Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή στις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, συνιστά ο σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων


 Εκ του επιστημονικού συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων,  αναλαμβάνεται η παρούσα πρωτοβουλία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού. Το παρακάτω κείμενο είναι απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του συλλόγου μας.
     Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με την δύσκολη  οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα οδήγησαν πολλούς συνανθρώπους μας στην απόφαση να εγκαταλείψουν τον λέβητα πετρελαίου προσπαθώντας να βρουν εναλλακτικές λύσεις με χαμηλό κόστος λειτουργίας για την θέρμανση των κατοικιών τους.
         Διάφοροι επιτήδειοι, στηριζόμενοι σε αυτή την δυσχερή κατάσταση, προσπαθούν να προωθήσουν ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και άλλα μη αποδοτικά ενεργειακά συστήματα, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό με ψευδή και μη βάσιμα στοιχεία.......


     .....σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια το λειτουργικό κόστος των συσκευών αυτών, προσελκύοντας τους ενδιαφερόμενους με το χαμηλό κόστος αγοράς που έχουν τέτοιου είδους συσκευές. 
       Είναι αναμφισβήτητο ότι αγοράζοντας κάποιος μια συσκευή θέρμανσης ενεργειακά μη αποδοτική, η οποία εύλογα θα έχει και μικρό κόστος αγοράς, θα καταναλώνει μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας (λαμβάνοντας υπ όψιν την επικείμενη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος) για την κάλυψη των θερμικών αναγκών του σπιτιού του με αποτέλεσμα  το λειτουργικό κόστος να είναι πολλαπλάσιο από το κόστος μελέτης και αγοράς κάποιου ενεργειακά αποδοτικού συστήματος, του οποίου το αρχικό κόστος εγκατάστασης θα αποσβεστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 
      Συνεπώς τέτοιου είδους ενεργοβόρες συσκευές θέρμανσης που διαφημίζονται τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και σε διαφημιστικά φυλλάδια δεν αποτελούν λύση για την θέρμανση των σπιτιών μας, αλλά αντιθέτως αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα των νοικοκυριών.

       Η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, που προέκυψε με την αλόγιστη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, είναι η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών. Θα πρέπει καθένας που αποφασίζει να βρει οικονομική λύση για την θέρμανση της κατοικίας του, πριν κάνει οποιαδήποτε αγορά, να απευθυνθεί πρώτα σε Διπλωματούχο Μηχανολόγο / Ηλεκτρολόγο Μηχανικό για να ενημερωθεί σωστά σχετικά με το θέμα.  
      Οι αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής που διανύουμε απαιτούν μεθοδευμένες κινήσεις. Μόνο ένας Διπλωματούχος Μηχανολόγος / Ηλεκτρολόγος Μηχανικός μπορεί μελετώντας την υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου και αξιολογώντας το σύστημα θέρμανσης που ενδεχομένως υπάρχει να υποδείξει στον καταναλωτή το σύστημα θέρμανσης ή τον τρόπο βελτίωσης του υφιστάμενου συστήματος, έτσι ώστε να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα για την θέρμανση του ακινήτου με το μικρότερο μακροπρόθεσμα λειτουργικό κόστος.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας
Μπάκας Γεώργιος                  Μπούκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο