Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Καταγγείλτε τους λαθροϋλοτόμους στο 1591


   Η Πολιτεία καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός: 1591)

   Tεράστιο πρόβλημα φέτος το χειμώνα η παράνομη υλοτομία σε ελληνικά δάση. Απέραντες εκτάσεις έχουν αποψιλωθεί και στην Αιτωλ/νία, εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους θέρμανσης
       Δασαρχεία και δασικές αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης θα συνεχιστεί για 1-2 μήνες ακόμη και στη Δυτική Ελλάδα.     
     Εν τω μεταξύ δράσεις απέναντι στα αυξημένα περιστατικά λαθροϋλοτομίας και παράνομης διακίνησης ξυλείας αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής......



     Με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 24/1 ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης για την υλοποίηση του ειδικού Προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013» (προϋπολογισμού 1,49 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο), καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των δασαρχείων, των διευθύνσεων Δασών, Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, αλλά και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591) για τις απογευματινές ώρες (μέχρι τις 22:00) και τις αργίες.
       Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε την αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και την εφαρμογή του νόμου, με στόχο την προστασία των πολύτιμων δασικών μας πόρων. Η Πολιτεία μάλιστα καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός: 1591).
      Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, όπου αυτό απαιτείται, για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους.

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο