Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στη ταράτσα του Νηπιαγωγείου Αστακού φύτρωσε μια συκιά με τις μεγαλύτερες ρίζες στο κόσμο!


          Συνεργείο που εκτελούσε εργασίες στο Νηπιαγωγείο Αστακού, είδαν έκπληκτοι στη ταράτσα του κτιρίου να έχει φυτρώσει μια μικρή συκιά. Όμως η έκπληξη τους έγινε μεγαλύτερη όταν είδαν ότι οι ρίζες της συκιάς είχαν μεγαλώσει εντυπωσιακά είχαν «σηκώσει» τη μόνωση και είχαν γαντζωθεί σε όλη την οροφή.
    Ειδικά όταν προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις ρίζες, έμειναν με το στόμα ανοικτό αφού είδαν ότι ήταν πολυάριθμες και τεράστιες σε μήκος και έμοιαζαν με ένα γιγάντιο δίχτυ από αυτό που χρησιμοποιούν οι ψαράδες……
ΦΩΤΟ: Παύλος Μπαρμπαρούσης...



           Όλοι οι περαστικοί έμειναν έκθαμβοι και σχολίαζαν τη δύναμη της φύσης…και πως ένα τόσο μικρό δεντράκι αναπτύχθηκε χωρίς καθόλου νερό, ούτε καν χώμα και οι ρίζες του έφθασαν σε μήκος να είναι εκατονταπλάσιες φορές από το ύψος του!!
       Εδώ να επισημάνουμε ότι μόλις ο Δήμος Ξηρομέρου έλαβε γνώση του προβλήματος φρόντισε άμεσα για τη λύση του, στέλνοντας συνεργείο το οποίο αφαίρεσε τις ρίζες της συκιάς που είχαν απλωθεί στην ταράτσα του Νηπιαγωγείου και υπήρχε κίνδυνος για τη στατική επάρκεια του κτίσματος.






 



2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο