Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ξηρόμερο: Προσοχή στον παγετό το πρωί


Και τις επόμενες 2 μέρες  θα υπάρξει ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές

          Όσοι μετακινήθηκαν σήμερα το πρωί με το αυτοκίνητο στο νομό, ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους και από το ύψος του Παναιτωλίου και πάνω, διαπίστωσαν ισχυρό παγετό σε πολλά σημεία του οδοστρώματος, που μεταφράζεται σε ένα στρώμα από πάγο που ανάλογα με το πόσο πέφτει η θερμοκρασία αποκτά και μεγαλύτερο πάχος. 
     Επισκέπτες του agrinionews.gr από περιοχές όπως η Αβόρανη, τα περίχωρα του Αγρινίου, οι Φυτείες, ο ορεινός Βάλτος που χρειάστηκε να μετακινηθούν νωρίς έκαναν λόγο για επικίνδυνες συνθήκες που χρειάζονται προσοχή.....



         Το φαινόμενο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες παρότι η Δυτική Ελλάδα δεν θα έχει χιονοπτώσεις ή θυελλώδεις ανέμους όπως η Ανατολική λόγω του φυσικού φράγματος της Πίνδου που  ”κόβει” κάπως τη δριμύτητα του συστήματος που πλήττει τη χώρα, στην περιοχή μας. 
        Σύμφωνα με τις προγνώσεις που δείχνουν την ελάχιστη θερμοκρασία το ξημέρωμα αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία γύρο στον 1 βαθμό Κελσίου αλλά κατά τόπους θα υποχωρήσει και κάτω από το μηδέν. 
       Ειδικότερα, δε, η αίσθηση που θα έχουμε θα είναι για πολύ χαμηλή θερμοκρασία ακόμα και -2 έως ή -3 βαθμούς. Αυτό θα συμβεί σε περιοχές από το Αγρίνιο και βορειότερα στο νομό και ειδικά προς τα βουνά του Βάλτου. 
     Διάφορα μετεωρολογικά site που έχουν λεπτομερή διαγράμματα (π.χ. www.deltiokairou.gr) αναπαριστούν με μεγάλη ακρίβεια πως τα ξημερώματα της Τετάρτης αλλά και της Πέμπτης σε Φυτείες, Σαρδίνινα, Αγρίνιο, Παναιτώλιο λίγο πριν το ξημέρωμα (εκεί σημειώνεται η χαμηλότερη θερμοκρασία της μέρας) η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους -3 ή και λιγότερο.
Προσοχή λοιπόν στο δρόμο διότι σήμερα αρκετοί οδηγοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο