Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αμφιλοχία: Τα ψάρια βγήκαν ζωντανά στη στεριά!!


      Κοπάδια ψαριών –κατά εκατοντάδες- άρχισαν να πηδάνε έξω απ’ το νερό και να καταλήγουν σπαρταρώντας στο πλακόστρωτο, σε μια περίεργη, όσο και τραγική πράξη «αυτοκτονίας»!!!

      Στην Αμφιλοχία ο καλός θεούλης φροντίζει μερικές φορές το χρόνο να μας δίνει...ψάρια.
     Ξεκίνησε σήμερα όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό σχεδόν το φαινόμενο του "μπαταρίσματος" της θάλασσας.
      Αρκετές φορές το χρόνο και απροειδοποίητα ο κόλπος της Αμφιλοχίας λόγω κάποιου φυσικού φαινομένου βγάζει τα ψάρια στο αφρό ζαλισμένα....



    Όλων των ειδών τα ψάρια που εκείνη τη στιγμή θα βρεθούν στον κόλπο. Τσιπούρες, σαργούς, γαρίδες, γλώσσες, κ.λ.π
      Έτσι και σήμερα. Απο χθές το βράδυ η θάλασσα μας σέρβιρε ψάρια και εμείς ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση, με μια απόχη στο χέρι και ένα καλάθι ή μια σακούλα πήραμε το... δώρο μας.
      Το φαινόμενο αυτό βέβαια αν το ερμηνεύσει κάποιος απο την πλευρά της επιστήμης (και μιλάω εδώ ως τεχνολόγος ιχθυολόγος που σπούδασα) δεν είναι καλό για το θαλάσσιο ζωικό βασίλειο γιατί κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτό.
     Πολλές οι ερμηνείες που έχουν ακουστεί όπως παραδείγματος χάριν ότι οι αναθυμιάσεις απο ανενεργό ηφαίστειο στην μέση του κόλπου αναβλύζοντας θειάφι προκαλούν αυτό το φαινόμενο, όπως και άλλες ερμηνείες κατά καιρούς.
      Σημασία πάντως έχει αυτό το καιρό ότι η φύση τον δύσκολο αυτό χειμώνα για τον κόσμο κάνει το καθήκον της πρώτο από πλευράς κρύου που ακόμα δεν μας επισκέφθηκε όσο και από πλευράς τροφής που κάνει ότι μπορεί για να σταθεί δίπλα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο