Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη Φούντα: Σχετικά με υδάτινους πόρους και σενάρια για Αχελώο


Θέμα: Σχετικά με την παρουσίαση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων από το ΥΠΕΚΑ και τα εναλλακτικά σενάρια περί Εκτροπής του Αχελώου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          Είναι πλέον γνωστό ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί δύο φορές για την καθυστερημένη εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για τα Νερά, διαδικασία η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της κατάρτισης ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων για τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας.
       Στο πλαίσιο αυτό, ήταν πράγματι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε την Δευτέρα 11/2/2013, καταβάλλοντας ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια και σημαντικό όγκο εργασίας,  στην ανακοίνωση της ολοκλήρωσης των περισσότερων Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της χώρας μας και στην αναλυτική παρουσίασή τους......



      Ωστόσο, όσον αφορά τα Σχέδια Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων (ΥΔ) Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, προκαλεί εντύπωση η επιλογή του Υπουργείου να παρουσιάσει σχέδια εναλλακτικών σεναρίων για την επαρκή άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου, βάσει διαφόρων ποσοστών εκτροπής του ποταμού Αχελώου, λίγο πριν την εκδίκαση των ενστάσεων για το μεγάλο έργο της εκτροπής του ποταμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
      Παρότι εκτιμάται η διεκπεραίωση του σημαντικού έργου της κατάρτισης των εν λόγω Σχεδίων Διαχείρισης από πλευράς Υπουργείου ΠΕΚΑ, θεωρούμε ατυχές να προκαταβάλλονται εμμέσως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε θέματα τόσο σημαντικά, τα οποία μάλιστα έχουν ταλανίσει την ελληνική κοινωνία για δεκαετίες.

1 σχόλιο:

  1. με όλη την εκτίμηση που έχουμε στο πρόσωπό σου, την αναγνώριση των προσπαθειών σου και την προσωποποίηση της νέας γενιάς στο πρόσωπό σου, θεωρούμε ότι οι επερωτήσεις αυτές μοιάζουν σαν να είσαι αντιπολίτευση.
    Ειστε ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ. Σας ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ απέτησε το σωστό, όπως το υποστηρίζεις, αλλά σαν ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ και όχι σαν κάποιος ξένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο