Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» από το Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα


        Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα Ξηρομέρου, θα παρουσιάσουν αύριο το απόγευμα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, το Χριστουγεννιάτικο παιδικό έργο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν "Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
        Σας προσκαλούμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση:  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00
Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα....


 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: 
Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’ αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. 
     Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Στη συνέχεια, το κοριτσάκι για να ζεσταθεί ανάβει τα σπίρτα και βλέπει διάφορες μορφές. 
    Στο τέλος, παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο