Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η αστυνομία για τους επίορκους του ΣΔΟΕ. Από τη Βόνιτσα ο 57χρονος επιχειρηματίας που τους κατήγγειλε


       Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Πάτρας για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57 χρονου επιχειρηματία. 
    Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων περίπου. Σύμφωνα εξάλλου με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ένας εκ των τριών υπαλλήλων είναι  Διευθυντής, ενώ ο επιχειρηματίας που τους κατήγγειλε είναι (σ.σ. Ο Θωμάς Μωραίτης) από τη Βόνιτσα.
     Αναλυτικά αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:...........



      Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Λευκάδα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, δύο υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) της Πάτρας, 58 και 54 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης, στην Πάτρα, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ακόμη 58χρονος υπάλληλος της ίδιας Υπηρεσίας, για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.
      Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι (54 και 58 ετών) του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία (από τη Βόνιτσα σύμφωνα με πληροφορίες) προκειμένου διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
     Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν χθες (15.02.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε καφετέρια στην Λευκάδα, ύστερα από προσυννενοημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει λίγη ώρα πριν ο επιχειρηματίας.

     Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (15.02.2013) το βράδυ στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.
     Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.
    Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
      Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
   Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον επιχειρηματία που βρεικε το θαρος κ έκανε την καταγγελία εσείς είπατε το ονομα του εγώ εχω μια απορία ονόματα οι υπαλληλοι δεν είχαν. Μήπως θα πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε κ γιατί όχι να γνωρίζουμε τα ονόματα αυτόν που σαν κοράκια έπεφταν στον μόχθο μας τόσα χρόνια κ με εκβιασμούς μας ληστευαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο