Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ξεσηκωμός στις Φυτείες για να αποτραπεί το κλείσιμο των Λυκειακών τάξεων


         Παρουσία πλήθους μαθητών, γονέων και κατοίκων της περιοχής διεξήχθη χθες Πέμπτη η δεύτερη κατά σειρά Λαϊκή Συνέλευση, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», με θέμα την κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών καθώς και την επικείμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου.
      Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων, με τον δικό τους δυναμικό και ξεχωριστό τρόπο πέρασαν το δικό τους μήνυμα με πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν και κατέληξε στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η Λαϊκή Συνέλευση....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ....

   
        Σε ότι αφορά την εξέλιξη της Συνέλευσης, αρχικά, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλης Σαλτογιάννης και αναφέρθηκε συνολικά στα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ακόμη, αναφέρθηκε στις προθέσεις του Συλλόγου που σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους υπόλοιπους φορείς θα ορίσουν επιτροπή πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση των σχολικών μονάδων.  
        Εκπροσωπώντας τους μαθητές και μαθήτριες, μίλησε η μαθήτρια της Β' Λυκείου Βάσω Καραπάνου, στέλνοντας κραυγή αγωνίας προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο.
       Αργότερα, στο βήμα ανέβηκε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών Γιώργος Νταλακούρας, ο οποίος εξέθεσε την σημασία για την περιοχή του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του με επιπλέον μαθητές από τα γύρω χωριά.
         Έπειτα, η Βουλευτής του Σύριζα Μαρία Τριανταφύλλου περνώντας το δικό της μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης προς τους μαθητές και γονείς, δεσμευόμενη ότι θα αγωνιστεί ώστε να αποτραπεί η κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων.
     Η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Ντίνα Σαμαρά-Κουμανδράκη, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξηρομέρου, αφού αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει πράξει μέχρι στιγμής ο Δήμος, τόνισε ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς, προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό και του παρουσίασε το πρόβλημα με τις Λυκειακές Ταξεις. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ενώπιον μαθητών, γονέων και κόσμου να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να ενισχυθούν οι Λυκειακές Τάξεις. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι από τα δυο λεωφορεία με μαθητές που καταλήγουν στον Αστακό από τα γειτονικά χωριά, το ένα από του χρόνου θα καταλήγει στις Φυτείες ώστε με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθούν με νέους και περισσότερους μαθητές.
      Ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Πάνος Γαζέτας στην σύντομη ομιλία του είπε ότι δεν πρέπει να κλείσουν οι Λυκειακές Τάξεις, στην περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο πρότεινε να παραιτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.
         Ακολούθως, το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Ψηλός παρουσιάζοντας μια σειρά από προτάσεις του ώστε να μην κλείσουν οι Λυκειακές Τάξεις.
      Επίσης τοποθετήθηκε και ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Χρήστος Σαλτογιάννης υπογραμμίζοντας ότι από την αποψινή Συνέλευση οι αρμόδιοι πρέπει να δεσμευτούν απέναντι στα παιδιά και τους γονείς και πως αυτό που προέχει είναι να πάρουν παράταση οι Λυκειακές Τάξεις και από το νέο σχολικό έτος να ενισχυθούν με το αναγκαίο μαθητικό δυναμικό. Ακόμη υπογράμμισε ότι τυχόν κατάργηση θα σημάνει αυτόματα την διάσπαση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της περιοχής.
       Ο Χρήστος Κολοβός ανέφερε πως πάση θυσία πρέπει να παραμείνουν οι Λυκειακές Τάξεις και με την σωστή προσέγγιση να ενισχυθούν με περισσότερους μαθητές από τα γύρω χωριά.
    Από την Κίνημα Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών μίλησε ο Δημήτρης Ψηλός.
          Στη συνέχεια το λόγο πήραν αρκετοί γονείς και μαθητές εκφράζοντας τις απόψεις τους, την αγωνία τους αλλά και τις ερωτήσεις τους προς την αρμόδια Αντιδήμαρχο, καλώντας την έτσι να δεσμευτεί και να κάνει τα πάντα ώστε να παραμείνουν και να ενισχυθούν όχι μόνο οι Λυκειακές Τάξεις αλλά και όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.

       Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο Βουλευτής του Σύριζα Γιώργος Βαρεμένος. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ





















ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

7 σχόλια:

  1. H KYRIA SAMARA HTAN POLY KALA PROETOIMASMENH KAI EDOSE POSTIKES APANTISEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ??? ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ??? Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ-ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ- ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego katalava oti tis megaliteres efthines tis exoun oi proin. h ntina kanei oti mporei kai oi synthikes den einai idies. tora ante na eksigisis stin troika ayta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ ΣΑΜΑΡΑ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ. Η ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ.ΝΑ ΜΗ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΓΡΙΩΣ. ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Κ. ΓΑΖΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ? ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΩΡΥΟΝΤΕ. Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΝΥΣΨΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΠΟΥΒ ΘΑΤΑ ΒΡΕΙΣ? Η ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΑΝΤ ΤΡΙΑ Η ΣΚΟΥΡΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ Η ΜΑΧΕΡΑ ΕΝΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΠΕΛΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤ ΛΟΙΠΟΝ / ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Ε[ΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΤΕΙΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΜΕ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. Κ ΨΗΛΕ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΠΑΤ/ΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕς ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ftaine oli tous
    o gazetas, o tzaxristas, i ntina kai giayto tha doun ti tha paroun stis ekloges!
    ipomoni erxonte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H NTINA IRTHE ONTOS KALA PROETOIMASMENOI...OI TOPIKOI SUMBOULH UPOSXETHIKAN PARAITHSH AN H ANTIDHMARXOS DEN KRATHSEI K THRHSEI TIS UPOSXESEIS TIS.........EIDWMEN....OLA GIA TN ASTAKO TA PANTA GIA TON ASTAKO....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο