Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Π.Α.ΜΕ: Χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς


       Η γραμματεία Αγρινίου του Π.Α.ΜΕ., χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς, τους εργάτες και εργάτριες,  τους νέους και  τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους,  τους αγρότες, τις γυναίκες και τους άνεργους  που πήραν μέρος μάχιμα στην  48ωρη απεργία στις 6 – 7 Νοέμβρη και είπαν όχι στα βάρβαρα μέτρα.
     Που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς.  Μάχη περήφανη, ταξική, που απαιτεί αδιάλλακτη στάση και σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της....



     Τα μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με την μαζικότητα, και τις δύο μέρες, με τις μαζικές πορείες στο κέντρο της πόλης μας, διαδήλωσαν με παλμό, οργάνωση και συνειδητή πειθαρχία, σαν ένας άνθρωπος, σαν γροθιά, ιδιαίτερα τη  δεύτερη μέρα ψήφισης των μέτρων (7 Νοέμβρη), παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω βροχής! Η μαζικότητα και οι νέες συμμετοχές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά και των δύο συγκεντρώσεων. Κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργούν τα κόμματα που υπηρετούν την Ε.Ε.  Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, των συμβιβασμένων σωματείων της περιοχής μας, που υπονόμευσαν συνειδητά την απεργία. 
      Με το σύνθημα «εργάτη μπορείς  και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις»  καλούμε τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να μη τρομοκρατηθούν από την όξυνση της βίας, να προχωρήσουν με αφοβία σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά την μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων.
         Το κράτος των μονοπωλίων δε μας φοβίζει. Μπορεί η εξουσία του να φαίνεται ισχυρή, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε εργοστάσιο, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες το επόμενο διάστημα. Το Π.Α.ΜΕ. θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για  να κατανοηθεί ότι πρέπει να ανασυνταχθεί γρήγορα και ταξικά ,το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεχίζουμε…….
ΕΡΓΑΤΗ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ  -  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
8/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο