Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Κατοχή: Έτοιμος ο Αχελώος να μπει στα σπίτια! (BINTEO-ΦΩΤΟ)


     Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί από χθες αργά το βράδυ στους κατοίκους της Κατοχής Οινιάδων που βλέπουν την στάθμη του Αχελώου να βρίσκεται οριακά και να απειλεί πλέον σοβαρά τις περιουσίες τους. 
    Η κατάσταση μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής χαρακτηριζόταν ως ελεγχόμενη, ωστόσο από τις πρώτες βραδυνές ώρες  τεράστιοι υδάτινοι όγκοι του ποταμού άρχισαν να κατεβαίνουν την κοίτη, με αποτέλεσμα στο πρώτο φως της ημέρας να φανούν και οι πρώτες συνέπειες....



     Οι κάτοικοι επιρρίπτουν ευθύνες στην ΔΕΗ και την διαχείριση των υδάτων που γίνεται κατά μήκος και των τριών φραγμάτων του Αχελώου, μιλώντας παράλληλα για «ανευθυνότητα» και «αδιαφορία» των υπευθύνων.
     Όπως λένε, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός εκ των προταίρων για την διαχείριση πιθανής έκτακτης κατάστασης, με αποτέλεσμα να ανοίγουν οι ταμιευτήρες των φραγμάτων την τελευταία στιγμή και όταν ήδη έχει εκδηλωθεί το πρόβλημα, αδιαφορώντας αν γίνουν ή όχι καταστροφές στην πεδιάδα του Κάτω Αχελώου η οποία είναι και η πιο ευάλωτη λόγω της εγγύτητάς της με το Δέλτα του ποταμού.
       Το φαινόμενο άλλωστε δεν είναι πρωτόγνωρο. έχει συμβεί και κατά το πρόσφατο σχετικά παρελθόν, χωρίς όμως να ληφθούν από κανέναν οποιαδήποτε μέτρα προς αποφυγή καταστροφών 
     Εάν οι καιρικές συνθήκες τα επόμενα 24ωρα παρουσιάσουν ύφεση, τότε ενδεχομένως οι ζημιές να περιοριστούν μόνο σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
     Σε αντίθετη περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων τότε η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά σοβαρή έως επικίνδυνη όχι μόνο για την Κατοχή αλλά και για όλα τα χωριά της πεδιάδας.

Πηγή: http://www.onairnews.gr/





ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο