Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝ.ΣΥ: Οι πιο επιτυχημένες δραστηριότητες Πολιτισμού



Α.-Γιορτή του Αιτωλοακαρνάνα
Το κεντρικό Συμβούλιο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις 13 Ιανουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο STANLEY πλ. Καραϊσκάκη Αθήνα, την γιορτή του Αιτωλοακαρνάνα – κοπή πίτας.
   Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τα εξής:
1)Προσέλευση καλεσμένων και επισήμων.
2)Κάλαντα από χορωδία του συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας.
3)Χαιρετισμός προέδρου ΠΑΝ.ΣΥ......



4)Κοπή πίτας
5)Παρουσίαση θέματος  θαλάσσιοι δρόμοι λιμάνια και επίνεια κέντρα Αιτωλοακαρνανίας (παρουσίαση Χρήστος Μάτζαρης, προβολή φωτογραφικού ντοκιμαντέρ Δημήτρης Μπουμπούρης)
6)Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: α) Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας, β) Φυτειωτών Ξηρομέρου, γ) Λευκιωτών – Αναληψιωτών Τριχωνίδας, δ) Δρυμωνιωτών Τριχωνίδας.

      Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες και φίλοι οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου. Η προσέλευση των συμπατριωτών μας, ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη που παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε  όλοι μας δεν πτοήθηκαν και τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.
    Το πρόγραμμα κύλισε ομαλά χάρις στην άψογη, κατά γενική ομολογία, οργάνωση που είχε σχεδιάσει το κεντρικό συμβούλιο της ΠΑΝ.ΣΥ. Τα χορευτικά των συλλόγων έδωσαν δείγματα της πολύ καλής δουλειάς που κάνουν τόσο τα παιδιά που συμμετέχουν όσο και οι δάσκαλοι τους. Ακούσθηκαν χοροί και τραγούδια απ όλη την Ελλάδα. 
     Το θέμα, Θαλάσσιοι Δρόμοι, Λιμάνια και Επίνεια κέντρα, ήταν άκρως κατατοπιστικό, ως προς τον τρόπο με τον οποίο  η Εξουσία της εποχής 1870-1910 ίδρυσαν και οργάνωσαν τα λιμάνια και τα λιμενικά ταμεία του νομού και το ρόλο που έπαιξαν στην Ανάπτυξη τον Τοπικών πόλεων, μέσω  της άνθησης του εμπορίου. Στο τέλος της εκδήλωσης οι οργανωτές μόνο καλά λόγια είχαν να πάρουν από τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, οι βουλευτές Νίκη Φούντα, Γιώργος Βαρεμένος και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Παρευρέθησαν επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλέκος Σάββας  οι πρώην πρόεδροι της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Τρυφιάτης και Αλέκος Καλοσπύρος,  Πρόεδροι συλλόγων και φορέων, πολιτευτές, εκπρόσωποι τύπου κ.α. 
      Ευχαριστούμε όλους τους φίλους Αιτωλοακαρνανες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες για την τιμητική τους παρουσία στην εκδήλωση .Ειδικά, ευχαριστούμε τις κυρίες και τους κυρίους των Χορευτικών, για την λαμπρή τους παρουσία, καθώς και τους παρουσιαστές του θέματος.

Β.-Βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Αλεξανδρή με τίτλο «ΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΩΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ»

      Το κεντρικό συμβούλιο της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας στις 16 Γενάρη 2013 στη στοά του βιβλίου συνδιοργάνωσε με την Αιτωλική Πολιτιστική εταιρία την παρουσίαση του βιβλίου του Αιτωλοακαρνάνα Δημήτρη Αλεξανδρή με τίτλο «ΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΩΝ ΜΑΚΡΥΝΕΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ» Έκδοση του συλλόγου Άκρων (Λιθοβουνίου) «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» και του συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας. 
     Εισηγητές του βιβλίου ήταν οι κ.κ ΕΥΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ καθηγητής νεότερης ιστορίας της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΛΟΥΜΙΔΗΣ λέκτορας νεότερης ιστορίας της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑΣ δικηγόρος, ποινικολόγος, Δρ. Φιλοσοφίας του Δικαίου.

      Τη συζήτηση συντόνισε ο κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΣ καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην εκδήλωση μίλησε για το συγγραφέα ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής. Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας κύριος Άρης Σουφλής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος προσκεκλημένων.

ΓΙΑ ΤΟ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Χολής        Ευαγγελία Μπαμπάτσικου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο