Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η «αναγέννηση» του ιστορικού Ακαρνανικού Φυτειών


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Σαλτογιάννης

     Δημιουργήθηκαν φέτος τμήματα υποδομών  ποδοσφαίρου στις Φυτείες, με την στήριξη του Προέδρου Γιάννη Τσούμα και την αγάπη των προπονητών Γαλάνη Κώστα (Κωσταρά) και  Μαλιγιάννη Άγγελου, ανθρώπων στενά δεμένων με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο, οι οποίοι διαθέτουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς και τη δημιουργίας. 

      Μετά την εποχή του 1971 επί Τζαχρήστα Ιωάννη (Καρύδα), τότε που ο Ακαρνανικός αριθμούσε 35 παίκτες και την περίοδο που αγωνιζόταν στα σαλόνια της Δ' Εθνικής για αρκετά χρόνια, φέτος η ομάδα του Ακαρνανικού κάνει μια νέα αρχή.
      Την ομάδα ανέλαβε ο Γιάννης Τσούμας με στόχο την ανοδική πορεία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός γηπέδων.....



       Στο νέο αυτό ξεκίνημα πρότεινε στον Γαλάνη Κώστα (Κωσταρά), να αναλάβει το αγωνιστικό κομμάτι, κτίζοντας την ομάδα από την αρχή. 
    Έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Κωσταράς κατάφερε να «κατεβάσει» στο γήπεδο νεαρούς παίκτες από το χωριό ηλικίας 14 έως 17 ετών
     Συνολικά 20 νεαροί ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν στην ομάδα του Ακαρνανικού (ανδρών) με προοπτική το μέλλον, ώστε η ομάδα να ξεκινήσει από την αρχή την πορεία της στις μεγαλύτερες κατηγορίες του Νομού αλλά και όσο πιο ψηλά γίνεται ακόμη.

        Για προσωπικούς λόγους ο Γαλάνης Κώστας άφησε την ομάδα ανδρών και πλέον μαζί με τον Μαλιγιάννη Άγγελο ασχολούνται με το εφηβικό και παιδικό τμήμα της ομάδας.
       Συγκεκριμένα, τα τμήματα υποδομών του Ακαρνανικού αποτελούνται από 40 παιδιά και μάλιστα κάθε Τρίτη και Πέμπτη προπονούνται δίνοντας έτσι βαρύτητα οι προπονητές τους Κώστας και Άγγελος στην αθλητική διαπαιδαγώγηση τους και έτσι να μάθουν τα «μυστικά» της μπάλας.
     Αξίζει να τονιστεί ότι οι γονείς των νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, διακρίνοντας το σοβαρό έργο που επιτελείται στις ακαδημίες του Ακαρνανικού καθώς και το άριστο κλίμα που επικρατεί στις προπονήσεις, στηρίζουν το νέο αυτό ξεκίνημα και συμβάλλουν με κάθε τρόπο στις ανάγκες που τυχόν υπάρχουν.
       Οι γονείς και οι φίλαθλοι του Ακαρνανικού  ευχαριστούν τον Γαλάνη Κώστα (Κωσταρά) που σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει στο γήπεδο νέα παιδιά με σκοπό την άθληση.

     Ο Γαλάνης Κώστας τόνισε: «Ο Ακαρνανικός Φυτειών είναι μια ιστορική ομάδα, η οποία θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλοι όσοι βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα κάνουμε τα πάντα για να ανακάμψει και να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τώρα, ενώ από την άλλη γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα.
     Καταφέραμε με πολλή δουλειά και δημιουργήσαμε  τα πρώτα τμήματα ακαδημιών  (Παιδικό-εφηβικό) και η συμμετοχή και η ανταπόκριση των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η κάθε ηλικία προσεγγίζεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις της. Πιστεύουμε ότι το μέλλον του Ακαρνανικού χτίζεται μεθοδικά και προοδευτικά. Δεν βιαζόμαστε για το σήμερα, πιστεύουμε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από μια μεθοδική προπονητική διαδικασία. 
         Φιλοσοφία μας είναι η εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών των μικρών ηλικιών που στοχεύει μέσα από έναν σωστό τρόπο προπόνησης, να τους δοθεί η ευκαιρία να αποτελέσουν μέλη του ιστορικού Ακαρνανικού Φυτειών».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο