Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ρέκβιεμ για τον πρόεδρο μας Δημήτρη Ζανιά…


    Ο Σύλλογoς Αποδήμων Φυτειωτών "ΤΟ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ" θα ήθελε να τιμήσει γράφοντας δυο λόγια, για τον αείμνηστο Δημήτριο Φ. Ζανιά, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου μας:

   Αγαπημένε, λατρευτέ, αλησμόνητε Πρόεδρε Δημήτρη,
δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχεις φύγει από κοντά μας. Κι όμως η μοίρα έτσι το φερε να φύγεις στα 48 σου χρόνια. Έφυγες στο ταξίδι της αιωνιότητας με τη σιγουριά ότι θα είσαι παρών στις ζωές μας και στις σκέψεις μας.
     Ως άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, οικογενειάρχης, συγγενής, φίλος υπήρξες άριστος, αξεπέραστος.. Υπήρξες μοναδικός.
        Σίγουρα ο πόνος που άφησε ο πρόωρος χαμός σου στην οικογένειά σου είναι βαρύτατος, ασήκωτος. Ας είναι το καλό, το άριστο όνομα που τους καταλείπεις βάλσαμο παρηγοριάς και πηγή κουράγιου και αντοχής μέσα στο βαρύ τους πένθος......



      Για μας τον Σύλλογο των Απόδημων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», ο Δημήτριος Ζανιάς με τα χαρίσματα και την έντονη προσωπικότητά του δεν ήταν ποτέ απλός διεκπεραιωτής αποφάσεων. Ήταν διαμορφωτής και φορέας πρωτογενών θέσεων και αντιλήψεων. Ήταν δημιουργικός. Ήταν κυρίως πρωτοπόρος. Ήταν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και ένας φωτεινός φάρος καθοδήγησης.
      Τον ευχαριστούμε γιατί με το ήθος του, τη σεμνότητά του και την ευγένειά του, την ειλικρίνειά του και την εντιμότητά του, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του, την ανθρωπιά, τη μεγαλοσύνη του δημιούργησε έναν νέο κώδικα ηθικής και θεσμικής συμπεριφοράς αλλά και ένα πρότυπο στάσης ζωής.
      Έχτιζε την ελπίδα, έβλεπε το μέλλον με πίστη και αισιοδοξία, ακόμα και τις τελευταίες μέρες της ζωής του.
       Τον ευχαριστούμε γιατί ήταν ένας αυθεντικός, ανιδιοτελής αγωνιστής, ένας άνθρωπος που ήθελε να δημιουργήσει νέα πράγματα, ένας άνθρωπος γεμάτος πάθος για ζωή. Είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις, γιατί κοίταζες πάντοτε ψηλά – μακριά – μπροστά.
      Το νήμα της ζωής σου όμως κόπηκε πρόωρα και τόσο άδικα. Τα οράματα και οι προσδοκίες σου μπορεί να έμειναν στη μέση, μα να ξέρεις πως δε θα μείνουν ανεκπλήρωτα. Είναι χρέος μας να τα υλοποιήσουμε.
Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει...

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Καλό σου ταξίδι… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο