Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη


       Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι, Νέοι και νέες,  Άνεργοι και συνταξιούχοι
   Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  και η Γραμματεία Λευκάδας του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαζική συμμετοχή στις παραπάνω κινητοποιήσεις, για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:
      Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο, με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.....



Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγετε συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με δεκάδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά τη σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντιά σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.
      Τα νέα μέτρα με το φορολογικό αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδίου συγκυβέρνησης, ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ) για τη διαμόρφωση φθηνότερης, περισσότερο ευέλικτης εργασίας, τέτοιας που να ανταποκρίνεται στις σημερινές νόρμες ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν με την κατάθεση και νέου νομοσχεδίου για την καθιέρωση του ενιαίου τέλους στη λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία.
      Όλοι και όλες στη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στην απεργία στον δημόσιο τομέα, για να είναι αυτό το μήνυμά μας προς τους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της Ζωή μας όσο γίνεται πιο μαζικό, πιο ισχυρό.
Λευκάδα 14-12-2012
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
.................................


ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΑΓΡΙΑ  ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ 45%
Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αυτοαπασχολούμενοι
      Σαν να μην έφταναν οι δραστικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, σαν να μην έφταναν τα βάρβαρα χαράτσια μέσω ΔΕΗ για τα σπίτια ή μέσω εφορίας για το εισόδημα, η έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έρχεται να γδάρει εκ νέου τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο δεν το ακουμπά, αλλά συνεχίζει την πολύμορφη στήριξη της.  Με το νομοσχέδιο που τελικά κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπουν την:
· Κατάργηση του ήδη διαλυμένου γενικού αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα φορολογούμαστε από το 1 ευρώ, ακόμα και οι άνεργοι. Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα για μισθωτούς και συνταξιούχους, στα 3 φορολογικά κλιμάκια (από 8 σήμερα).
·Σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά.
·Κατάργηση  των «ελαφρύνσεων» που ίσχυαν για τις στοιχειώδεις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών, όπως για τόκους στεγαστικών δανείων (α' κατοικίας), νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά. 
·Απογείωση της φοροληστείας στο 26% για τους μικρούς ΕΒΕ  και το «τέλος επιτηδεύματος», το χαράτσι που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, ανεβαίνει σε νέα εξουθενωτικά επίπεδα και εκτινάσσεται στα 650 ευρώ
·Επιβολή στους φτωχομεσαίους αγρότες όλα όσα ισχύουν για μισθωτούς και συνταξιούχους . Ηδη από τώρα προβλέπουν και τα επόμενα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το 2014: Στο 13% μπαίνει ο φόρος από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος», όπως αυτό θα προκύπτει μετά την κατάργηση του σημερινού καθεστώτος με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τα γεωργικά εισοδήματα, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και στη βάση των λογιστικών βιβλίων που η τήρησή τους θα γίνει υποχρεωτική.
Με τα μέτρα αυτά θα αυξηθούν   τα λουκέτα  των ΕΒΕ και το ξεκλήρισμα της  αγροτιάς.

    Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ( Π.Α.ΣΥ) σας καλούν να αγωνιστούμε για:
·Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
·Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ ετησίως και 5.000 για κάθε παιδί για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
·Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
·Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος των μικρομεσαίων ΕΒΕ. Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο και ειδικά για τους μικρούς ΕΒΕ που έκλεισαν την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα.
·Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.
·Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεφωνίας. Κατάργηση των τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
·Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά    αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.
·Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
·Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές
Λευκάδα 15-12-2012
................................
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε την πρόταση μείωσης των μισθών στους συναδέλφους στο ΤΑΟΛ.
     Το ΔΣ δεν συμφωνεί με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης και ζητά να μην προχωρήσει η εφαρμογή της και να ανακαλεστεί η απόφαση.
      Είναι γνωστός σε όλους τους Λευκαδίτες ο χαρακτήρας της Ένωσης, ο ρόλος που έπαιξε όλα τα χρόνια στην προστασία και βοήθεια των αγροτών. Όπως επίσης είναι γνωστά  και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και όλες οι Ενώσεις πανελλαδικά.
      Η αιτία βρίσκεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που ακολούθησαν πιστά όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να απαξιωθούν όλα τα αγροτικά προϊόντα και η αγροτική οικονομία από πλεονασματική το 1981 σήμερα να έχει έλλειμμα πολλά δίς €.
     Οι αμοιβές των  εργαζομένων είναι σε βαρύτητα ο τελευταίος των παραγόντων που συμβάλλουν στο κόστος λειτουργίας και στα ελλείμματα της Ένωσης. Για μας οι μισθοί και τα μεροκάματα δεν είναι κόστος, σε καμιά δουλειά και καμιά επιχείρηση.
       Οι εργαζόμενοι έδειξαν και δείχνουν κατανόηση στην οικονομική κατάσταση της Ένωσης και προσφέρουν και εθελοντικά για να μην κλείσει, αναγνωρίζοντας και τις προσπάθειες της τωρινής Διοίκησης για καλλίτερο νοικοκύρεμα αυτά τα χρόνια.
       Απαιτείται μέτωπο των εργαζομένων και της Διοίκησης κατά των κατευθύνσεων της ΕΕ και των Νόμων της κυβέρνησης που στραγγαλίζουν στην κυριολεξία την αγροτιά μαζί και τις Ενώσεις.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. παλι τριωρα ...., ποιος ανακαληψε τετοιου ειδους απεργεια ? την βρισκω πολυ κουτη αυτη την σταση εργασιας . θα μου πεις ετσι μενουν ολοι ευχαριστημενοι , και αυτοι που θελουν ας πουμε να αντιδρουν , και το πολιτικο συστημα που δεν νεκρωνεται τελειως η αγορα . να ' χαμε να λεγαμε δηλ . η απεργεια αγαπητοι , στα συνδηκατα , ειναι σαν τον γενικο διακοπτη , η τον κατεβαζεις η τον αφηνεις ως εχει . με αυτο τον τροπο απεργειας τι να βγει ..... ασε που οι περισσοτεροι δεν θα κανουν σταση , και καλα θα κανουν , ημιμετρες καταστασεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο