Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μαρία Τριανταφύλλου: Σε απελπιστική κατάσταση το Νοσοκομείο Μεσολογγίου



         Με αφορμή την νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, οι οποίοι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε διαρκείς κινητοποιήσεις,   η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τραγική κατάσταση που  οδηγούν  το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά και γενικότερα τον χώρο της Δημόσιας Υγείας οι επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά,  μέσα από την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών...



      Επιπλέον έθιξε το ζήτημα των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για την ανέγερση και λειτουργία νοσοκομείων αλλά και τις κλινικές “one day clinic” που προωθεί η κυβέρνηση,  στερώντας έτσι  την πρόσβαση όλων των πολιτών σε ένα δωρεάν και δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας.
        Τέλος δήλωσε για άλλη μία φορά την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στους εργαζόμενους και κάλεσε όλους τους πολίτες σε κοινό αγώνα για την παραμονή και ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

      “Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, σε φάρμακα, πετρέλαιο και νοσηλευτικό προσωπικό αποκαλύπτουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ευαίσθητος τομέας της υγείας από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.
    Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου (εκτός των υπολοίπων ελλείψεων) πρόσφατα παρουσιάστηκαν ελλείψεις σε κάλλιο και Νάτριο, υλικά-φάρμακα εντελώς απαραίτητα για να χορηγηθούν σε ασθενείς με καρδιολογικά νοσήματα. Η λύση που προτάθηκε, της διακομιδής σε γειτονικά Νοσοκομεία (Αγρινίου, Πάτρας), εγκυμονεί άμεσους και πρόδηλους κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των ασθενών.
     Επιπλέον, η έλλειψη πετρελαίου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διαμονή και αποθεραπεία των ασθενών, κυρίως όσων έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και καλούνται να παραμείνουν σε δωμάτια παγωμένα.
     Σε μίαν ελληνική κοινωνία που το 1/3 των πολιτών της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας δεν είναι εγκληματικό (κυριολεκτικά) το να αποκλείεται από κάθε έννοια επαρκούς ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας;
     Η αποδιάρθρωση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας, ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δομών υγείας, ταυτόχρονα, η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας διευρύνουν τις ανισότητες, αφού αποκλείονται από την περίθαλψη χιλιάδες άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν (άποροι, άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι).
    Την ίδια στιγμή που κλείνουν, συγχωνεύονται ή υποβαθμίζονται σε one-day clinic δημόσια νοσοκομεία, νοσοκομεία της Περιφέρειας που εξυπηρετούν χιλιάδες άτομα.
     Την ίδια στιγμή προωθούνται Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (οι περίφημες ΣΔΙΤ) για την ανέγερση και λειτουργία νέων νοσοκομείων με προϋπολογισμό έργων πολύ υψηλότερο του κόστους και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών. Στην ουσία καταργείται ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας της νοσοκομειακής περίθαλψης. Βασικές λειτουργίες των δημοσίων νοσοκομείων όπως η σίτιση, η τροφοδοσία, η φύλαξη και η καθαριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και άλλες υπηρεσίες έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες.
       Οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν μήνες για να κάνουν εξετάσεις ακόμα και εγχειρήσεις και μάλιστα με ακριβό αντίτιμο ακόμα και σε Δημόσια Νοσοκομεία.

    Χαιρετίζουμε τη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, συμπαραστεκόμαστε στην παρατεταμένη μάχη που δίνουν να παραμείνει και να ενισχυθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης μας.
     Είναι απαραίτητο όλοι οι συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί και συστρατιώτες του αγώνα για το Νοσοκομείο.”

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο