Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Όχι στην κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας -Οργή για αυξήσεις στο ρεύμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

      Η κυβέρνηση στα πλαίσια  της  εφεδρείας – απόλυσης των εργαζομένων, συμπεριλαμβάνει για το νέο οργανόγραμμα που αφορά το Υπουργείο Εργασίας, τις υπηρεσίες του και τους εργαζόμενους σ’ αυτές   και την  πρόταση για κατάργηση  υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε αρκετές περιοχές  με το πρόσχημα της υποστελέχωσής τους.
       Ειδικότερα  προβλέπεται η κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας  Αγρινίου, Λευκάδας, Άρτας, Καρπενησίου, Λειβαδιάς , Δάφνης και Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα.....


     Για τον τόπο μας με τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα τουρισμού –επισιτισμού, όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας  με  χιλιάδες ανασφάλιστους και χωρίς ωράριο  εργαζόμενους , η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε πλήρη ασυδοσία  των  εργοδοτών .

       Εάν αυτή η πρόταση εφαρμοστεί,  θα είναι μεγάλο πλήγμα  για τους εργαζόμενους  και ειδικότερα για την περιοχή μας, αφού θα επιτρέπει ακόμα περισσότερο την ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεργοδοτών, τόσο στην Λευκάδα όσο και στο Ξηρόμερο που καλύπτει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας  αλλά  έχει την ευθύνη   η Επιθεώρηση Εργασίας Αγρινίου.
        Απαιτούμε από την κυβέρνηση, όχι μόνο να μην κλείσει καμιά υπηρεσία του ΣΕΠΕ , αλλά άμεσα να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό,  να εξοπλιστούν με τις ανάλογες υπηρεσιακές αρμοδιότητες  και να στηριχτούν οικονομικά στις μετακινήσεις για τους ελέγχους τους.

Λευκάδα  12-1-2013
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΓΗ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

      Με την είσοδο του νέου χρόνου, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επεφύλαξε ένα νέο άγριο χτύπημα στα λαϊκά νοικοκυριά με τις αυξήσεις στο ρεύμα.
      Οι συνολικές αυξήσεις θα έρθουν σε τρείς δόσεις, με την πρώτη να φτάνει μέχρι και 25%, έρχονται  δε την στιγμή που ο αριθμός των πελατών της ΔΕΗ που δεν μπορούν  να πληρώσει κάθε μήνα ξεπέρασε τις 30.000.
      Η πιο μεγάλη αύξηση των 25,2% , αφορά τις πρώτες 800 ΚWh δηλαδή τις λαϊκές καταναλώσεις.
    Με την σκληρή δοκιμασία από την ανεργία, τη μείωση μισθών, την εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια, που έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να μην  μπορούν  να αγοράσουν  πετρέλαιο θέρμανσης, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ  δείχνουν την αγριότητα της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
      Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  θεωρεί  επιτακτική ανάγκη να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους ανέργους, τους μισθοσυντήρητους και τους μικροσυνταξιούχους και να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώσει.

ΛΕΥΚΑΔΑ 14-1-2013
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο