Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Υποσχέσεις και ψέματα στους εργαζομένους του «Άκτιο – Αμβρακία» – Στην ποινική δίωξη της εταιρείας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι


         Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στο Αγρίνιο τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζόμενων του οδικού έργου «Ακτιο-Αμβρακία» που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες, της Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπου της εταιρείας σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.
      Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι έως 10 Φεβρουαρίου θα έχει πληρωθεί αν όχι όλα το οφειλόμενα, οπωσδήποτε ένα μεγάλο μέρος των ωφειλών προς τους εργαζομένους. 
   Μάλιστα για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που για άλλη μια φορά άκουγαν με δυσπιστία μια ακόμη διαβεβαίωση πως θα πληρωθούν, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε στους εργαζομένους πως το ελληνικό δημόσιο οφείλει πάρα πολλά χρήματα στην εταιρεία από τη μη καταβολή εγκεκριμένων κονδυλίων κάτι που είναι η αιτία που με τη σειρά της η εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων…...



     Οι εργαζόμενοι όπως είναι φυσικό δεν πείστηκαν από όλα αυτά και κάνοντας λόγο για εμπαιγμό είναι αποφασιμένοι να προχωρήσουν στην ποινική δίωξη της εταιρείας.

      Οι ισχυρισμοί πάντως της ΑΕΓΕΚ μέσω του νομικού της εκπροσώπου μπορούν εύκολα να χαρατηριστούν ψευδείς, αφού ουδέποτε το υπουργείο καθυστέρησε κονδύλια για το έργο προς την εταιρεία, κάτι που προκύπτει από τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς στη βουλή, αλλά κυρίως όπως αποκαλύπτει το AγρίνιοCulture.gr από τις αποφάσεις του υπουργείου που δημοσιεύονται στο «Διαύγεια». 
     Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Υποδομών το τελευταίο διάστημα έχει εγκρίνει πληρωμές προς την ΑΕΓΕΚ συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. 
       Είναι προφανές όπως έχουμε ξαναγράψει στο ΑγρίνιοCulture.gr πως το κράτος «σέρνεται» πίσω από τις κατασκευαστικές.
     Και αυτό προκύπτει από το θράσος της εταιρείας να λέει ότι το κράτος της οφείλει χρήματα από το συγκεκριμένο έργο την ώρα που είναι γνωστό ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, αφού ακόμη δεν έχουν παρακρατηθεί από τους λογαριασμούς της εταιρείας τα χρήματα που το περασμένο καλοκαίρι κατέβαλλε το υπουργείο απ΄ευθείας στους εργαζομένους για τους μισθούς και τις εισφορές Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου 2012 που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
       Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη του έργου παραμένει μετέωρη, αφού ακόμη το υπουργείο Υποδομών δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις μετά την κήρυξη ως προσωρινά έκπτωπτων των τριών από τις τέσσερις εργολαβίες του έργου.

Δ.Π.
Πηγη: http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο