Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αναλυτικά όλες οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και των επιτροπών στο Δήμο Ξηρομέρου


          Την εκλογή του νέου προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την επόμενη διετία, προέβησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2013, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2013.
       Δείτε αναλυτικά όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και των επιτροπών που έγιναν και αναλυτικά τα αποτελέσματα:.......




ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕ∆ΡΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
        Στον Αστακό και στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα της έδρας του ∆ήµου, σήµερα την Έκτη (6η) του µηνός Ιανουαρίου του έτους 2013 ηµέρα Κυριακή και ώρα 18.00 µ.µ., συνήλθε σε Ειδική ∆ηµόσια Συνεδρίαση το ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Ξηροµέρου, µετά την από αριθ. πρωτ. 22/ 02.01.2013 έγγραφη Πρόσκληση της Συµβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους κας Κωστούλας Κουµανδράκη – Σαµαρά, κατά τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010  η οποία επιδόθηκε και δηµοσιεύθηκε νόµιµα, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.
      Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόµιµη απαρτία, δεδοµένου ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) µελών ευρέθησαν παρόντα είκοσι έξι (26) Μέλη, ήτοι

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. Κουµανδράκη – Σαµαρά Κωστούλα (Προεδρεύων)
2. Λιβάνης Π. Φώτιος
3. Ζορµπάς Α. Ιωάννης
4. Μαγγίνας Α. Ανδρέας
5. Γιώτης Αλέξανδρος
6. Λυµπεράτος Γ. Σπυρίδων
7. Μητσάνης Χ. Ζώης
8. Μπίτας Β. Νικόλαος
9. Μουρκούσης Χ. Βασίλειος
10. Παπαναστάσης Στυλιανός
11. Λύτρας Θ. Σπυρίδων
12. Ταµπάκης Α. Ηλίας
13. Καϋµενάκης Α. Σπυρίδων
14. Γαζέτας Ε. Παναγιώτης
15. Καραπάνου-Κολοβού Χ. Ευθυµία
16. Κατσιπάνος Χ. Αναστάσιος
17.Λύτρας Γ. Ιωάννης (αρχηγός µείζονος µειοψηφίας)
18. Κυριάκος Β. Κων/νος
19. Μπαµπούρης Θ. Κων/νος
20. Ντίνος Π. Απόστολος
21. Λαϊνάς Ι. Κων/νος
22. Γαλούνης Π. Ερωτόκριτος
23. Κατσαούνης ∆. Ελευθέριος
24. Ρετούλης Ι. Θωµάς
25. Τζαχρήστας Ι. Παναγιώτης
26.Βότσης ∆. Γεράσιµος (αρχηγός ελάσσονος µειοψηφίας)

ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Ψηλός Παντελής
Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόµιµα προσκλήθηκαν.

     Στην συνεδρίαση κλήθηκε και παρευρέθηκε και ο ∆ήµαρχος κ. Πυθαγόρας Σαµαράς. Κατά την συνεδρίαση ανατέθηκαν, από την Προεδρεύουσα, καθήκοντα Ειδικού Γραµµατέα της ειδικής αυτής συνεδρίασης στον υπάλληλο του ∆ήµου κο Γερόλυµο Σωτήριο για την τήρηση των Πρακτικών.

ΘΕΜΑ 1ο: ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕ∆ΡΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
      Η Προεδρεύουσα κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, αφού προηγουµένως τόσο η ίδια όσο και ο κ. ∆ήµαρχος και οι αρχηγοί των Παρατάξεων εξέφρασαν τις ευχές τους προς τα Μέλη του ∆.Σ., εισηγούµενη το 1ο θέµα µε τίτλο «Εκλογή Προεδρείου του ∆.Σ. ∆ήµου Ξηροµέρου» εξέθεσε ότι:
      Παρίσταται ανάγκη το Συµβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών µελών του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την διετία 2013 – 2014, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010.
     Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα υποδειχθεί ο Πρόεδρος του ∆.Σ. από τον πλειονοψηφήσαντα συνδυασµό, ο Αντιπρόεδρος από τη µείζονα παράταξης της µειοψηφίας και ο Γραµµατέας από τις λοιπές παρατάξεις της µειοψηφίας και στη συγκεκριµένη περίπτωση από την παράταξη της ελάσσονος µειοψηφίας. 
     Στο σηµείο αυτό η τόσο παράταξη της ελάσσονος µειοψηφίας όσο και η παράταξη της µείζονος µειοψηφίας η µία µετά την άλλη αποποιήθηκαν του δικαιώµατος τους να υποδείξουν υποψήφιο για τη θέση του Γραµµατέα και κατά συνέπεια αυτό ανέλαβε η παράταξη της πλειοψηφίας.
Επισήµανε δε ότι:
α)-σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 οι Αντιδήµαρχοι δεν µπορούν να εκλεγούν µέλη του Προεδρείου, και
β)-υποψήφιοι από τις παρατάξεις για τα αντίστοιχα ως άνω αξιώµατα θα είναι όσοι συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών των αντιστοίχων παρατάξεων. Εάν κανείς από τους ενδιαφεροµένους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαµβάνεται. Εάν και κατά την δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του συνδυασµού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία µεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την σχετική πλειοψηφία των παρόντων.
      Στη συνέχεια η Προεδρεύουσα κάλεσε τις παρατάξεις να αποσυρθούν σε διαφορετικά σηµεία της αίθουσας, ώστε να αναδείξουν τους υποψηφίους.
     Ακολούθησε η παραπάνω διαδικασία από τους Συµβούλους των παρατάξεων της πλειοψηφίας και µειοψηφίας και µετά την ολοκλήρωση η Προεδρεύουσα ανακοίνωσε τα ονόµατα των υποψηφίων που εκλέχθηκαν, ήτοι:
      υποψήφιος Πρόεδρος ο κος Παπαναστάσης Στυλιανός από την παράταξη της πλειοψηφίας, υποψήφιος Αντιπρόεδρος ο κος Ελευθέριος Κατσαούνης από την παράταξη της µείζονος µειοψηφίας, και υποψήφιος Γραµµατέας ο κος Ιωάννης Α. Ζορµπάς από την παράταξη της πλειοψηφίας δεδοµένου ότι δεν υποδείχθηκε υποψήφιος γραµµατέας από τις δύο παρατάξεις της µειοψηφίας, όπως παραπάνω αναφέρθηκε.

Κατόπιν τούτων η Προεδρεύουσα κάλεσε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να προβεί στην εκλογή των µελών του Προεδρείου µε µυστική ψηφοφορία και µε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί, να ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία, προκειµένου να εκλεγούν µε πλειοψηφία των παρόντων µελών του ∆.Σ. και σε περίπτωση ισοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία θα διενεργηθεί κλήρωση από τον Πρόεδρο.
        Αρχικά κάλεσε τα Μέλη να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, µετά για τον Αντιπρόεδρο αυτού και τελευταία για τον Γραµµατέα αυτού.
α)-Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταµετρήθηκαν από την Προεδρεύουσα ∆εκαεννέα (19) σταυροί προτίµησης, πέντε (5) λευκές ψήφοι και µία άκυρη ψήφος για τον υποψήφιο Πρόεδρο κο Στυλιανό Παπαναστάση, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλων των µελών του ∆.Σ.,
β)-Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταµετρήθηκαν από την Προεδρεύουσα είκοσι τέσσερις (24) σταυροί προτίµησης και µία (1) λευκή ψήφος για τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο κο Ελευθέριο Κατσαούνη, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆.Σ., και
γ)-Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταµετρήθηκαν από την Προεδρεύουσα είκοσι τέσσερις (24) σταυροί προτίµησης και µία (1) λευκή ψήφος για τον υποψήφιο Γραµµατέα κο Ιωάννη Ζορµπά, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των µελών του ∆.Σ.

      Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κος Λύτρας Σπυρίδων, λαµβάνοντας δήλωσε παρών και απείχε της διαδικασίας.
     Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κος Βότσης Γεράσιµος, λαµβάνοντας τον λόγο δικαιολόγησε την άρνηση συµµετοχής της ελάσσονος µειοψηφίας στο Προεδρείο λέγοντας τα εξής: Ενώ ο Νόµος µιλάει για προεδρείο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου από καµία διάταξη δεν ορίζεται η λειτουργία του. Αντίθετα, όπως προκύπτει από διάταξη του Νόµου, ο Πρόεδρος καταρτίζει µόνος του την ηµερήσια διάταξη χωρίς συµµετοχή του Αντιπροέδρου και του Γραµµατέα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου πρόκειται στην ουσία για αξιώµατα χωρίς αρµοδιότητα.

Μετά την παραπάνω διαδικασία το ∆ηµοτικό Συµβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Εκλέγει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραµµατέα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για τη διετία 2013-2014, όπως παρακάτω:
α. Πρόεδρος ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κος Παπαναστάσης Στυλιανός.
β. Αντιπρόεδρος ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κος Κατσαούνης Ελευθέριος.
γ. Γραµµατέας ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κος Ζορµπάς Ιωάννης.

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ∆ΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
     Μετά την εκλογή του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Ξηροµέρου, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κος Παπαναστάσης Στυλιανός, εισηγούµενος το 2ο θέµα µε τίτλο: «Εκλογή Μελών Οικονοµικής Επιτροπής ∆ήµου Ξηροµέρου», εξέθεσε ότι:
       Παρίσταται ανάγκη το Συµβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών και αναπληρωµατικών Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου µας για τη διετία 2013-2014, στην ειδική αυτή Συνεδρίαση, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 3852/2010.
        Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα εκλεγούν συνολικά έξι (6) Τακτικά Μέλη, εκ των οποίων τα δύο (2) θα προέρχονται από το σύνολο των Συµβούλων της Μειοψηφίας και επίσης πέντε (5) Αναπληρωµατικά Μέλη, εκ των οποίων τα δύο (2) θα προέρχονται από το σύνολο της Μειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
       Ακολούθως, αφού επισήµανε ότι, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 64, παρ. 8 του Ν. 3852/10, ο Πρόεδρος του ∆.Σ. δεν µπορεί να εκλεγεί µέλος των Επιτροπών, κάλεσε όλους τους Συµβούλους των ∆ηµοτικών Παρατάξεων της Μειοψηφίας να προβούν αρχικά στην εκλογή για την ανάδειξη των υποψηφίων Τακτικών και Αναπληρωµατικών Μελών που προέρχονται από το σύνολο των Συµβούλων της µειοψηφίας και που αναλογούν σ αυτή (δύο υποψήφιοι ως Τακτικά Μέλη και δύο υποψήφιοι ως Αναπληρωµατικά Μέλη), µε τον τρόπο που θα επιλέξουν (µυστική ή φανερή ψηφοφορία). Υποψήφιοι από το σύνολο της µειοψηφίας, όπως ενηµέρωσε ο Πρόεδρος, θα είναι όσοι εκλεγούν µε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων της µειοψηφίας και αν τούτο δεν επιτευχθεί, για όποιον υποψήφιο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα γίνει δεύτερη ψηφοφορία και στην ίδια περίπτωση αποτελέσµατος θα ακολουθήσει τρίτη ψηφοφορία, προκειµένου να γίνει εκλογή µε σχετική πλειοψηφία των παρόντων της µειοψηφίας.
      Ακολούθησε η παραπάνω διαδικασία από τους Συµβούλους της Μειοψηφίας και µετά την ολοκλήρωσή της ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τα ονόµατα των υποψηφίων Τακτικών Μελών, που εκλέχθηκαν, ήτοι των κ.κ.: 1) Κωνσταντίνος Ι. Λαϊνάς και 2) Παναγιώτης Ι. Τζαχρήστας, και των Αναπληρωµατικών Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής, που εκλέχθηκαν, ήτοι των κ.κ.:
1) Γαλούνη Ερωτόκριτου και 2) Μπαµπούρη Κωνσταντίνου.

        Ο Πρόεδρος κάλεσε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να προβεί στην εκλογή των Τακτικών αρχικά και των Αναπληρωµατικών στη συνέχεια Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής µε µυστική ψηφοφορία και µε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί, θα ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία, προκειµένου να εκλεγούν µε σχετική πλειοψηφία των παρόντων και σε περίπτωση ισοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία θα διενεργηθεί κλήρωση από τον Πρόεδρο. 
      Για το λόγο αυτό κάλεσε του Συµβούλους της πλειοψηφίας που επιθυµούν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωµα του Τακτικού ή Αναπληρωµατικού Μέλους της Οικονοµικής Επιτροπής .
   Από τους Συµβούλους της Πλειοψηφίας έθεσαν υποψηφιότητα για Τακτικά Μέλη οι:
κ.κ. 1) Μαγγίνας Ανδρέας , 2) Καραπάνου- Κολοβού Ευθυµία , 3) Νικόλαος Β. Μπίτας και 4) Ηλίας Α. Ταµπάκης, και για Αναπληρωµατικά Μέλη οι κ.κ. 1) Γιώτης Αλέξανδρος , 2) Σπυρίδων Θ. Λύτρας, και 3) Ζορµπάς Ιωάννης.
       Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των έξι (6) Τακτικών Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής, για τις θέσεις των οποίων οι υποψηφιότητες, σύµφωνα µε τα παραπάνω, ανήλθαν σε έξι (6), ήτοι τέσσερις (4) εκ της Πλειοψηφίας και δύο (2) εκ της Μειοψηφίας.

        Μετά το πέρας της παραπάνω ψηφοφορίας διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι από τους έξι (6) υποψηφίους και οι έξι (6) συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συγκεκριµένα οι εκ της Πλειοψηφίας κ.κ.: 
1) Ταµπάκης Ηλίας, που έλαβε είκοσι τέσσερις (24) ψήφους, 2) Ευθυµία Καραπάνου- Κολοβού, που έλαβε είκοσι τρεις (23) ψήφους, 3) Νικόλαος Μπίτας, που έλαβε είκοσι τρεις (23) ψήφους, και 4) Ανδρέας Μαγγίνας, που έλαβε είκοσι (20) ψήφους, και οι εκ της Μειοψηφίας κ.κ.: 1) Κων/νος Ι. Λαϊνάς, που έλαβε είκοσι τρείς (23) ψήφους και 2) Παναγιώτης Ι. Τζαχρήστας, που έλαβε είκοσι τρείς (23) ψήφους.
  Ένα (1) δε ψηφοδέλτιο βρέθηκε λευκό.

  Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των πέντε (5) Αναπληρωµατικών Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής, µε δεδοµένες τις υποψηφιότητες των δύο (2) Μελών εκ της Μειοψηφίας, σύµφωνα µε τη διαδικασία που έχει προηγηθεί, και των τριών (3) Μελών εκ της Πλειοψηφίας, όπως ονοµαστικά αναφέρονται παραπάνω.
     Μετά το πέρας της αναφεροµένης διαδικασίας διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι εκλέχθηκαν ως Αναπληρωµατικά Μέλη της Οικονοµικής Επιτροπής µε απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, οι εκ της Πλειοψηφίας ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, κ.κ.: 
1) Ιωάννης Ζορµπάς, που έλαβε είκοσι πέντε (25) ψήφους, 2) Αλέξανδρος Γιώτης, που έλαβε είκοσι τρεις (23) ψήφους, και 3) Σπυρίδων Θ. Λύτρας, που έλαβε είκοσι τρεις (23) ψήφους, και οι εκ της Μειοψηφίας ∆.Σ. κ.κ.: 
1) Μπαµπούρης Κωνσταντίνος που έλαβε είκοσι τέσσερις (24) ψήφους και 2) Γαλούνης Ερωτόκριτος, που έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους .
   Βρέθηκε επί πλέον ένα (1) λευκό ψηφοδέλτιο.

    Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος, ανακοίνωσε στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο τα ονόµατα των εκλεγέντων µελών της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Ξηροµέρου, για τη διετία 2013 – 2014, ως εξής:
α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ:
1) ο κος. Ταµπάκης Ηλίας
2) η κα Καραπάνου – Κολοβού Ευθυµία
3) ο. κος Μπίτας Νικόλαος
4) ο κος Μαγγίνας Ανδρέας
β) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
5) ο κος Λαϊνάς Κωνσταντίνος
6) ο κος Τζαχρήστας Παναγιώτης
γ)ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
1) ο κος Ζορµπάς Ιωάννης
2) ο κος Γιώτης Αλέξανδρος
3) ο κ. Λύτρας Σπυρίδων
δ)ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
4) ο κος Μπαµπούρης Κων/νος
5) ο κος Γαλούνης Ερωτόκριτος 

  ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ             
                           ∆ΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

       Μετά την εκλογή του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Ξηροµέρου, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κος Παπαναστάσης Στυλιανός, εισηγούµενος το 3ο θέµα µε τίτλο: «Εκλογή Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ∆ήµου Ξηροµέρου», εξέθεσε ότι: Παρίσταται ανάγκη το Συµβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών και  αναπληρωµατικών Μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου µας για τη διετία 2013-2014, στην ειδική αυτή Συνεδρίαση, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 3852/2010.
       Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα εκλεγούν συνολικά έξι (6) Τακτικά Μέλη, εκ των οποίων τα δύο (2) θα προέρχονται από το σύνολο των Συµβούλων της Μειοψηφίας και επίσης πέντε (5) Αναπληρωµατικά Μέλη, εκ των οποίων τα δύο (2) θα προέρχονται από το σύνολο της Μειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
        Ακολούθως, αφού επισήµανε ότι, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 64, παρ. 8 του Ν. 3852/10 ο Πρόεδρος του ∆.Σ. δεν µπορεί να εκλεγεί µέλος των Επιτροπών, κάλεσε όλους τους Συµβούλους των ∆ηµοτικών Παρατάξεων της Μειοψηφίας να προβούν αρχικά στην εκλογή για την ανάδειξη των υποψηφίων Τακτικών και Αναπληρωµατικών Μελών που προέρχονται από το σύνολο των Συµβούλων της µειοψηφίας και που αναλογούν σ αυτή (δύο υποψήφιοι ως Τακτικά Μέλη και δύο υποψήφιοι ως Αναπληρωµατικά Μέλη), µε µυστική ψηφοφορία. 
      Υποψήφιοι από το σύνολο της µειοψηφίας, όπως ενηµέρωσε ο Πρόεδρος, θα είναι όσοι εκλεγούν µε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων της µειοψηφίας και αν τούτο δεν επιτευχθεί, για όποιον υποψήφιο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα γίνει δεύτερη ψηφοφορία και στην ίδια περίπτωση αποτελέσµατος θα ακολουθήσει τρίτη ψηφοφορία, προκειµένου να γίνει εκλογή µε σχετική πλειοψηφία των παρόντων της µειοψηφίας.
       Ακολούθησε η παραπάνω διαδικασία από τους Συµβούλους της Μειοψηφίας και µετά την ολοκλήρωσή της ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τα ονόµατα των υποψηφίων Τακτικών Μελών, που εκλέχθηκαν, ήτοι των κ.κ.:
1) Κωνσταντίνου Κυριάκου και 2) Θωµά Ρετούλη, και των Αναπληρωµατικών Μελών της Οικονοµικής Επιτροπής, που εκλέχθηκαν, ήτοι των κ.κ.:
1) Απόστολου Ντίνου και 2) Παντελή Ψηλού.

   Ο Πρόεδρος κάλεσε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να προβεί στην εκλογή των Τακτικών αρχικά και των Αναπληρωµατικών στη συνέχεια Μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής µε µυστική ψηφοφορία και µε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί, θα ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία, προκειµένου να εκλεγούν µε σχετική πλειοψηφία των παρόντων και σε περίπτωση ισοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία θα διενεργηθεί κλήρωση από τον Πρόεδρο. Για το λόγο αυτό κάλεσε του Συµβούλους της πλειοψηφίας που επιθυµούν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωµα του Τακτικού ή Αναπληρωµατικού Μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

      Από τους Συµβούλους της Πλειοψηφίας έθεσαν υποψηφιότητα για Τακτικά Μέλη οι κ.κ. 1) Ηλίας Ταµπάκης , 2) Σπυρίδων Λύτρας , 3) Ζώης Μητσάνης και 4) Αλέξανδρος Γιώτης  και για Αναπληρωµατικά Μέλη οι κ.κ. 1) Νικόλαος Μπίτας, 2) Ιωάννης Ζορµπάς , και 3) Φώτιος Λιβάνης.

       Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των έξι (6) Τακτικών Μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τις θέσεις των οποίων οι υποψηφιότητες, σύµφωνα µε τα παραπάνω, ανήλθαν σε έξι (6), ήτοι τέσσερις (4) εκ της Πλειοψηφίας και δύο (2) εκ της Μειοψηφίας.
        Μετά το πέρας της παραπάνω ψηφοφορίας διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι από τους έξι (6) υποψηφίους και οι έξι (6) συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συγκεκριµένα οι εκ της Πλειοψηφίας κ.κ.:
 1) Ηλίας Ταµπάκης, που έλαβε είκοσι τρείς (23) ψήφους, 2) Σπυρίδων Λύτρας, που έλαβε είκοσι τρεις (23) ψήφους, 3) Ζώης Μητσάνης, που έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους, και 4) Αλέξανδρος Γιώτης, που έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους, και οι εκ της Μειοψηφίας κ.κ.: 
1) Θωµάς Ρετούλης, που έλαβε είκοσι τέσσερις (24) ψήφους και 2) Κωνσταντίνος Κυριάκος, που έλαβε είκοσι τρείς (23) ψήφους.
     ∆ύο (2) δε ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά.

  Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των πέντε (5) Αναπληρωµατικών Μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, µε δεδοµένες τις υποψηφιότητες των δύο (2) Μελών εκ της Μειοψηφίας, σύµφωνα µε τη διαδικασία που έχει προηγηθεί, και των τριών (3) Μελών εκ της Πλειοψηφίας, όπως ονοµαστικά αναφέρονται παραπάνω.
    Μετά το πέρας της αναφεροµένης διαδικασίας διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι εκλέχθηκαν ως Αναπληρωµατικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής µε απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, οι εκ της Πλειοψηφίας ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, κ.κ.: 
1) Νικόλαος Μπίτας, που έλαβε είκοσι τρείς (23) ψήφους, 2) Ιωάννης Ζορµπάς, που έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους, και 3) Φώτιος Λιβάνης, που έλαβε δεκαεννέα (19) ψήφους, και οι εκ της Μειοψηφίας ∆.Σ. κ.κ.: 1)Απόστολος Ντίνος, που έλαβε είκοσι τέσσερις (24) ψήφους και 2) Παντελής Ψηλός, που έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους .
    Βρέθηκε επί πλέον ένα (1) λευκό ψηφοδέλτιο.

     Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος, ανακοίνωσε στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο τα ονόµατα των εκλεγέντων µελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Ξηροµέρου, για τη διετία 2013 – 2014, ως
εξής:
α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ:
1) ο κος Ταµπάκης Ηλίας
2) ο κος Λύτρας Σπυρίδων
3) ο. κος Μητσάνης Ζώης
4) ο κος Γιώτης Αλέξανδρος
β) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
5) ο κος Ρετούλης Θωµάς
6) ο κος Κυριάκος Κωνσταντίνος
γ)ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
1) ο κος Μπίτας Νικόλαος
2) ο κος Ζορµπάς Ιωάννης
3) ο κος Λιβάνης Φώτιος
δ)ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
4) ο κος Ντίνος Απόστολος
5) ο κος Ψηλός Παντελής


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο