Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κηδεύεται στο Μύτικα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Γερ. Καραβίας


         Πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 77 ετών, ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Γ. Καραβίας, πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (ΕΣΑΤ), από το 1974 έως σήμερα και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου για πολλά χρόνια, όπως αναφέρει το newsit.gr.
         Ο Γερ. Καραβίας, κατά την περίοδο της δικτατορίας, ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΑΤ, αντιμετώπισε πολλές διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας από την ίδρυσή της, το 1984, έως σήμερα. Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση κι είχε εργαστεί σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ), καθώς και σε περιοδικά......



      Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΕΣΑΤ, «υπεράσπισε σθεναρά με την καθημερινή του δράση τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και το δημόσιο αγαθό της ελευθεροτυπίας, αγωνιζόμενος αδιάκοπα ενάντια στη διαπλοκή, που προτιμά κλειστό το δημοσιογραφικό επάγγελμα για να ελέγχει την πληροφόρηση».
        Ο Γεράσιμος Γ. Καραβίας γεννήθηκε το 1935, στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή, στις 3 μ.μ., στη γενέτειρά του.
         Συλλυπητήρια για το θάνατο του Γερ. Καραβία εξέφρασε προς τους οικείους του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως «έναν καταξιωμένο λειτουργό της δημοσιογραφίας και υπερασπιστή της ελευθεροτυπίας σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς».

Πηγές:

1 σχόλιο:

  1. Καλό σου ταξίδι, καλέ μου συγχωριανέ, γείτονα και φίλε. Θα μας λείπεις. Θόδωρε συλλυπητήρια και κουράγιο. Θανάσης Χατζαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο