Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγρινίου-Θέρμου: Επιμορφωτικές δράσεις και συναντήσεις


ΘΕΜΑ 1ο: Συνάντηση με διευθυντές σχολείων και σχολικούς συμβούλους
Καλούνται  οι συνάδελφοι διευθυντές όλων των σχολείων και οι σχολικοί σύμβουλοι την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στο χώρο της Β’ ΕΛΜΕ (οδ. Διαλέτη, πρώτο στενό αριστερά καθώς ανεβαίνουμε την Παπαστράτου) για συνάντηση-συζήτηση με θέμα την αξιολόγηση. Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να παρευρεθούν.....



ΘΕΜΑ 2ο: Θέρμανση- πετρέλαιο στις σχολικές μονάδες
Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων δημιουργεί προβλήματα στη θέρμανση και στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονέων και μαθητών. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση.  Οι διευθυντές να ενημερώσουν το σύλλογο.

ΘΕΜΑ 3ο: Συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες
Στηρίζουμε ενεργά την πρωτοβουλία του Δήμου, του συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών και της Β’ ΕΛΜΕ για συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες.

ΘΕΜΑ 4ο: Καταγγελία
Καταγγέλουμε και  καταδικάζουμε την κίνηση Γερμανών στρατιωτικών του ΝΑΤΟ στη βάση της Σούδας  που σε σχολεία των Χανίων προσφέρουν χορηγίες  σε αναλώσιμα και μηχανήματα. Το αίμα που έχυσαν οι φονιάδες των λαών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν Παλαιστίνη, Λιβύη δεν ξεπλένεται με τα βρόμικα δώρα τους.

ΘΕΜΑ 5ο: Συγκέντρωση βιβλίων
Παρακαλούνται οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους μαθητές τους  για συγκέντρωση λογοτεχνικών βιβλίων τα οποία δε χρειάζονται πια με σκοπό την ενίσχυση βιβλιοθηκών απομακρυσμένων σχολείων του συλλόγου μας. Κατόπιν να έρθουν σε επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. για την παράδοσή τους.

ΘΕΜΑ 6Ο: Δικαίωση της συναδέλφου στο Νυδρί Λευκάδας
Το Δ.Σ. του συλλόγου χαιρετίζει τη δικαίωση και την  επιστροφή  στο σχολείο της, της νηπιαγωγού στο Νυδρί Λευκάδας, η οποία ετέθη σε διαθεσιμότητα, μετά από παρέμβαση γονέων που ειδοποίησαν τη Χρυσή Αυγή, επειδή τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου η εκπαιδευτικός κρέμασε μέσα στην αίθουσα ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές, αλλά και αλβανικές σημαίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε κλίμα ελευθερίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου. Καταδικάζουμε τη βία του ρατσισμού, την ξενοφοβία και την επιχειρούμενη ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

ΘΕΜΑ 7ο: Για τις νέες διώξεις στη Θεσσαλονίκη
       Λίγες ημέρες μετά την αθώωση των τριών εργαζομένων που συνελήφθησαν ενώ διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη για το δικαίωμα στην εργασία, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρωτόδικης απόφασης. 
   Παράλληλα διετάχθη ΕΔΕ εναντίον των συναδέλφων Αγαπητού Θανάση και Σμήλιου Ηλία για τα γεγονότα της περσινής παλλαϊκής διαδήλωσης την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη. 
     Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους, ζητούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την άμεση παύση κάθε δίωξης. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. 
    Με όπλο μας την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς αγώνες υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής και πολιτικής έκφρασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο