Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιώργος Βαρεμένος: Είναι απαράδεκτο να κόβονται επιδόματα από πολύτεκνους του ΟΓΑ


       Την κανονική καταβολή των επιδομάτων στους πολύτεκνους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που η διοίκηση του Οργανισμού προτίθεται να καταργήσει αν και οι δικαιούχοι τους έχουν ήδη καταβάλει τις προβλεπόμενες εισφορές, ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος.
           Σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Οικονομικών, επικαλούνται την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, σύμφωνα με την οποία καταργείται αναδρομικά σειρά επιδομάτων, για τα οποία ωστόσο οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλει κανονικά τις εισφορές τους....



     Πρόκειται, όπως υπενθυμίζουν, για το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα, μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του), για την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά, και για την ισόβια σύνταξη των 102 ευρώ ανά μήνα. Τα επιδόματα αυτά, που «αποτελούν σημαντικούς πόρους για πάρα πολλούς δικαιούχους του ΟΓΑ και η κατάργησή τους ωθεί στην περαιτέρω εξαθλίωσή τους», δεν θα καταβληθούν για το 2012, καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, αυτό επιβάλλει η εφαρμογή του (μνημονιακού) νόμου 4093/2012.
       «Είναι απαράδεκτο», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «να κόβονται επιδόματα για τα οποία ο ΟΓΑ έχει εισπράξει εισφορές», «να συνεχίζει η δημόσια διοίκηση να χρεώνει τους ασφαλισμένους για επιδόματα που τελικά δεν καταβάλλει» και, γενικότερα, «να υφαρπάζονται επιδόματα από ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες, όπως οι πολύτεκνοι αγρότες». Και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «αν θα επαναφέρουν τα επιδόματα των πολύτεκνων που καταργήθηκαν με τον νόμο 4093/2012» και αν προτίθενται «να σταματήσουν την εισφορο-λαίλαπα στον αγροτικό κόσμο και να αυξήσουν τις συντάξεις πείνας των αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο