚΑΤΟΥΝΑ -ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ- ΜΠΑΜΠΙΝΗ- ΑΣΤΑΚΟΣ.  
  Επομένως η ολοκλήρωση βελτίωσης των δύο υπολοιπων σημαντικών για το Ξηρόμερο απαρχαιωμένων ακατάλληλων επικίνδυνων και αναχρονιστικών  δρόμων, πότε θα γίνουν!!    
    
         Συνοψίζοντας κ. Περιφερειάρχη, αναρωτήθηκα και μένω ακόμα με τις απορίες, πως είναι δυνατόν, ενώ υπήρχε ολοκληρωμένη  μελέτη από το 2009,  για τα 9,2 χιλιόμετρα προς ΜΠΑΜΠΙΝΗ και τα 4, 2 προς ΦΥΤΕΙΕΣ - ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, γιατί μετά από 4 χρόνια κατασκευάζουμε μόνο τα 9,2 χιλιόμετρα;
    Αν τα 6.650.000 € προς ΦΥΤΕΙΕΣ  και ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ κόπηκαν, ή δόθηκαν αλλού το έτος 2009, ή δεν υπήρχαν χρήματα, ή για άλλους τεχνικούς  λόγους που δεν γνωρίζω, λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη αυτή, αλλά κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό και να τα ΕΠΑΝΑΔΙΑΘΕΣΕΤΕ άμεσα.

Σας ΠΡΟΤΕΙΝΩ και ΑΙΤΟΥΜΑΙ
1ον)-Να προωθηθεί άμεσα και κατ εξαίρεση για χρηματοδότηση και δημοπρασία η έτοιμη ώριμη μελέτη για το τμήμα των 4,2 χιλιομέτρων από τα νότια των ΦΥΤΕΙΩΝ προς τις ΦΥΤΕΙΕΣ και την ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ.
2ον)- Ολοκλήρωση των δύο άλλων αναγνωριστικών  μελετών δρόμων και κόμβων, μέχρι ΑΣΤΑΚΟ και μέχρι ΜΥΤΙΚΑ από ΑΕΤΟ. (δεν γνωρίζω τι υπάρχει στη Περιφέρεια).
       Έχει γίνει μεν προεργασία από το 2004,  αλλά θέλει να ολοκληρωθούν ως μελέτες για να ωριμάσουν, ενώ έχουν παγώσει προ πολλού. 
      Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 τελειώνει και αρχίζει το επόμενο. Όλοι θέλουμε και φωνάζουμε να μη επιστρέφονται χρήματα πίσω στην Ε.Ε και να ανέβει η απορρόφηση πιο πολύ αυτων των κονδυλίων. Ξέρουμε  ότι για να προλάβουμε, πρέπει να έχουμε μελέτες έτοιμες για χρηματοδότηση τώρα που η χρηματοδότηση από την Ε.Ε έχει ανέβει πάρα πολύ σε ποσοστό συμμετοχής.

 Κε Περιφερειάρχη,
      Πρέπει να δώσετε άμεση προτεραιότητα σε πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σας και διευθύνσεις, έτσι ώστε να ξαναρχίσουν και   να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες,  για το σύνολο του έργου, από την Νότια Παράκαμψη ΦΥΤΕΙΩΝ προς ΑΣΤΑΚΟ και προς τις ΦΥΤΕΙΕΣ –ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ- ΚΑΤΟΥΝΑ-ΑΕΤΟΣ – ΜΥΤΙΚΑ.
       Πρέπει να ολοκληρωθεί το μεγάλο οδικό έργο που αρχίζει για το ΞΗΡΟΜΕΡΟ, μαζί με το δρόμο προς το Πλατυγιάλι και Αστακό, που πρέπει και αυτό να γίνει, που θα φέρει το Ξηρομέρο, πιο κοντά στην επίτευξη των χρόνιων στόχων του, όσον αφορά στην ανάπτυξη στο εμπόριο, στην κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, σε βιομηχανικές, στις τουριστικές και αγροτουριστικές επενδύσεις και στην εν γένει οικονομική αλματώδη ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη στη σημερινή κρίση.

      Γνωρίζετε ασφαλώς ότι εμείς εδώ στο Ξηρομερο Αιτωλνίας, έχουμε από τους χειρότερους και επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα και λογικά θα έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα  απορρόφησης πιστώσεων για τους παραπάνω δρόμους. 
     Υπάρχουν και πολλές σχετικές διαχρονικές δηλώσεις  αρμοδίων περί τούτου. Τα  υπόλοιπα 70 χιλιόμετρα από ΦΥΤΕΙΕΣ προς ΑΣΤΑΚΟ και προς ΚΑΤΟΥΝΑ-ΑΕΤΟ -ΜΥΤΙΚΑ, ενημερώνω ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει  εδώ  και χρόνια, σε εξέλιξη διαδικασία ολοκλήρωσης των αναγνωριστικων μελετών για να ωριμάσουν στη συνέχεια και να προλάβουν να εγκριθούν για εισαγωγή τους στο ΕΣΠΑ.

    Έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο φωνή διαμαρτυρίας του Περιφερειακού συμβούλου κ. Στούπα Παναγιώτη, για εγκατάλειψη της Αιτωλοακαρνανίας στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας. «Πρέπει να υπάρχει ισομερής περιφερειακή ανάπτυξη  για άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
     Αυτό προϋποθέτει ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό του πρέπει να λαβαίνει υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες όλων των περιφερειακών ενοτήτων…».

     Αναφέρθηκε επίσης  πρόσφατα (όπως διαβάζω στο διαδίκτυο), από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Παπαναστασίου, πως το ΕΣΠΑ καταρτίστηκε εν κρυπτώ και ότι σχεδόν 2 χρόνια από το τότε που η περιφέρεια ανέλαβε την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ δεν το έχει φέρει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. (http://www.myagrinio.gr/)
          
  κ. Περιφερειάρχη,
     Κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει και θα πρέπει να μαχόμαστε γιαυτό, είναι ότι αν χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά θα υπάρξουν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας για πολλά χρόνια για πολλούς Ξηρομερίτες
      Ξέρετε ότι για το ΕΣΠΑ η κρατική συμμετοχή έπεσε στο 5%. Το 95% των δαπανών δίνεται από την Ε.Ε. Αλλά σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους από τις Βρυξέλλες για όλες αυτές τις καθυστερήσεις και την μη απορρόφηση των αναγκαίων κονδυλίων, ευθύνεται η ανυπαρξία ενός συγκροτημένου μηχανισμού παραγωγής έργων που να καθιστά εφικτή την απορρόφησή τους
      Έχουν απορροφηθεί από το 2007 μέχρι σήμερα 6-7 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων και τα υπόλοιπα 8 δις, ευρώ παραμένουν αναξιοποίητα. Συνεπώς, επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ αργούν να προκηρυχθούν, έργα υποδομής αναβάλλονται, το ίδιο και δράσεις κατάρτισης, νέας τεχνολογίας, πληροφοριακά συστήματα.

       Το μήνυμα  του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή ήταν ότι, στη νέα περίοδο που έχει ξεκινήσει -με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης μέσω της δόσης των 52,4 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα κονδύλια των 18,3 δισ. μέσω του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού- για την οικονομία, «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ».

          Στην δε εισήγησή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι ο μνημονιακός στόχος απορροφήσεων για το 2013 είναι περίπου 4 δισ ευρώ, ενώ οι λίστες των προγραμμάτων θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Μαρτίου από τα υπουργεία και τις Περιφέρειες.
       Συμπλήρωσε ακόμη ότι αν συνυπολογισθούν οι πόροι της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της 36 δισ. ευρώ περίπου, ενώ μαζί με ένα ποσό της τάξεως των 8 δισ. ευρώ που δεν έχει ακόμα απορροφηθεί από το σημερινό ΕΣΠΑ, τα κονδύλια αυτά μπορεί να αποτελέσουν μια ουσιαστική ένεση ρευστότητας για την αγορά και τις επιχειρήσεις, καθώς και να συμβάλουν στη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

κ. Περιφερειάρχη,
     Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσημη απάντησή σας στον Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ και τις ενέργειές σας.
-Στον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαναστασίου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Στούπα, τους παρακαλώ να ενημερωθούν πλήρως από τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το μεγάλο ζήτημα της εγκατάλειψης του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, και να ζητήσουν συζήτηση επί του θέματος και λήψη απόφασης στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, έστω και προ ημερησίας διατάξεως.

17 Φεβ 2013
Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού
Αντιδήμαρχος ΔΕ ΦΥΤΕΙΩΝ Δήμου Ξηρομέρου

8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Ευθυμία, έτσι πρέπει να λειτουργούμε όλοι οι αιρετοί και σίγουρα θα έχουμε την απάντηση που πρέπει απο την περιφέρεια. Μόνο οι ενέργειες οι οποίες θα γίνουν απο εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι οργανωμένες και να στηριχθούν απο όλους μας για να υπάρχει σίγουρο αποτέλεσμα. Έκανες ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει κάποιοι άλλοι 2 χρόνια τώρα. Απλά να κρατάς και κάποιες επιφυλάξεις γιατί αυτοί δεν θέλουν να τους βγαίνει μπροστά κανένας, βλέπεις είναι και η ματαιοδοξία τους στην μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό Ξηρόμερο News, ευχαριστώ για την ανάρτηση του θέματος. Είναι ένας στρατηγικός αντικειμενικός σκοπός οι δρόμοι από Κουβαρά προς Αστακό και πρός Κατούνα- Αετό -Μύτικα.Το ίδιο και ο δρόμος από Ιόνια Οδό προς Πλατυγάλι-Αστακό. Όλοι οι φάκελλοι είναι στην Περιφέρεια. Η εταιρεία ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ, που έχω επικοινωνήσει περιμένει τις εντολές για συνέχιση των μελετών αυτών. Πιστεύω ότι θα το δεί επιτέλους η Περιφέρεια το θέμα και θα εντάξει στο σχεδιασμό της τη συνέχιση των υπολοίπων μελετών για τα 70 χιλιομετρα και τη χρηματοδότηση-δημοπρασία της έτοιμης μελέτης για τα 4,2 χιλιόμετρα.Να δούμε τώρα τι θα κάνει και η αντιπολίτευση εκεί στη Περιφέρεια. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του Ξηρομερίτικου λαού.Θα ακολουθήσει και επίσημο έγγραφο προς την Περιφέρεια, από τη Δημαρχιακή αρχή για την άμεση κάλυψη των λακούβων του οδοστρώματος ανάμεσα στα χωριά του Ξηρομέρου. Ειδικά έξω από ΜΠΑΜΠΙΝΙ και ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη.

    Ευθυμία Κολοβού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ? ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ? Ε ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΖΕΤΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγχωρείς 9:40. Όταν έγραψα το σχόλιό μου δεν υπήρχε αναρτημένο το σχόλιο του κυρίου και ας γράφει 17 1045. Ανέβηκαν και τα δύο μαζί την ίδια στιγμή, ή μπορεί να ανέβηκε κάποια στιγμή το πρώτο, αλλά εγώ είχα στείλει ήδη το δικό μου πριν δω οτιδήποτε και προφανώς ούτε ο κύριος(α) που το έγραψε είχε δεί το δικό μου. Παρακαλώ το Ξηρόμερο news αν μπορεί να το επιβεβαιώσει και προς θεού, από τα γραφόμενα του 10:45 από πουθενά δεν εξάγεται το συμπέρασμά σου που το επροσδιορίζεις και ονομαστικά και ομιλεί έτσι το βλέπω εγώ γενικά.Με αδικείς και ελπίζω να μπορεί το ξηρόμερο news, βλέποντας τα στοιχεία του να στο επιβεβαιώσει.Φυσικά και κάτι έκανε ο Πάνος ο Γαζέτας όπως λες Ήή κάτι κάνω και εγώ και οι άλλοι συμπολίτευση και αντιπολίτευση.Όλοι μας προσπαθούμε για το καλό του τόπου και όλοι κρινόμαστε είτε από εσένα, είτε από τον κύριο, είτε από άλλους συνδημότες και ο λαός στο τέλος κρίνει.Εύχομαι να καλυφθείς στα ερωτήματά σου είτε από εμένα είτε κυρίως από τη διαχείρηση αν επαναλαμβάνω υπάρχουν κάπου στον υπολογιστή του οι ώρες που στάλθηκαν τα σχόλια. ευχαριστώ. Ε.Κ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ,

    ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΩ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ). ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    1.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΝΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ? ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΣΑΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ? ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ?
    2.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2013, ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΘΕΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΛΕΞΗ (ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?
    3.ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ. ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ή ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΣ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΟΛΟΙ Κ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΦΩ ΕΤΑΧΘΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣΑ, ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Η ΕΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. ΛΥΤΡΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ, ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.
    1. ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΄ΌΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ .ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΠΟΜΕΝΩΣ. Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΌΤΙ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΑΡΑΖΩ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΜΗ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ.
    2. ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥ, ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΓΩ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ.
    3. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ. ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ.
    Α.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
    Β. Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟ ΡΙΒΙΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
    Γ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ
    Δ. ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΗΜΑΝΣΗΣ, ΣΗΜΑΙΩΝ ΛΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ, Η ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, Η ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Στις 23 /2/2012 και αγωνιώντας για τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα για το παραμελημένο ΞΗΡΟΜΕΡΟ,όπως και εσείς αγωνιάτε και καλά κάνετε, έθεσα ερώτημα με επιστολή στην εταιρεία ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ που συνέταξε τις μελέτες, να με πληροφορήσουν αν συνεχίζονται οι μελέτες ή έχουν κάποια νεότερη εντολή για συνέχιση των μελετών, προκειμένου ανάλογα με την απάντηση να προβώ στο παρόν αίτημα.
    Πράγματι η εταιρεία μου απάντησε στις 5/3/2012 (την επιστολή την εχω καταθέσει στο δημο) ότι εκτός από το τμήμα των 9,2 χλμ. που και εμείς ξέρουμε ότι έχει προωθηθεί για κατασκευή, για όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

    Στη συνέχεια Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νίας)οργάνωσε συζήτηση-ενημέρωση που πραγματοποιηθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Φυτειών την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα:
    Ενημέρωση Δημοτών και φορέων για την εξέλιξη του έργου:
    «Βελτίωση οδού Κουβαρά-Φυτείες- Αστακός και Φυτείες –Κατούνα-Μύτικας (Α΄Φάση)»
    http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/04/blog-post_4926.html
    Εκεί αποκαλύφθηκε το ζήτημα της μη δημοπράτησης του Ώριμου έργου των 4,2 χλμ και το πάγωμα των άλλων δύο προς ΑΣΤΑΚΟ και ΜΥΤΙΚΑ. Στη συνέχεια κ Λύτρα, έστειλα επιστολή στον Δήμο και καλώς ή κακώς δεν έγινε τίποτα(πείτε το έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας, παράλειψη,κλπ)
    http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/04/blog-post_6423.html
    Επανέρχομαι σήμερα ξανά ως αντιδήμαρχος.Δεν πράττω σωστά?
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    4. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΩΡΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ,ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΛΠ, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ 4,2 ΧΛΜ ΠΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,(ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ).
    5.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΝΑ- ΜΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΙΤΩΛΝΙΑΣ (Κ ΣΩΚΟΣ).ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΩΡΙΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.
    6. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ, ΕΧΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΔΕ ΜΕ Κ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κ ΣΤΟΥΠΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,( ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ), ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΚΕΙ ΕΣΤΙΑΖΩ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΩ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΙΑΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο