Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας-Βόνιτσας: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι –ες  συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι
    Με προκλητικό τρόπο η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει πίσω ότι δεν πρόλαβαν να αφήσουν όρθιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
      Προχωράει στην εφαρμογή της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και 67 ωρών, με αφορμή για άλλη μια χρονιά το ωράριο των εορτών.....



    Με νομοσχέδιο για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, στοχεύει στην εξόντωση και το πλήρες ξεζούμισμα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων αλλά ταυτόχρονα και χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που θα τους οδηγήσει μαζικά σε “λουκέτο”. 
     Αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών και πως θα επιτρέπεται μόνο στα καταστήματα έως 250 τ.μ. και ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.
     Τα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια από την ίδια τη ζωή, εφόσον και η ίδια η κυβέρνηση έχει στοιχεία ότι το 31% του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, αποτέλεσμα βέβαια των χρόνιων πολιτικών σκληρής λιτότητας και ξεζουμίσματος του Ελληνικού λαού.
      Το  Σωματείο μας μαζί με άλλα  επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών όχι μόνο δηλώνουμε την αντίθεση μας αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις μορφές δράσης για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας.
        Παρά τις φραστικές αντιρρήσεις της Ομοσπονδίας μας (Ο.Ι.Υ.Ε), οι  κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους μαζί με την εργοδοσία  για την απελευθέρωση του ωραρίου από το 1997.

    Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, να απαντήσουν αγωνιστικά, να αντισταθούν.
Συνάδελφοι συσπειρωθείτε στο Σωματείο μας, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :
·Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
·Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
·Να καταργηθούν όλοι οι Νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
· Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. 

Λευκάδα 10-12-2012
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο