Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σε τροχιά προετοιμασίας η ημερίδα για τις νέες καλλιέργειες στην Κατούνα


        Η Προετοιμασία για την ημερίδα με θέμα τις «Νέες καλλιέργειες, προοπτικές και δυνατότητες» ξεκίνησε με έντονους ρυθμούς με πρωτοβουλία του συλλόγου Κωνωπινιωτών και η οποία πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013,  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κατούνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και με διοργανωτές τους Τοπικούς και Πολιτιστικούς φορείς.
      Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος καθηγητές πανεπιστημίου, έμπειροι καλλιεργητές και Γεωπόνοι, κ.α. οι οποίοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους παρευρισκόμενους..............



     Ήδη η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πραγματοποίησε χθες την πρώτη της συνάντηση και θα δώσει  έμφαση στην ημερίδα να παρουσιαστούν νέες καλλιέργειες που ενδείκνυται και ευδοκιμούν στον τόπο μας.
      Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν προτάσεις όπως καλλιέργειες για στέβια, για ιπποφαές, για aloe vera, για μανιτάρια, για αρωματικά φυτά,  για πέλετς (pellets), για αγριαγκινάρα,  για σαλιγκαροτροφία, για φραγκοστάφυλο, για βατόμουρο, για θερμοκήπια και σπόρους, για λουλούδια, κ.ά
         Σίγουρα στην εκδήλωση όσοι θα έρθουν θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία της κάθε νέας καλλιέργειας τις χρήσεις και τις προοπτικές της εμπορίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο