FaceBook

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Απεργία και κατάληψη στο Πανεπιστήμιο


Σε 48ωρη απεργία και κατάληψη προχωρά το Διοικητικό  προσωπικό του Πανεπιστήμιου στο Αγρίνιο, ώστε να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων για υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα......


       Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψην την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε) αποφάσισε 48ωρη Απεργία-Κατάληψη των γραφείων διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (13 & 14 Νοεμβρίου 2012) με σκοπό να μείνουν κλειστές οι εν λόγω υπηρεσίες και να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων και καταστάσεων των υπό απόλυση συναδέλφων.
     "Απόφαση μας είναι να εμποδίσουμε με δυναμικό τρόπο τις διαδικασίες εφαρμογής των νέων μέτρων ώστε να μην απολυθεί κανείς  υπάλληλος σε κανένα ίδρυμα, σε καμιά υπηρεσία.
       Μολονότι στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπάλληλων κανείς συνάδελφος στο ΠΔΕ δεν θίγετε άμεσα με την παρούσα διάταξη, οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΠΔΕ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους των άλλων φορέων που απειλούνται με διαθεσιμότητα – απόλυση.
      Παράλληλα καταθέτουμε την ανησυχία μας και αγωνιζόμαστε ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση των μνημονιακών αποφάσεων που συρρικνώνουν την δημόσια – δωρεάν παιδεία με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και το οποίο απειλεί άμεσα την ύπαρξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή:agriniopress.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ριχτε μια ματια σε αυτο να δειτε πως ολα τα εχουν κανονισμενα το κυκλωμα το εσω & εξω . μας τελειωνουν σαν εθνος . και το γνωριζουνε . κριμα...η χωρα μας , η ωραια μας ελλαδα. το κριμα στο λαιμο τους .να δουμε ποτε θα ξυπνησουμε ολοι απο τον λήθαργο . με αυτα που μας ψεκαζουν παντος θα αργησουμε πολυ . οταν θα ειναι πλεων αργα..... πνεουμε τα λοίσθια κυριες και κυριοι................
Για τους πρόθυμους που υπέγραψαν τα μνημόνια και το μεσοπρόθεμο…
Νοε. 14 2012 7:14 Blogoσφαιρα, Ελλάδα no comments

Σκεφτήκαμε σε όλους αυτούς τους πρόθυμους… να τους θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.

Ο Stiglitz δεν είναι κάποιος τυχαίος ή γραφικός…
Ο Joseph Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank και έχει διατελέσει σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρώην πρωθυπουργού μας (του Γ.Α.Π).
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές.
Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό.
Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.”
Για να δούμε…συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Από ότι φαίνεται μάλλον μπήκαμε στην τελική φάση υλοποίησης του σχεδίου ξεπουλήματος..Έχετε τώρα καμιά αμφιβολία για το ξεπούλημα ;;
Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της κάθε δόσης;
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας…και τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου απ το ευρώ;;Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα….
Καταλάβατε τι υπογράψατε όλοι εσείς οι 153…;;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/11/blog-post_2421.html