Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ


        Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών των Περιφερειών που προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. που λειτουργούν σ’ αυτές μέχρι την 03.01.2013, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίησή τους, τροποποιώντας ακόμα και τις απαραίτητες γι’ αυτήν προδιαγραφές στις 28.12.2012, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.......



       Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Με εγκύκλιό του, το παραπάνω αναφερόμενο Υπουργείο απαγορεύει από τις 04.01.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο.

Η τακτική του Υπουργείου, επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο, με την απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το κράτος και εξαλείφει οποιαδήποτε προϋπόθεση να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. τα οποία πλέον αποκτούν μονοπωλιακή θέση σε βάρος φυσικά των πολιτών.

     Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών, αφού οχήματα, όπως λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά, φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών κ.λπ., δεν μπορούν να ελεγχθούν.

     Πρέπει άμεσα να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, με παράταση χρόνου για την πιστοποίηση των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο., και να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για απόδοση των τελών Τεχνικού ελέγχου που εισπράττονται από τις Αιρετές Περιφέρειες, ώστε να είναι δυνατόν να εξασφαλίζεται η συντήρηση και να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η ομαλή λειτουργία τους στο μέλλον.

      Δεν είναι λογικό τα χρήματα που εισπράττονται να αποδίδονται στο κράτος, ενώ η συντήρηση και η λειτουργία τους να επιβαρύνει τα ελάχιστα έσοδα των λειτουργικών δαπανών των Περιφερειών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο