Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η Κωνωπίνα γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου


      Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, η Κωνωπίνα γιορτάζει αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου,  τα Εισόδια της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος του χωριού. Ανήμερα της μεγάλης εορτής με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας  κ.κ. Κοσμά.

      Στα Εισόδια της Θεοτόκου, που η Εκκλησία μας τα γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη και η εκκλησία του Χωριού μας.
       Η ημέρα αυτή, έχει καθιερωθεί ως γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί η Παναγία μας είναι η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.....



      Και γνωρίζουμε για αυτή τη μέρα, την είσοδο της Παναγίας μας στο Ναό και την αφιέρωσή της στο Θεό εκ μέρους των ευλαβεστάτων γονέων της, του Ιωακείμ και της Άννης.
        Φέτος ημερολογιακά η ημέρα του εορτασμού είναι αύριο Τετάρτη (21 Νοεμβρίου) και αναμένεται να προσέλθει πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή για να λειτουργηθεί.
      Όμως, ο φετινός εορτασμός είχε κάτι ιδιαίτερο κάτι το ξεχωριστό που θα λαμπρύνει περισσότερο την μεγάλη αυτή γιορτή.
     Είναι η σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά, που θα χοροστατήσει κατά την Θεία λειτουργία και θα προσδώσει ξεχωριστή τιμή στο μικρό μας χωριό.
      Είθε να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας, στην Κωνωπίνα,  και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο