Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Πυρ ομαδόν στη δημοτική αρχή Κατσούλη από προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων


            Στο Αιτωλικό χθες συγκεντρώθηκαν πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
     Οι λόγοι της συγκέντρωσης και οι αποφάσεις τους αναλύονται διεξοδικά στην ακόλουθη ανακοίνωση. 
      Πρόκειται για σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και μάλιστα εκ των έσω καθώς κάποιοι πρόεδροι ανήκουν στην παράταξή τους.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:.....



ΔΙΑΜΑΡΤYΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Κ. ΚΑΙ Δ.Κ. ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

     Στο Αιτωλικό σήμερα ημέρα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου του έτους 2012 και ώρα 18:30 έγινε συγκέντρωση των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στο Δημοτικό Κατάστημα του πρώην Δήμου Αιτωλικού.
       Από τους 19 προέδρους του Δήμου, απόντες ήταν οι κ. Ψεύτης Νικόλαος Πρόεδρος Τ.Κ. Ευηνοχωρίου και Ρόμπολας Ιωάννης Πρόεδρος Δ.Κ. Κατοχής.
    Ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:

1. Η κατηγορηματική διάψευση άρθρου που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα του Μεσολογγίου (ΑΙΧΜΗ) την Πέμπτη 06-12-2012 που αφορά την πάγια προκαταβολή για το έτος 2012, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ισχυρίστηκε ότι οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων μπορούν να εισπράξουν την πάγια προκαταβολή για το έτος 2012.
      Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανένας Πρόεδρος από τους παρόντες δεν έχει ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα και η ενημέρωσή μας για το θέμα ήταν μέσω του δημοσιεύματος της ΑΙΧΜΗΣ
    Δεν έχουμε εισπράξει την πάγια προκαταβολή του 2011 αλλά ούτε και του 2012, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο εμπαιγμός των Προέδρων από την Δημοτική αρχή που επανειλημμένως μας έχει παραπλανήσει, με τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2012.
     Η Δημοτική Αρχή εάν θεωρεί ότι ο τρόπος επικοινωνίας των Προέδρων με την Δημοτική Αρχή θα πρέπει να γίνεται μέσω δημοσιευμάτων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μας ενημερώσει σχετικά για να εφαρμόσουμε και εμείς την τακτική αυτή.

   2. Σύμφωνα με το Ν. 3852/07-06-2010 άρθρο 80 παρ. 4 δικαιούμαστε τα έξοδα κίνησης τα οποία θα πρέπει να καταβάλλονται στην αρχή κάθε μήνα. Αντίθετα η Δημοτική Αρχή μας οφείλει 12 μήνες (όλο το 2012), και αναρωτιόμαστε γιατί ο Δήμαρχος ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι λαμβάνουν την αποζημίωσή που δικαιούνται κανονικότατα κάθε μήνα; 
     Από πού βρίσκονται τα χρήματα για τους μισθούς τους και για τα δικά μας έξοδα κίνησης που το κόστος είναι πολύ μικρότερο δεν υπάρχουν χρήματα; Πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να βάζουμε για τις ανάγκες των κοινοτήτων και των πολιτών δικά μας χρήματα.

    3. Η λειτουργία γενικότερα της Δημοτικής Αρχής αυτά τα 2,5 χρόνια είναι ανύπαρκτη δεν υπάρχει επικοινωνία των Προέδρων με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, αισθανόμαστε «ξένο σώμα».    
    Η συνεργασία κρίνεται απαραίτητη μιας και εμείς είμαστε οι κύριοι αποδέκτες και γνώστες των προβλημάτων των πολιτών.

    4. Αποφασίστηκε η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο α) Υπουργείο Εσωτερικών, β) Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, γ) Πρόεδρο Δ.Σ. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με την παράκληση να δοθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου στη Συνεδρίαση της Πέμπτης 13-12-2012 και δ) να δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης του Νομού μας.


Οι παρόντες Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου
Ι.Π. Μεσολογγίου.


Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο