Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Μια απάντηση για τις απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων


               Σχετικά με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με την οποία προέτρεπε τους γονείς να συγκεντρώσουν ένα συμβολικό ποσό δίνοντας το στην καθαρίστρια του σχολείου, «η όποια  δεν έχει πληρωθεί ακόμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν σε κείμενο που διανεμήθηκε, -όπως και με το πρόβλημα καταβολής της αμοιβής στην καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβίτσας, από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου ανακοινώνονται τα εξής:

        Με την αριθ. 99390/Δ4/31-8-2012 Υ.Α Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού καθορίζεται ο τρόπος καταβολής των αμοιβών των καθαριστών/καθαριστριών των Σχολικών Μονάδων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα:
       Το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού  και Αθλητισμού  χρηματοδοτεί τις Σχολικές Επιτροπές, οι όποιες με την σειρά τους καταβάλουν τις αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών......



        Επίσης στην σύμβαση μίσθωσης έργου μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου και των καθαριστριών αναφέρεται ρητά στον ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: 
«Η καταβολή του πόσου  στην καθαρίστρια θα καταβληθεί όταν χρηματοδοτηθεί η Σχολική Επιτροπή από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

       Επομένως  ο χρόνος καταβολής των αμοιβών  στις καθαρίστριες εξαρτάται από την χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Συνεπώς η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου άλλα στην καθυστέρηση χρηματοδότησης από το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 
    Άλλωστε όταν η Σχολική Επιτροπή πήρε την χρηματοδότηση από τον αρμόδιο κρατικό φορέα αμέσως κατέβαλε τις αμοιβές στις καθαρίστριες των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας.

        Κατανοούμε  τις αυξημένες ανάγκες των εργαζόμενων, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, και γι αυτό κάνουμε κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη  καταβολή των αμοιβών.
      Όσο αναφορά τις δυο περιπτώσεις (Αστακός, Χρυσοβίτσα), που πράγματι υπήρχε αποδεδειγμένα σημαντικό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά με προσωπική της πρωτοβουλία και παρέμβαση έδωσε την λύση.   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  
(grafeiotipouxiromerou@gmai.com)      

14 σχόλια:

  1. όπως σας συμφέρει τα ερμηνεύετε ...παλιότερα κοκορευόσασταν οτι τάχατες φτιάξατε και τι δεν φτιάξατε στο Σχολείο στο Αρχοντοχώρι και σε άλλα Σχολεία κι όταν σας είπαν κάποιοι συμπατριώτες οτι τα λεφτά αυτα που αναφέρετε οτι κάνατε έργα στα Σχολεία είναι χρήματα από επιχορηγήσεις του Υπ. Εσωτερικών και οτι εσείς ( Δήμος με τις Σχολικές Επιτροπές ) απλά τα διαχειρίζεστε σας κακοφάνηκε!! Τώρα με τις απλήρωτες καθαρίστριες ,ναι , λέτε την πραγματική αλήθεια . Ναι οι καθαρίστριες πληρώνονται απο τις επιχορηγήσεις που δίνει το υπ. Παιδείας στους Δήμους και οι οποίοι Δήμοι - απλα διαχειρίζονται τα χρήματα - και φυσικά πληρώνουν με αρκετή καθυστέρηση τις καθαρίστριες.Ενίοτε δε κάποιοι παρακρατούν τα χρήματα για αλλότριες - παραμφερείς εργασίες... Μπορείτε να μας πείτε ένα σημαντικό έργο που έγινε στο Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ με πόρους καθαρά απο τον προυπολογισμό ΕΣΟΔΩΝ του Δήμου ; Σημαντικό έργο λέμε...ΟΧΙ τις απευθείας αναθέσεις με τις πάμπολες και παράνομες κατατμήσεις που κατά κόρον κάνετε ; Ενα έργο θέλουμε να μας πείτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. 1)Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ,ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    2)ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ.
    3)ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ,ΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
    4)ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΤΡΙΕΣ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ. ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ . ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ?? ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΓΥΡΟ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ , Η ΑΝΤΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύλλογος πουθενά δεν αναφέρει ότι φταίει ο δημος

      Διαγραφή
  6. η κυρια ντινα μας εχει βοηθηση εγω οταν ζητησα κατι δεν ηπε ποτε οχι . να λαιμε την αλιθηα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σχολιάζετε να φρόντιζετε όλο το κείμενο να είναι ανορθροφο και όχι το μισό.
      Γίνετε περισσότερο πειστικη

      Διαγραφή
  7. ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ .ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΑΞΗΓΗΣΕΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΒΓΗΚΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί τσακώνεστε τζάμπα;Οι άνεργοι φυσικά δεν πληρώνονται και οι εργαζόμενοι επίσης δεν πληρώνονται. τι θέλουν και δουλεύουν; για να παιρνά η μέρα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι καλε, η κυρία Ντινα βοηθαει, αλλα βοηθαει μονο οσους θελει η ιδια κι οχι οσοι εχουν πραγματικα αναγκη...Η κυρια Ντινα, η μητέρα Τερέζα του Αστακου... χωρίς την Ντινα και το Σαμαρα ο Αστακος θα ηταν ενα τίποτα!!!
    η κυρια Ντινα βοηθαει αλλα οταν σε κατι 2μηνα και 4μηνα ηταν αρμοδιοτητα της να κανει προσληψεις... εβαλε ολους οσους γλυφουν!!! και καλα εκανε η γυναικα... αλλα μ αυτο το
    "δικαιο" τροπο καποιοι τη σιχαθηκαν ακομη περισσοτερο... ειδικα οταν ειχαμε πραγματικη αναγκη τη δουλεια και μας ελεγε ναι, την ιδια ωρα που στην ιδια θεση εβαζε αλλους... λοιπον, οι καθαριστριες των σχολειων θα μπορουσαν απλα να πληρωνονται σαν εναντι, με χρηματα των ΕΣΟΔΩΝ του δημου... κι οταν αυτα καταβαλλονται, να τα κρατα ο Δημος... αλλα να μου πεις.. με τοσα εξοδα.. που να βρει ο Δημος να βοηθησει!!!! ε ρε κατακαημενο ξηρομερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ !!!! ΕΛΕΟΣ ... ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ... ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ.... ΕΥΤΥΧΩΣ.... ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ... ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ... ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΣΕ ΡΕΠΟ... ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ... Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΣΕ 10 ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ... ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ... ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.... ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕ ΜΕΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ... ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.... ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ " ΞΕΣΚΑΤΩΝΕΙ " ΟΧΙ.... ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ( ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ) ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΞΙΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ -ΜΙΣΘΟΣ ΞΕΦΤΥΛΑ ... ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ... ΟΧΙ ΔΩΡΑ... ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΦΑΓΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ... ΜΟΛΛΩΝ ΛΑΒΕ... ΓΑΤΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο