Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

B΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Καταγγελία για την τραγική κατάσταση των «σεισμόπληκτων» σχολείων


       Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των αρμοδίων στο ζήτημα της επισκευής και της αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς, τόσο του 2003 όσο και του 2007, επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες τους είναι βαριές και μεγάλες.
      Αναφερόμαστε στο Γυμνάσιο Βόνιτσας, το Γυμνάσιο Γαβαλούς και το Γυμνάσιο & Λύκειο Θέρμου, τα οποία παραμένουν ακόμη σε πρόχειρες εγκαταστάσεις που τοποθετήθηκαν εκεί μετά τους σεισμούς......



       Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το σεισμό που έπληξε το σχολείο της Βόνιτσας και έξι από το σεισμό που έπληξε τα σχολεία της Γαβαλούς και του Θέρμου. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε πόση αξία είχαν οι υποσχέσεις της «άμεσης αποκατάστασης» και πόσο «βιάστηκαν» να τις υλοποιήσουν οι αρμόδιοι  φορείς της κεντρικής εξουσίας και κυρίως η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
       Τα λυόμενα, που στήθηκαν πρόχειρα για να φιλοξενήσουν τους μαθητές, άρχισαν  πλέον να φθείρονται (να στάζουν, να μην κλείνουν καλά οι πόρτες, τα πόμολα καταστράφηκαν, τα πατώματα σάπισαν….) και οι αρμόδιοι συνεχίζουν να υπόσχονται!
      Η κατάσταση δημιουργεί έντονο προβληματισμό και οι εκπρόσωποι της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να εξηγήσουν στους μαθητές, στους εργαζόμενους  καθηγητές και στις τοπικές κοινωνίες της  Βόνιτσας, της  Γαβαλούς και του Θέρμου τι σκοπεύουν επιτέλους να κάνουν. 
     Βλέπουμε να γίνονται δημοτικά έργα δευτερευούσης σημασίας ή ακούμε ότι τα σχολεία θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες, τη στιγμή που τα ταβάνια στάζουν και τα παιδιά πασχίζουν να προφυλαχθούν από τη βροχή εντός της αιθούσης, και απορούμε με τις προτεραιότητες τόσο των τοπικών αρχόντων όσο και της κυβέρνησης!
       Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον  της πολιτείας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση των κτιριακών και λειτουργικών δομών των σχολείων. 
        Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας ζητάει την επίσπευση όλων των διαδικασιών που συμβάλλουν στην  αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και διαμαρτύρεται έντονα για την αδράνεια των υπευθύνων, αλλά και για τις  καθυστερήσεις που επιβαρύνουν δραματικά την κτιριακή κατάσταση των Γυμνασίων της Βόνιτσας και της Γαβαλούς και το Γυμνάσιο & Λύκειο Θέρμου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο