Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η αντιπολίτευση ζητά άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για το Νηπιαγωγείο Αστακού


         Αίτηση προς τον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Στέλιο Παπαναστάση, με κοινοποίηση στο Δήμαρχο Πυθαγόρα Σαμαρά, απέστειλε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Γιάννης Λύτρας και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, αιτούμενοι την άμεση σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου επειδή η αντιδήμαρχος κα Κουμανδράκη-Σαμαρά σήμερα προσπάθησε να παραπλανήσει τους γονείς του νηπιαγωγείου Αστακού λέγοντας ότι η στέγη του νηπιαγωγείου δεν θα γίνει γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου 2013.  
       Ζητάνε σύμφωνα με το άρθρο 67 § 2 του Ν 3852/2010, την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξη ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ................



 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ    
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ»
Αστακός 29-1-2013
Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Ξηρομερίου
κ. Στέλιο Παπαναστάση
Κοιν: Δήμαρχο Ξηρομέρου
κ. Πυθαγόρα Σαμαρά

Κύριε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στη χθεσινή του συνεδρίαση απέρριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής για το τεχνικό πρόγραμμα όπως αυτή κατατέθηκε από την αντιδήμαρχο κα Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα. 
       Για τους λόγους ότι ολόκληρα χωριά του δήμου μας δεν αναφέρονταν καθόλου στο τεχνικό πρόγραμμα, πολλές προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων και των δημοτικών συμβούλων δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη, καθώς και του ότι όλα τα έργα που πρότεινε η δημοτική αρχή ήταν τεμαχισμένα προκειμένου να μην γίνουν διαγωνισμοί ανάθεσης αλλά απευθείας αναθέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται, επιβαρύνοντας έτσι τον ήδη υπερχρεωμένο δήμο μας. 
      Επειδή η αντιδήμαρχος κα Κουμανδράκη-Σαμαρά σήμερα προσπάθησε να παραπλανήσει τους γονείς του νηπιαγωγείου Αστακού λέγοντας ότι η στέγη του νηπιαγωγείου δεν θα γίνει γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ψήφησαν το τεχνικό πρόγραμμα 
ΖΗΤΑΜΕ 
      σύμφωνα με το άρθρο 67 § 2 του Ν 3852/2010, την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξη ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Λύτρας Ιωάννης
Γαλούνης Ερωτόκριτος
Κατσαούνης Ελευθέριος
Κυριάκος Κων/νος
Λαινάς Κων/νος
Μπαμπούρης Κων/νος
Ντίνος Απόστολος
Ρετούλης Θωμάς
Τζαχρήστας Παναγιώτης
Ψηλός Παντελής 

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ Η ΣΤΕΓΗ? ΜΕ ΤΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΦΤΑ? ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΛΛΑ 2? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΩΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ? ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ? ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΣΤΑΚΟ ΑΛΥΖΙΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ? ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΠΕΦΤΕ ΑΒΕΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γιαυτό ψηφίστικαν οι σημερινοί να μην πράτουν αυτα τα αίσχη που έκαναν οι χτεσινοι στην ΑΛΥΖΙΑ , ΦΥΤΕΙΕΣ . ΟΣΟ για τις απευθείας αναθέσεις αγαπητέ κ.8.02μ.μ ο νομοθέτης προβλέπει και διακαιολογεί μονον μια φορά το έτος για εκτακτες περιπτώσεις ( λιμοι, σεισμοί , καταποντισμοί , κατακλυσμοί ... ) . έλεος πιά μην σας κριτικάρουν την κ. Αντιδήμαρχο ; Και αν υποθέσουμε οτι οι χτεσινοι ( στους π. Δήμους ) ήταν λαμόγια και "λωποδύτες " , πρέπει και οι σημερινοί να γίνονται τοιούτοι ; Δεν υποτιμάτε λίγο την νοημοσύνη του κόσμου με αυτα που αναφέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο