Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τα κατάγλυκα αγραπίδια του Ξηρομερίτικου Κάμπου!


        Η αγραπιδιά (γκορτσιά) είναι ένα παμπάλαιο ελληνικό δένδρο που την συναντάμε στους κάμπους και τις πλαγιές του Ξηρομέρου. Ο καρπός της αγκαθερής αγραπιδιάς, το αγραπίδι είναι μικρός, στρογγυλός, στυφός, κατάγλυκος και πολύ νόστιμος.
       Τα αγραπίδια πριν ωριμάσουν είναι πράσινα και σιγά σιγά με την ωρίμανση μετατρέπονται σε κίτρινα και τα παλιότερα χρόνια υποκαθιστούσαν ακόμα και το ψωμί για τους Ξηρομερίτες…
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS






1 σχόλιο:

  1. Απίστευτη κίνηση λογοκρισίας από τον αμερόληπτο κύριο ο οποίος είναι διαχειριστής του katounanews. Διέγραψε σήμερα το πρωί σχόλιά μου στο facebook τα οποία έκρινε ότι τον θίγουν. Το μόνο όμως που σχολίαζα ήταν ή κακή άποψή του για τους πολίτες της Βόνιτσας και η προσπάθειά του να εκλεγεί σύμβουλος και να πάρει το χρίσμα από το πασοκ στις περασμένες εκλογές. Ποτέ δεν έχω ενοχλήσει με την συμπεριφορά μου και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιου χείριστου είδους φασιστική συμπεριφορά. Λυπάμαι για τον κύριο που παρακολουθώ και διαβάζω χρόνια αλλά λυπάμαι περισσότερο γιατί αποδεικνύει ότι μόνο του μέλημα ήταν είναι και θα είναι η θέση στα κοινά.

    Helena Nana

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο