Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Συγχωνεύουν τις περιοχές μετάθεσης στους καθηγητές-Μια περιφέρεια η Αιτ/νια


       Με το ΦΕΚ 3437 της 24/12/2012 fek_2012_3437 επανακαθορίζονται, ουσιαστικά συγχωνεύονται οι περιοχές μετάθεσης. Ειδικά για τη Δυτική Ελλάδα κάθε Νομός αποτελεί μία περιοχή μετάθεσης. Αυτό έχει ως συνέπεια να καταργηθούν οι 4 περιοχές μετάθεσης της Αιτωλοακαρνανίας  (Α, Β, Γ, Δ) και να  υπάρχει μόνο ενιαία η περιοχή Αιτωλοακαρνανίας.
     Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους Νομούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
     Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Ότι ένας εκπαιδευτικός αν πλεονάζει στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι μπορεί κάλλιστα να βρεθεί στην άλλη άκρη του Νομού....



    Μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί της Β περιοχής Αιτωλοακαρνανίας μπορούσαν να υπηρετήσουν μόνο στα σχολεία του Αγρινίου ή των περιχώρων. 
    Αυτό θεωρητικά φαίνεται να αλλάζει με το ΦΕΚ αυτό δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στον κλάδο των εκπαιδευτικών που ήδη δοκιμάζεται.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr

2 σχόλια:

  1. και τι θα πάθει ο καθηγητής αν απ το Αγρίνιο πάει στην Κατούνα ; εμείς το 1975 στην Κατούνα είχαμε καθηγητή απ τις Σέρρες και απ την Καβάλα και κάθονταν σε δωμάτια- κάμαρες με συνθήκες " τριτοκοσμικές ", και γράμματα μάθαμε και καλοί καθηγητες ήταν οι άνθρωποι. Βρε εδώ έχουν έρθει τα ανω κάτω , βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και σεις μας λέτε οτι ο Α΄ή Β΄ή Γ΄καθηγητής θα πάει απ το Μεσολόγγι στο Αιτωλικό ή στον Αστακό και "χέστηκε" η φοράδα στ΄ αλώνι; Εχετε καταλάβει οτι ο κόσμος πεινάει ; ο νεος τελειώνει πανεπιστήμιο - μεταπτυχιακό και είναι άνεργος ; και σεις μας λέτε οτι θα πάει ο πλεονάζων καθηγητής απ΄ το Αγρίνιο στον Αη -Βλάση ; Ελεος πιά ...Δουλειά να εχουν οι κ.κ καθηγητές και τα υπόλοιπα λύνονται. Εξυπακούεται οτι αναντίρρητα είμαι υπέρ του να εχουν οποσδήποτε δουλειά οι καθηγητές . Οσο για το αν θα πάνε απ το Αγρίνιο στον Αη Βλάση με αφήνει παγερα αδιάφορο μπροστά σαυτα που υποφέρει ο ελληνβκος λαός και ιδίως οι νέοι.Χώρια που το συνδικαλιστικο τους όργανο θα βρεί χίλιους δυο τρόπους και θα αποτρέψει μια αυριανη τυχόν τέτοια μετάθεση - μεταβολή στην οργανική τους θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΜΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΑΡΓΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΜΕ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ .ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΝΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΟΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο