Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά για το νέο έτος 2013


          Καλωσορίζοντας το νέο χρόνο απευθύνω προς όλους τους Ξηρομερίτες και όλες τις Ξηρομερίτισες, τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, δύναμη, δημιουργία και προκοπή.

       Το 2012 ήταν μια χρονιά όπου ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά από την πολύπλευρη οικονομική κρίση. Την  ίδια σκληρή δοκιμασία πέρασε και  η τοπική αυτοδιοίκηση. Τα δυο χρόνια, που ως δημοτική αρχή έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του νέου δήμου Ξηρομέρου μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολα χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στις υποχρεώσεις και τα χρέη από παρελθόντα έτη που επιβαρύνουν αφόρητα το Δήμο μας, άλλα και στην σημαντική μείωση των πόρων  προς τους δήμους από την κεντρική εξουσία......



       Παρόλο αυτά, καταφέραμε με ορθολογική διαχείριση των ελάχιστων πόρων να διαχειριστούμε ομαλά αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση.
        Χωρίς την παραμικρή αύξηση των δημοτικών τελών (εκτός ελάχιστων περιπτώσεων λόγω ορθολογικότερης κατανομής), πράγμα που θα επιβάρυνε περαιτέρω την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των συνδημοτών μας, σχεδιάσαμε και εκτελέσαμε σημαντικές παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Βέβαια τα προβλήματα είναι πολλά, και είναι μπροστά μας για να τα αντιμετωπίσουμε.
      Υποδεχόμαστε το 2013 με προσδοκίες, τώρα που διαφαίνεται και μια αχτίδα φωτός για την πατρίδα μας, ευελπιστώντας να είναι για όλους μας η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής. Με πίστη στις δυνάμεις μας, ενότητα, συλλογικότητα,  διαφάνεια, βαθιά ευθύνη και συναίσθηση του χρέους, με συμμάχους εσάς, τους ενεργούς Ξηρομερίτες  θα καταφέρουμε να  πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας και για τους πολίτες του, οικοδομώντας έναν Ισχυρό Δήμο Ξηρομέρου.

     Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα ανταποκριθούμε με αξιώσεις στις απαιτήσεις των καιρών και στις υψηλές προσδοκίες των δημοτών μας.

Χρόνια πολλά!
Ευτυχισμένος και δημιουργικός ο καινούργιος χρόνος!

Πυθαγόρας Σαμαράς
Δήμαρχος Ξηρομέρου

5 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΑΡΧΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ . ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ.... ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΙ ΜΑΧΑΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ 1105 ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΛΟΒΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΑΧΑΛΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΡΙΒΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΡΑ.ΧΘΕΣ Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑ ΕΙΧΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΜΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο