Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη Μαρίας Τριανταφύλλου στο ΤΕΙ Μεσολογγίου


           Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου επισκέφθηκε το ΤΕΙ Μεσολογγίου όπου συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Βαγγέλη Πολίτη και στη συνέχεια με τα προεδρεία των σωματείων Εκπαιδευτικού και Διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος.
         Στις συναντήσεις αυτές εκτέθηκαν, τόσο από τον κύριο πρόεδρο όσο και από τα σωματεία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Μεσολογγίου. 
      Τονίστηκε από όλους ότι πρέπει να δοθεί μια μάχη για να διαφυλαχτεί η ύπαρξη και η αυτοτέλεια του ΤΕΙ στην πόλη μας.
        Η Μαρία Τριανταφύλλου δήλωσε ότι θεωρεί το ΤΕΙ ένα ζωντανό κύτταρο με μεγάλη σημασία στην επιστήμη και τον πολιτισμό του τόπου και ότι έμπρακτα συμπαραστέκεται στον αγώνα των στελεχών και των εργαζομένων για την υπεράσπιση αλλά και περαιτέρω ενίσχυση του ΤΕΙ Μεσολογγίου και των δραστηριοτήτων του, μιας και είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα στη χώρα με τεράστια παράδοση αλλά και αρκετές διακρίσεις.....



        Υπογράμμισε, δε , ότι σε ένα άλλο πολιτικό πλαίσιο στο οποίο προτεραιότητα θα είναι οι ανάγκες του τόπου και στην πρώτη γραμμή θα μπαίνει το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενίσχυση της ντόπιας παραγωγικής ικανότητας με μελέτες, έρευνα και με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό αφού πολλά από τα τμήματά του θα μπορούσαν να έχουν άμεση σχέση με τομείς της παραγωγής της περιοχής. 
      Τόνισε παράλληλα πως είναι ανάγκη, για να καταστεί δυνατό το πιο πάνω, να διαμορφωθεί ένα πραγματικό εκπαιδευτικό κίνημα που να δημιουργήσει από την μια την πολιτική πίεση που απαιτεί μια τέτοια ανατροπή, και από την άλλη να επεξεργαστεί ένα άλλο σχέδιο ανταγωνιστικό από αυτό της κυρίαρχης πολιτικής.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο