Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Συνεργασία των τουριστικών φορέων προορισμών που συνδέονται με το Άκτιο


            Συνάντηση τουριστικών φορέων της Λευκάδας και της Ηπείρου για την επίτευξη συνεργασίας των τουριστικών προορισμών που συνδέονται με το Αεροδρόμιο Ακτίου πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στη Λευκάδα.

      Το Επιμελητήριο Λευκάδας, έχοντας θέσει ως καθοριστικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Λευκάδας, τη συλλογικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την επίτευξη συνεργειών - όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης, στην ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε το Σεπτέμβριο - ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση όλων των ιδιωτικών και δημόσιων τουριστικών φορέων της Ηπείρου και της Λευκάδας με θέμα τη διερεύνηση συνεργασίας όλων των προορισμών που συνδέονται με το αεροδρόμιου του Ακτίου  και πιο συγκεκριμένα της Αιτωλοακαρνανίας, της Θεσπρωτίας, της Λευκάδας και της Πρέβεζας......



      Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στην πόλη της Λευκάδας επιβεβαιώθηκε ότι οι οικονομικές συνθήκες της χώρας αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της φράσης “η ισχύς εν τη ενώσει” και επιβάλλουν συνέργειες που δεν επιτεύχθηκαν ποτέ στο παρελθόν. Όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν απόλυτα σε μια πρωτοφανή ομοφωνία για την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων που εκπροσωπούν τους δορυφόρους προορισμούς που συνδέονται με το Άκτιο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι: 
·Το τουριστικό προϊόν των επιμέρους προορισμών αλληλοσυμπληρώνεται και γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστικό προς το κοινό όφελος όλων
·Η επιλογή επιμέρους προορισμών από κάθε δυνητικό επισκέπτη αυξάνει τις πιθανότητες βιωσιμότητας κάθε δυνητικού συνεργάτη (π.χ. αεροπορικές εταιρείες, tour operators, κ.λπ.) και ενδυναμώνει τις προσπάθειες για το άνοιγμα νέων αγορών
· Ο συντονισμός θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών (π.χ. την από κοινού  προσέγγιση μιας νέας αγοράς) εν αντιθέσει με τις αυτόνομες ενέργειες των επιμέρους προορισμών  που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα.
·Επιπρόσθετα η επίτευξη οικονομιών κλίμακας σε μια περίοδο, που χαρακτηρίζεται από μεγάλους περιορισμούς έως ανύπαρκτα κονδύλια, είναι επιβεβλημένη ώστε να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι επιλεγόμενες ενέργειες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.     

     Οι ενέργειες και οι τρόποι συνεργειών θα καθοριστούν στους επομένους μήνες. Επιτακτική κρίθηκε η ανάγκη για τις ενέργειες που αμεσότατα επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν για την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα. 
     Για το λόγο αυτό, θα συλλεχθούν τάχιστα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ανάγκη της επανασύνδεσης, καθώς και οι προτεινόμενες εναλλακτικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν από τους εκπρόσωπους όλων των θεσμικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων σε ειδική συνάντηση που θα επιδιώξουν με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θ. Βερύκιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κ. Ε. Ιωάννου, ο δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κ. Αραβανής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σ. Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Ι. Γιαμάς, ο A΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, κ. Ι. Λιβιτσάνος, ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Γ. Μπουρδάρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, κ. Π. Χαλκίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πρέβεζας, κ. Χ. Αναστασίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδας, κ. Π. Βουκελάτος και ο υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Λευκάδας, κ. A. Γαζής.

   Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Σκιαδαρέσης, παρουσία και του νέου επιστημονικού συνεργάτη για τον τουρισμό, κ. Γ. Μιχαηλίδη

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν σε:
· Ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων με το αεροδρόμιο Ακτίου
·  Αεροπορική σύνδεση με Αθήνα  
· Προβλήματα υποδομής και υπηρεσιών αεροδρομίου και τυχόν προτάσεις επίλυσης
·Ανάπτυξη επικοινωνιακών μέσων προβολής για την ενιαία και συνολική προώθηση των τουριστικών προορισμών (Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Λευκάδα και Πρέβεζα)
· Διερεύνηση και προσέγγιση υφιστάμενων και νέων αγορών με tour operators και αεροπορικές εταιρείες
·   Συνέργειες σε τουριστικές εκθέσεις εξωτερικού
Επιμελητήριο Λευκάδας
  
http://traveldailynews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο