Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ»


        Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει ένα δικό του παράλληλο σύμπαν. Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ. 
           Όπως είπε χαρακτηριστικά «εκεί η Ελλάδα μπορεί να εκβιάζει την διεθνή κοινότητα, το χρέος της χώρας διαγράφεται μονομερώς, ένα νόμος καταργεί το μνημόνιο, οι μισθοί επιστρέφουν στα επίπεδα του 2008,η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, η Ρωσία και η Κίνα μοιράζουν άτοκα δάνεια, η Κύπρος μας δείχνει τον δρόμο και δεν μπαίνει στο μνημόνιο και τα αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα του κ. Τσιπρα, του 2-3% αναλαμβάνουν την εξουσία» σημείωσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης ότι «είναι η αριστερά της συντήρησης, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της ακινησίας. Τώρα αγάπησε και το ΔΝΤ αλλά και τον δοσίλογο Ρουμελιώτη του 2010 ο οποίος έγινε ασυμβίβαστος αγωνιστής του 2012. Η κ. δεξιά Λαγκάρντ  έγινε σωτήρας ΤΟ 2012».......



       Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «αν θέλουμε να απευθυνθούμε ξανά στο 40% της Ελληνικής κοινωνίας, και όχι να περιχαρακώσει το 5% που κάποιοι επιθυμούν και μας σερβίρουν σε δημοσκοπήσεις, τότε από σήμερα και μέχρι το συνέδριό μας, τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.  Όλοι και όλα θα κριθούν εκεί».
            Αναφερόμενος στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή «πρέπει να θα γίνει με όρους πολιτικής. Η νέα γενιά θα έρθει στο προσκήνιο και θα διεκδικήσει το ρόλο της , μέσα από συγκρούσεις ρήξεις και ανατροπές που θα επιδιώξει η ίδια. Δεν θα έρθει με επικοινωνιακά κόλπα, δαχτυλίδια και σκυτάλες. Δε θα γίνει με όρους αυλών, καμαρίλας και καθ’ υπόδειξη ιδιαίτερων γραφείων ή με τηλεοπτικούς όρους» είπε.
Σχολιάζοντας τα σενάρια που διακινούνται για την δημιουργία ενός νέου δίπολου ευρωπαϊστών αντιευρωπαϊστών είπε: «Στόχος μας είναι ένας. Να φτιάξουμε απ΄ την αρχή μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Και πρέπει να τελειώσουμε τώρα τα σενάρια των ανιστόρητων και τεχνητών διπόλων που προωθούνται από διαφόρους κύκλους. Αυτά είναι σενάρια που βιάζουν την ιστορία και την πολιτική. Το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν. Το δίπολο είναι ένα: Πρόοδος ή συντήρηση. Καλούμαστε σήμερα να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό μέτωπο και μέσα από αυτό να δώσουμε τις πολιτικές μάχες μας
      Για τι απουσίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τις εσωκομματικές διαδικασίες τόνισε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι   γιατί στελέχη με πολυετείς, βουλευτικές και υπουργικές  διαδρομές που τις χρωστάνε στο ΠΑΣΟΚ και στους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της παράταξης να χρειάζονται ειδική πρόσκληση και να μην θεωρούν αυτονόητο καθήκον τους να είναι εδώ».
     Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε «στις δυο πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της ιστορίας του χωρίς να υπερασπιστούμε τις πιο μεγάλες μάχες που έδωσε».
        Οριοθέτησε τις δυνάμεις με τις οποίες συντάσσεται το ΠΑΣΟΚ αλλά και τι αφήνει πίσω: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις συντεχνίες και τις δυνάμεις της ακινησίας. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις δυνάμεις που ονειρεύονται ξανά να μοιράσουν μεταξύ τους  τον πλούτο της χώρας με εγγυητές κόμματα φαντάσματα που προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν».
      Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα είπε: «Το κόμμα σούπερ μάρκετ μας τελείωσε. Το μαγαζί που όποιος μπει, κάτι θα βρει να πάρει τέλος. Χαράσσουμε νέες γραμμές. Δημιουργούμε συμμαχίες αλλά και αντιπάλους. Τα κομματικά μέλη- φίλοι μιας χρήσης έληξαν».

2 σχόλια:

  1. κυριοι το ποιο συμαντικο πραγμα στην ζωη μας για μενα ειναι η αντιληψη ... εχουμε επέλθει σε μια πρωτοφανη πτωχευση , και μη φτανοντας μονο αυτο ζουμε μια μοντερνα κατοχη , δινοντας δημόσιο πλουτο εκει που δεν πρεπει . εχουν δημιουργήσει εδω και χρονια ενα παραξενο ταμπου . μια ταμπελα δηλαδη με την λεξη (ΑΡΙΣΤΕΡΑ ).ηθελαν παντα και θελουν με καποιο τροπο η λεξη αριστερος να σημαίνει κατι κακο . αυτο συμφερνε εδω και χρονια τα δυο πρωην μεγαλα κομματα που ειχαν δημηουργησει , και δημιουργούν αυτη την μετεωρη σταση στην χωρα μας . ξεχωριζαν τους ανθρωπους , και τους πώρωναν , με σκοπο να φτιαχνουν στρατοπαιδα κομματικα . αυτο ηθελαν και αυτο τους συνεφερε . και εμεις απο την αλλη ακολουθουσαμε σαν τα προβατα , διχως να σκεφτωμαστε τι παει να πει ελλαδα και τι ειναι ελληνας . ψηφιζαμε βαση κομματος , γιατι ετσι το ειχαμε βρει απο τον παππου μας. ποτε δεν ψηφισαμε για το καλο αυτου του τοπου , αντικειμενικά . και με τις εκαστοτε πελατιακες σχεσεις των δυο κομματων, και την αδιαφορια , και την ανικανοτητα ,πολλες φορες, φτασαμε εως εδω... ο τσιπρας δεν κυβερνησε ακομα , παντως τον βλεπω ποιο κοντα στον λαο . ειναι αυτο που λεμε οτι ολοι μπορει να ειναι μεσα στον βουρκο αλλα μερικοι κοιτανε και τα αστερια .ΝΑΙ !!! ειμαστε ευτυχισμένοι που ειμαστε φτωχοι ευρωπαιοι . τι καλα ..... και κατι τελευταιο προς τον κυριο μωραιτη . ποιος απο εσας κυνήγησε αυτους που κατακλεψανε το δημοσιο εως τωρα ? ποτε εγινε κατασχεση , στον ακη και σε πολλους ακηδες ακομα ? ειπατε ναι και σε αυτο το μνημονιο μετα απο τις αποτυχίες των προηγούμενων .... αναρωτηθηκατε οτι τα αλλα μνημονια κατεστρεψαν την ελλαδα διχως κανενα αποτελεσμα ? και αυτο εδω , και τα αλλα που θα ερθουν τι νομιζεται οτι θα κανουν ?δυστηχως οι περισσοτεροι βουλευτες του ΝΑΙ ψηφισαν μνημονιακα , γιατι τους το επεβαλαν . καποιοι ειχανε τσαγανο μονο και ειπανε οχι . και για να δειτε οτι εχω δικιο τουτο θα σας πω . ο παπανδρεου ο γιωργος ειναι ο μοναδικος αρχηγος που μπορεσε μεσα σε μια νυχτα σχεδων να καταστρεψει μια ολοκληρη χωρα , και ενα τεραστιο κομμα , με μεγαλη ιστορια . τον σταματησε καποιος βουλευτης του τοτε ? αντεδρασε αμεσα καποιος τοτε ? να λοιπον γιατι μιλαω για αντιληψη . ενας πολιτικος δεν πρεπει να βλεπει το σημερα και να βολευεται απλα σε μια καρεκλα , αλλα πολυ ποιο μακρια , γι'αυτο πληρωνεται καλα, και αυτη ειναι η δουλεια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου τελική δικαιούχος του mega-λογαριασμού των 550 εκατ.δολ.!
    12/02/2012 - 06:41

    100


    Δύο καταθέσεις που δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς εμπλέκουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντως τελική δικαιούχο της κολοσσιαίας κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων για την οποία το defencenet.gr έχει επανειλειμμένα τονίσει από την αρχή ότι "Εκεί κρύβεται μια τεράστια υπόθεση

    Παρένθετη δικούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης φέρεται μία ... ιδιωτική υπάλληλος, η οποία δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης στις ένορκες καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων αναφέρουν ότι προέκυψε από τις έρευνες ότι η τελική δικαιούχος είναι η Μ.Παπανδρέου και ότι αυτό επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ.

    να που ειναι τα χρηματα ... κυριοι . αυτη ειναι η ελλαδα μας που οργιαζαν εδω και τοσα χρονια . οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους . τι να μας πουνε τωρα !!!!! η ρήση επιβεβαιώθηκε . ( το ψαρι μυρίζει απο το κεφαλι ). μονο που εδω βρωμησε ολοκληρο , και το πηραμε χαμπαρι , αλλιως παλαμακια θα τους χτυπαγαμε ακομα σαν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο