Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι» Ακτίου-Βόνιτσας: Να διασφαλιστεί το προσωπικό που ήδη υπηρετεί στις υπάρχουσες δομές


Αναστάτωση στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Οι εργαζόμενοι στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας ζητούν κάλυψη από την δημοτική αρχή

         Την αλλαγή του οργανογράμματος του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να συμπεριληφθούν στο προσωπικό του δήμου.
         Να σημειωθεί ότι από το Μάρτιο φαίνεται να αλλάζει η μορφή της βοηθείας στο σπίτι πράγμα που θα δημιουργήσει προβλήματα στο εργασιακό καθεστώς, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα θα μπορεί να υλοποιείται και από ιδιωτικές εταιρίες. 
         Έτσι οι θέσεις των εργαζομένων γίνονται επισφαλείς και οι ίδιοι θα κινδυνεύσουν από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν στην ανεργία μετά από αρκετά χρόνια προσφοράς και εργασίας.....



       Ο δήμαρχος Ν. Σολδάτος δήλωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και σίγουρα συμπαρίσταται στο πρόβλημα, όμως μια τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας του δήμου είναι αδύνατη, διότι μέσα από αυτή οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εγείρουν αξιώσεις δικαστικά. Και αυτό είναι κάτι που ο δήμος, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να «σηκώσει» στις πλάτες του.

BAΣΩ BHTTA
Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
http://www.aixmi-news.gr/

1 σχόλιο:

  1. Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι κ.Δήμαρχε που προσέλαβες χωρίς καμία αξιολόγηση στην οικονομική Υπηρεσία και στους Παιδικούς Σταθμούς , εκπλήρόνωντας προεκλογικές δεσμέυσεις σας, μπορεί να έχουν αξιώσεις δικαστικα? Οι εργαζόμενοι στο βοήθια στο σπίτι που δουλεύουν τόσα χρόνια είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο