Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αναζητώντας την χαμένη ευκαιρία


Άρθρο του Φωτάκη Βασίλη

    Τον Νοέμβριο του 2011 δημοσίευσα άρθρο μου με τίτλο  "Εθνική ανάταση με επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς"
  Από τότε μέχρι σήμερα παρεμβλήθησαν γεγονότα και καταστάσεις που «ετοίμασαν την χώρα»  ακριβώς για αυτήν την ανάγκη της Εθνικής ανάτασης αλλά και τον Επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς.
     Η  πατρίδα μας ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, αναζητά τρόπους ώστε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της μέσα από την ανάγκη της πολυπόθητης ανάπτυξης. 
     Από την άλλη, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ψάχνει απεγνωσμένα μέσα από την τρικυμία που προκάλεσε η κρίση (φανερώνοντας την παραφροσύνη των Εθνικών ταγών) να εκφρασθεί.
     Το χρεοκοπημένο  υπάρχον πολιτικό σύστημα αν και πνέει τα λοίσθια, ακόμη δέχεται προσπάθειες μέσα από νέα πολιτικά εγχειρήματα να αναβαπτισθεί. Ενώ ο Λαός (δυστυχώς) συνεχίζει να βρίσκεται σε απόγνωση, από τα αλλεπάλληλα μέτρα που υποχρεώθηκε να επωμισθεί ως αποτέλεσμα πολιτικών και συμπεριφοράς κυβερνώντων και μη......



       ΄Oπως είχα αναφέρει στο άρθρο μου: “…Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ακολουθηθεί ο μονόδρομος της Εθνικής αφύπνισης, της Εθνικής ευθύνης, ως βασική αναγκαιότητα από όλους μας…”.  
      Σε αυτό το πλαίσιο παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές πρέπει να καταφέρουμε να “…εγκαθιστήσουμε έναν νέο αξιακό κώδικα ως άτομα και ως κοινωνία…”. 
   Μην παραβλέποντας ότι “…ο Ελληνισμός είναι ο φωτοδότης του Φιλελευθερισμού και του Δυτικού κόσμου και αυτός ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι ανάγκη αδιαπραγμάτευτη…” .
   Χρειάζεται “…Να επαναπροσδιορίσουμε και να επιστρέψουμε σε  αρχές και αξίες με Ελληνική αναφορά, που μας χαρακτηρίζουν χιλιάδες χρόνια ως Έθνος. Να αποκτήσουμε ξανά φιλότιμο, αξιοπρέπεια  και να υπάρξουμε αυτό που υποδειγματικά μας δίδαξαν οι παππούδες και γιαγιάδες μας, χρήσιμοι στην κοινωνία.
     Απαλλαγμένοι από πάθη να μπορέσουμε να τροχοδρομήσουμε εκ νέου το εκτροχιασμένο από ατυχείς επιλογές και «σωτήριες» επεμβάσεις τρένο που λέγεται Ελλάδα. Η πατρίδα δεν έχει ανάγκη από διλημματικά σύνδρομα από ατυχείς εμπνεύσεις και από ψυχωτικές αναφορές.
Η πατρίδα έχει ανάγκη τους Έλληνες ” .

      Η σωστή ανάγνωση του μηνύματος των τελευταίων εκλογών αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πέριξ του Συντάγματος) καταδεικνύει την ανάγκη για πολιτική εναρμόνιση σχέσεων, στόχων και αποφάσεων σε νέα βάση σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.
Η πραγματική Δημοκρατία κατακτιέται και διατηρείται απλά με περισσότερη Δημοκρατία.

Φωτάκης Βασίλης

2 σχόλια:

  1. πολυ σωστα ολα αυτα . δυστιχως το τρενο που λέγετε ελλαδα εκτροχιάστηκε γιατι ολοι οι οδηγοί του , πηγαίναν το τρενο εκει που τους λεγαν αλλοι , και οχι στην ελληνικη πορεια την σωστη . τωρα απεγνωσμένα , καποιοι ζητανε να σταματήσει , η ψυχολογική κατρακύλα , γιατι κανει κακο . αληθεια κανει πραγματικα κακο αυτο στον ελληνα , η μηπως ειναι σταση επιλογης του . μηπως το εχει στο αιμα του να αντιδρα ετσι ? ειναι και περιεργος λαος , πραγματικα περιεργος . μεσογειακός. ερχωμε να πιστευω οτι πραγματικα τον διαλεξαν γι'αυτο το οικονομικο πειραμα , με ολα τα ΔΝΤ και τα τιαυτα . απο την αλλη βλεπω οτι ο ελλην εχει πλησιασει πολυ ο ενας τον αλλο . δεν θα πω για τις δωρεές και τα κοινωνικά ιατρεια . το βλεπω στην πραξη . εχουν συνειδητοποιήσει καλα τι τους γινεται..... περασανε στην διασταση της αναγνώρισης , ανεβηκε σαν λαος η αντίληψη του . ομως δεν αφηνει κανενας ελληνας ,ελληνα στο κενο . η κριση τους εφερε ποιο κοντα .απλα δεν υπαρχει απο μερος τους , για την πλειοψηφία μιλαω , ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ! .αυτη ειναι η σωστη λεξη . η πειρα του των τελευταιων ετων του διδαξε οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα οπως πιστευε παλια , οπως του μαθανε να πιστευει . οσο για την εθνικη αναταση ? μμμ!!.... λιγο δυσκολο αυτο τον καιρο , οσο βλεπει τα αλλεπάλληλα χαρατσια, οσο βλεπει τα παιδια του χωρις φροντιστιρια , το σπιτι χωρις θερμανση , και πολλα αλλα που κανουν δραμα την επιβίωση του , ειναι αδυνατο να ανακάμψει . δεν ειναι μεταβατική περιοδος αυτη την στιγμη , και πολυ φοβάμαι οτι δεν ειναι και αναστρέψιμη , γιατι ειναι αυτο που ειπα ποιο πανω . ο ελλην ειναι περιεργος λαος και νιώθω οτι η ελλαδα εχει αρχισει να χαλάει απο μεσα σαν ενα πολυ ομορφο μηλο .... καποτε καψανε ενα ολοκληρο χωριο επι της τοτε γερμανικης κατοχης αν δεν κανω λαθος, για να μην πεσει στα χερια του εχθρου. αυτο ειναι ο ελληνας . αντιδρα οπως γνωριζει μονο αυτος . την ανάταση του και την ανασταση του , θα την νιωσει ολος ο κοσμος , οταν θα δει τον ουρανο καθαρο και ξαστερο.το ελληνας ειναι συνονημο με την ( ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ) . καιρος να το παρουν χαμπρι , για αλλη μια φορα ολοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ !ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΒΟΛΙΚΑ !ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ !ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΜΑΣ !ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΑΝΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !ΘΛΙΨΗ ΝΙΩΘΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο