Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Εγκληματική αμέλεια της Δημοτικής Αρχής για τις δεξαμενές πόσιμου νερού στον Αστακό


Πολύς  λόγος έχει γίνει και  γίνεται  για την ποιότητα  του νερού στο Δήμο μας  καθώς και για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτό.  Ευθύνες που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής  αμέλειας . .......
Δείτε φωτογραφίες   


    Πολλές  φορές ως παράταξη  έχουμε καταγγείλει  και στα Δημοτικά Συμβούλια  την  τραγική  και τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί  στις δεξαμενές , αλλά και  σ’ ολόκληρο το Δίκτυο Ύδρευσης  της Δ.Κ. Αστακού, χωρίς βέβαια  να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων .
Πριν από λίγες μέρες  και μετά από καταγγελίες  που μας έγιναν  κάναμε έναν έλεγχο στις  Δεξαμενές της Δ.Κ. Αστακού και διαπιστώσαμε  ότι η ίδια κατάσταση  ίσως και χειρότερη  υπάρχει ακόμα. Οι κεντρικές  δεξαμενές  πλήρως  εκτεθειμένες , χωρίς καμία ασφάλεια. Περιφράξεις ασφάλειας δεν υπάρχουν. Κάποια φρεάτια δεξαμενών δεν έχουν καπάκια , αλλά  και όπου υπάρχουν δεν είναι ασφαλισμένα με λουκέτα. Αντλιοστάσια   ανοιχτά (δεξαμενές  Μαργωνεϊκα  και Λιβανεϊκα). Είναι εκτεθειμένες  δηλαδή  σ’ οποιαδήποτε  μόλυνση  από άγρια ζώα , φίδια , ποντίκια κ.λ.π. , αλλά  και σε δολιοφθορά.
Η κεντρική  δεξαμενή του Αστακού όταν   δεν είναι άδεια , είναι  μόνιμα σε  υπερχείλιση ,που έχει σαν αποτέλεσμα  την αύξηση του κόστους  του ρεύματος , ζημιές από συνεχή λειτουργία των αντλιών καθώς  ελλιπή χλωρίωση. Όλα  αυτά τα καταγγέλλουμε γιατί θεωρούμε ότι το νερό ως αγαθό   θα πρέπει να παρέχεται  με επάρκεια  και  υψηλή ποιότητα . ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ  ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Καλά είναι τα  πανηγύρια και τα καρναβάλια , καλές είναι και οι ομπρέλες  στις  παραλίες , αλλά πάνω απ’ όλα   η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .
Πριν από μια εβδομάδα  ενημερώσαμε την Δημοτική Αρχή ( Δήμαρχο , Αντιδήμαρχο). Δυστυχώς ακόμη  μέχρι και σήμερα την Τρίτη  το μεσημέρι 13.11.2012 δεν έχουν  κάνει τίποτα  και είμαι υποχρεωμένος με την καταγγελία  αυτή να ενημερώσω  τους Δημότες  και με φωτογραφικό υλικό και video  , για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ . Το τραγικό είναι ότι  αυτή η απαράδεκτη κατάσταση παραμένει έτσι εδώ και ένα χρόνο περίπου , από την στιγμή που τα είχαμε καταγγείλει για πρώτη φορά στο  Δημοτικό Συμβούλιο . 
Θέλω να πιστεύω  ότι  οι υπόλοιπες δεξαμενές στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα  είναι ασφαλισμένες .

Αστακός  13.11.2012
     ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΤΣΗΣ
                 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ








9 σχόλια:

  1. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MAKH MOY, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ. ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ . ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΝΕ. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΟΥ ΜΑΣ κ ΛΙΒΑΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΕΠΟΧΙΑΚΕς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΙΣΩΣ ΒΓΕΙ ΛΑΥΡΑΚΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙς ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ , ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ . ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΚΑΙ...... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ. ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ. Α. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ Δ. Κ. ΑΣΤΑΚΟΥ κ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ. Η ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΠΕΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΞΟΥΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς τα ίχνη κοπράνων που ανιχνεύθηκαν στο πόσιμο νερό ανήκουν στη δημοτική αρχή που όπως οι φωτογραφίες δείχνουν χέστηκε για τους δημότες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως κάνετε λάθος και η δεξαμενές που μας δείχνετε είναι δεξαμενές πετρελαίου;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στην αρμόδια αντιδήμαρχο για την ποιότητα ζωής.Ποιός ξέρει πόσα ποντίκια έπεσαν μέσα, δεν πειράζει όμως τα χωνέψαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ??? ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ? ΕΧΕΙ ΠΑΕΙΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ?? Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το πιο ωραιο απο ολα στην καταγγελια του Μακη Βοτση ειναι το σημειο που λεει ενμερωσαμεδημαρχο και αντιδημαρχο!!!!!
    Νομιζω οτι χρειαζεται να μπει στο βιβλιο γκινες
    αγαπητε μου φιλε Μακη εαν ενημερωνες την τροικα ισως θα ειχες αποτελεσμα
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε φιλε ανωνυμε των 12.14 δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχουν οι προσληψεις του δημου με την ποιοτητα ζωης που προσφερει και σε ενα βαθμο και μας που επισκεπτομαστε τον Αστακο η Κυβερνωσα παραταξη
    Πιστευεις δηλ.οτι αν οι προσληψεις γινοντανε με διαφορετικο τροπο απο αυτο που υπονοεις θα ειχαμε διαφορετικα αποτελεσματαεται ; ομιζω οτι πλανασαι!!!!Δεν ενδιαφερεται κανεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ.Μην εχεις αυταπατες ο τοπος παει απο το κακο στο χειροτερο
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. GIATI AYTOI POY PHRAN STA 5MHNA DEN PANE NA KATHARISOYN TIPOTA GIATI DEN LETE KAI AYTO?ELEGAN OTI TOSO KAIRO DEN EIXAN ERGATES KAI TORA POY EINAI?PERASTE MIA VOLTA APO TO DHMO NA DEITE POY EINAI.ALITHEIA POSES THESEIS ITAN DIOIKITIKOY STIN PROKIRIXI KAI POSO ERGATON KATHARIOTITAS?POY KATHONTAI EKEI GIA NA PINOYN ANENOXLITOI TA KAFEDAKIA TOYS KAI NA BAFOYN TA NIXAKIA TOYS KAI KAPOIOI ALLOI AFANTOI.PSAXTE TO PINAKA PROSLIPTEON KAI TIS THESEIS KAI KOITAXTE NA DEITE POY EINAI EMEIS MPOREI NA IMASTAN EPILAXONTES KAI NA THELAME NA DOYLEPSOYME KAI STA SKATA AKOMI ALLA DEN MAS DINOYN TIN EYKAIRIA KAPOIOI KALOTHELITES.THN EPOMENI FORA THA MILISOYME ME FOTOGRAFIES KAI ME ONOMATA ARKETI YPOMONI EXOYME KANEI.EINAI KAI ALLA NEA PAIDIA POY PINANE KAI THELOYN DOYLEIA KAI KATA TA ALLA VOITHATE TOYS NEOYS,POS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο