Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση Μαρίας Τριανταφύλλου για την επιστράτευση στο Μετρό


      Ερώτηση κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την ανάκληση της αντισυνταγματικής και πραξικοπηματικής επιστράτευσης στο μετρό της Αθήνας. Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης αλλά και τις δηλώσεις Σαμαρά-κυβερνητικών εταίρων την προηγούμενης της επιστράτευσης  η  βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
        Σε ένα χειμώνα δύσκολο από πολλές  απόψεις για τον Ελληνικό λαό, οι χτεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης, ενόψει της επιστράτευσης των εργαζομένων στο μετρό, δείχνουν καθαρά πως οι κυβερνητικοί εταίροι  ετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τη λογική μας.
      Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο  ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες και ότι εξαιρέσεις δεν ανέχεται. Δυστυχώς ξέχασε ότι ο ελληνικός λαός, βλέπει   εξαιρέσεις χωρίς προηγούμενο από αυτή την κυβέρνηση   για το  υπερεθνικό κεφαλαίο, τις τράπεζες και τους  προσκυνημένους ντόπιους  υποτελείς τους..........



    Ο κύριος Σαμαράς θέλει να βάλει στο φιλότιμο τον Ελληνικό λαό, όχι για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά του ιδίου και της παρέας του. Ας προσέξει, γιατί ο λαός γνωρίζει πως στους κόλπους της σημερινής κυβέρνησης κρύβονται  αυτοί που τον κατηγόρησαν πως «όλοι μαζί τα φάγαμε».
      Αν εννοεί πραγματικά ότι τα μέσα μεταφοράς ανήκουν στο λαό καλά θα κάνει πρώτα να πάρει την υπογραφή του από τα μνημόνια και να παραιτηθεί από το όραμα της «ανάπτυξης του ξεπουλήματος» που με τόση συνέπεια προωθεί ο υπουργός οικονομικών του.
     Όσο για το ποιος ταλαιπωρεί από το πρωί μέχρι το βράδυ τον ελληνικό λαό, ας μην κόπτεται άλλο: αρκεί να κάνει μία βόλτα στους ΟΑΕΔ, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις αγροτικές περιοχές, τις εφορίες και να ρωτήσει για τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που απαρέγκλιτα ακολουθεί.
    Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας. Η αστυνομική επιχείρηση καταστολής στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια καταδεικνύει αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό «κατήφορο», στον οποίο ολισθαίνει με τεράστια ταχύτητα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 
     Οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν ούτε να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Πρέπει   να διακρίνουμε  όμως μια και καλή   τις  πραγματικές συντεχνίες, που το μόνο που ήξέραν και ξέρουν  είναι, να επιτάσσουν, να προστάζουν, να διχάζουν.
     Από την άλλη οι κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο εργαζομένων, όπως βέβαια και ο απεργιακός αγώνας στα μέσα μεταφοράς αποτελούν μέρος ενός παλλαϊκού αγώνα για να φύγει ο τρικομματικός μνημονιακός θίασος. Η μόνη συντεχνία που καταστρέφει τη χώρα και ξεπουλά τον πλούτο της, που αποσαθρώνει τον παραγωγικό ιστό, που «χτυπάει» τα εργασιακά δικαιώματα, που καταστέλλει βάναυσα κάθε κινητοποίηση, που πραγματοποιεί καθημερινά συνταγματικά πραξικοπήματα, που προστατεύει τους διαπλεκόμενους της λίστας Λαγκάρντ είναι η τριμερής κυβέρνηση. 
    Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ζητά την άρση της επιστράτευσης εδώ και τώρα.
     Ο αγώνας από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ είναι απαραίτητο να πλαισιωθεί από σωματεία, πολιτικές κινήσεις αλλά και την ίδια την κοινωνία, ώστε η αυθαίρετη, αντισυνταγματική και αντιλαϊκή απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει απεργούς να μην περάσει.

Το γραφείο τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο