Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Στερνό Αντίο στον Τάκη Τόντο


        Ένας αξιαγάπητος πατριώτης ο Τάκης (Δημήτρης ) Τόντος, από την Μπαμπίνη, μας είπε το στερνό αντίο σήμερα 3/1/2013 και έφυγε στα 82 του χρόνια για τα μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό.  Το τελευταίο αντίο στον αείμνηστο Τάκη Τόντο, θα πουν συγχωριανοί, φίλοι, πατριώτες αύριο το πρωί Παρασκευή στις 10:00 στον Άγιο Νικόλο Μπαμπίνης.....



         Ο μεταστάς  γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου, παιδί πολύτεκνης αγροτικής  οικογένειας και όταν τελείωσε το Γυμνάσιο έφυγε  για σπουδές στην Αθήνα. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο, προσλήφθηκε στον ΟΤΕ όπου με την τιμιότητα του, την εργατικότητα και τον ακέραιο χαρακτήρα του, είχε μια πετυχημένη καριέρα και έφθασε μέχρι το βαθμό του Διευθυντή.
       Ήταν πολύ φιλόξενος καταδεκτικός και καλόκαρδος και το σπίτι και το γραφείο του ήταν πάντα ανοιχτά σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες. Ο Τάκης στήριζε όλους τους πατριώτες, πάντα μοιράζονταν τις λύπες και κύριο μέλημα του ήταν η βοήθεια και η εξυπηρέτηση του συνανθρώπου του. Αγαπήθηκε πολύ από συγγενείς φίλους και πατριώτες.

      Συλλυπούμαστε θερμά τους δικούς του.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του ας παραμείνει αιώνια.

5 σχόλια:

  1. Αιωνία η μνήμη σε ένα ευπατρίδη Μπαμπινιώτη που βοήθησε όσο ελάχιστοι από τη θέση που κατείχε στον ΟΤΕ τους χωριανούς του και το χωριό του, ΧΩΡΙΣ να τύχει και της ανάλογης αναγνώρισης ΕΠΕΙΔΗ δεν ανήκε στις ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
    ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΤΑΚΗ
    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΠΗΓΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΔ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΚ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ Κ ΓΡΙΝΟΣ, Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Κ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΑΠΟ Δ.Δ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝΕ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝΕ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλτιάδης Καραβίας4 Ιανουαρίου 2013 στις 9:35 μ.μ.

    Καλό ταξίδι μακρινέ μου και αξέχαστε συγγενή.Αιωνία σου η μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥς ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ... ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ- ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ - ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο