Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάζει τα επεισόδια στο Αιτωλικό η ΔΗΜΑΡ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τα νέα επεισόδια βίας, που σημειώθηκαν χθες σε καταυλισμό Ρομά του Αιτωλικού μεταξύ κατοίκων και ομάδων Ρομά της περιοχής.
       Δεν είναι η πρώτη φορά, που γεγονότα με συμπλοκές, τραυματισμούς συμπολιτών μας και πυροβολισμούς διαδραματίζονται στην περιοχή. Η αυξανόμενη παραβατικότητα σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης αποτελούν κοινή διαπίστωση για όλους όσους ζουν και γνωρίζουν την διαμορφωμένη κατάσταση.....



        Η Πολιτεία οφείλει να αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, ώστε οι πολίτες να νιώθουν στην καθημερινότητά τους το αυτονόητο αίσθημα ασφάλειας και δικαίου που οφείλει να παρέχει ένα λειτουργικό κράτος. 
       Για να μην υπάρχουν πολίτες που να θεωρούν, εντελώς λανθασμένα, πως μπορούν να καταφεύγουν σε μεθόδους αυτοδικίας, αλλά και κάποιοι άλλοι πως θα παραμείνουν ατιμώρητοι, όταν δεν σέβονται θεσμούς και δικαιώματα.

         Με ενέργειές της, και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλη, η Δημοκρατική Αριστερά δρομολογεί διαδικασίες για συνάντηση με τον Υπουργό  Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, διεκδικώντας ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, αλλά και μιας συνολικότερης οριστικής λύσης, σε χωροταξικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, της στέγασης των ομάδων Ρομά στην περιοχή. Με στόχο την ουσιαστική πάταξη της βίας και της εγκληματικότητας, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας στην κάθε μειονότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο