Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μαρία Τριανταφύλλου: Συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών και κατοίκων των Φυτειών


         Την Πέμπτη  13/12/2012 και ώρα 7.00μμ πραγματοποιήθηκε σε αγωνιστικό και δημοκρατικό κλίμα  συνέλευση κατοίκων και μαθητών των Φυτειών, 13/12/12  με θέμα την πιθανή απομάκρυνση των λυκειακών    τάξεων από την τοπική κοινότητα.
     Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι,  πολίτες καθώς και μαθητές του λυκείου.
        Από πολλούς, ζητήθηκε  έμπρακτη οικονομική στήριξη του Δήμου Αστακού για  μεταφορά, από κοντινές περιοχές, μαθητών  στο δημοτικό σχολείο των Φυτειών....



     Έτσι υποστηρίζονταν ότι τα επόμενα χρόνια, θα  αυξάνονταν  το μαθητικό δυναμικό που θα φοιτά στο λύκειο και θα απομακρύνονταν  μια ενδεχόμενη κατάργησή του, κάτι που θα ήταν συντριπτικό πλήγμα για όλες τις κοντινές κοινότητες.
         Παρά τις διαβεβαιώσεις της Αντιδημάρχου Αστακού κα. Σαμαρά, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να καταργηθούν, τουλάχιστον για φέτος, οι λυκειακές τάξεις (για  κάτι τέτοιο δεν γνωμοδοτεί πλέον ούτε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), πολλές τοποθετήσεις πολιτών και μαθητών, φανέρωναν  την  αγωνία τους για  μια πιθανή μελλοντική   κατάργηση των λυκειακών τάξεων αλλά ταυτόχρονα, δεν έκρυβαν και την διάθεσή τους, να αγωνιστούν για τη μόνιμη λύση του προβλήματος με την δημιουργία πλήρους λυκειακής μονάδας.
       Το προεδρείο τέλος, δήλωσε πως θα εκδώσει ψήφισμα που θα εκφράζει τις αγωνίες και τα αιτήματα της συνέλευσης το οποίο και θα επιδώσει σε τοπικούς φορείς αλλά και βουλευτές. 
        Η βουλευτής  Μαρία Τριανταφύλλου παραβρέθηκε στη συνέλευση και ευχαρίστησε την τοπική επιτροπή για το κάλεσμά τονίζοντας, ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορούν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, να δίνονται κοινοί αγώνες από γονείς και μαθητές  και σε περιφερειακό επίπεδο. 
      Είναι ελπιδοφόρα  η διεκδίκηση  του αυτονόητου απέναντι σε μια πολιτική που προωθεί ανορθολογικές μεταρρυθμίσεις κόντρα στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 
      Τόνισε πως η παροχή δημόσιας παιδείας χωρίς εμπόδια σε σημαντικές αγροτικές περιοχές της χώρας, θα έπρεπε να είναι ύψιστο καθήκον για μια κυβέρνηση που θεωρεί την παραγωγική ανασυγκρότηση απαραίτητη προϋπόθεση για την διέξοδο  από την οικονομική κρίση. Αντί αυτού επιλέγονται  συγχωνεύσεις σχολείων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες αλλά ούτε οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών.
      Τέλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν είναι απλά συμπαραστάτης αλλά συμμέτοχος ενός αγώνα για την υπεράσπιση  του αγαθού της δημόσιας παιδείας για όλους τους νέους χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς.

Το γραφείο τύπου

4 σχόλια:

  1. το κειμενο ειναι απαραδεκτο. ειναι ντροπη το γραφειο τυπου του ΣΥΡΙΖΑ να μην γνωριζει οτι η κ.Σαμαρα δεν ειναι αντιδημαρχος ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ???? ΠΕΡΤΕ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ANTE RE MEGALE....KALA T LEEI ANTIDIMARXOS ASTAKOU EINAI....AFOU OLA GINONTAI GIA TN ASTAKO..THIXTIKATE KIOLAS...AEI REEEEEEEEEEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουρέ βάλτε τ φουτουγραφία εικινού τ καλού παιδιού τ ΤΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ λέω να τον νε βλέπω κι να τον καμαρώνω έτσι που βγάζει λόγο πανου στν έδρα π θέλει να πάει τ μαχαλά στ αγρίνιου για να χρουστάει κιαυτή τα μαλιοκαφαλατσ σαν αυτόνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EKANES ENA SXOLIO...WRAIA DEN LEW DEKTO...AUTH THN APOPSH EIXES...TOULAXISTN GRAFTO KALA...H BRES ENAN ALLO TROPO NA KANEIS SATURA...TO N KOROIDEUEIS THN DIALEKTO KAI T TROPO OMILIAS TN SUNANTHRWPWN S DEIXNEI T MORFWSH THN PAIDEIA KAI EINAI ENA DEIGMA ELLEIPSH EKSUPADAS....K EIMAI K 100% SIGOUROS PWS PSIFISES K SAMARA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο