Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Βουλή Καλλιγραφία!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης*
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ.

       Ν’ αρχίσω με αίσχος, να προχωρήσω με ντροπή και να  τελειώσω με τι;  Αυτό το τσίρκο που είδαμε αυτές τις ημέρες λέγεται βουλή των Ελλήνων; Αυτός ο γελοίος θίασος κυβερνά τον τόπο;  Αυτό το μίγμα  από φοβισμένα ανθρωπάκια και απίθανους τραμπούκους από αριστερά και δεξιά είναι οι εκπρόσωποι του έθνους;  Μεγάλη η χάρη σου λαέ μου! Να τους χαίρεσαι!
       Δεν θα σταματήσω να λέω ότι αυτός ο ελληνικός λαός, ο σημερινός,  έχει τη κύρια ευθύνη που η χώρα είναι σ αυτήν την  άθλια κατάσταση. Γιατί αυτός επέλεγε τους κυβερνώντες.....



        Γιατί συμμετείχε στο φαγοπότι που οι πολιτικοί παρέα με τους τραπεζίτες είχαν στήσει, γλύφοντας τα κόκαλα που η εξουσία τους έριχνε, για να μένουν οι πιστοί τους ψηφοφόροι. 
        Γιατί είχαν δεχτεί τη πελατειακή τους εξάρτηση και ξημεροβραδιάζονταν στα γραφεία των πολιτικών, για μια θεσούλα στο δημόσιο, μια σύνταξη τυφλού, μια παράνομη επιδότηση, μια παρέμβαση για μια κλήση, ένα τηλέφωνο στο δικαστή που θα δίκαζε την αγορανομική τους παράβαση, ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο και άλλα τέτοια αλισιβερίσια. 
    Γιατί γοητεύτηκε από «χαρισματικούς απατεώνες» πρωθυπουργούς που προτιμούσαν να χρεώνουν τη χώρα από το να πάρουν  τα μέτρα που έπρεπε τότε, είκοσι χρόνια πριν και να θωρακίσουν τη χώρα.  
      Γιατί όταν το 1990 ο Μητσοτάκης έλεγε ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία στα οικονομικά αλλιώς η χώρα σε δεκαπέντε με είκοσι χρόνια δεν θα έχει να πληρώσει συντάξεις, αυτοί τον φώναζαν ο ληστής με το τρίτο χέρι. 
      Γιατί όταν φώναζε για τις αποκρατικοποιήσεις, ο λαός έβγαινε παρέα με τους αλήστου μνήμης Σταμουλοκολλάδες κι έκαιγε την Αθήνα. Γιατί αντί να επιβάλλει την ανάπτυξη στη χώρα και να δουλέψει γι αυτό, τα χρόνια που οι πακτωλοί των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρρεαν στη χώρα, καθόταν στα καφενεία πίνοντας ούζα και ζούσε σαν άρχοντας παίρνοντας τις επιδοτήσεις ή έπαιζε στο χρηματιστήριο κι αγόραζε πόρσε καγιέν.

            Μπορώ να γεμίσω ένα βιβλίο με τις ευθύνες του λαού. Και τι έγινε; Θ αλλάξει τίποτε;  «Ο γέγονε γέγονε».  
       Τώρα  τι γίνεται, μπορεί να πει κάποιος; Προσωπικά όπως έχω γράψει και πριν μερικές βδομάδες μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει στα επόμενα δύο χρόνια με σχετική σιγουριά και στο περίπου για τη συνέχεια. 
      Δεν μπορώ να πω όμως τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα. Πριν οκτώ μήνες, μπορούσα να πω και τα έγραφα μάλιστα. Μίλαγα για κινήσεις του πρώτου εξαμήνου της νέας κυβέρνησης. Μέτρα γρήγορης ανάπτυξης και ανακούφισης του κόσμου. Δεν έχει γίνει κάτι το οποίο να φαίνεται, σε αυτήν την κατεύθυνση. 
   Κατά συνέπεια έχουν χαθεί οχτώ μήνες, προσπαθώντας να κάνουμε κυβέρνηση και διαπραγματευόμενοι, τα τελευταία  «τελευταία  μέτρα» με το επιτροπάτο των απίθανων αυτών Τόμσεν, Χάνσεν, Φούχτελ και το κακό συναπάντημα.  Κι εν το μεταξύ η κρίση βαθαίνει. 
       Ο λαός έχει πλέον γονατίσει στο καναβάτσο και τρώει ξύλο από κάθε κατεύθυνση. Και δεν μπορεί να σηκωθεί. Τα βάρη είναι τεράστια, δεν αντέχονται πλέον. Κι η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Έχω κουραστεί να φωνάζω και φυσικά δεν είμαι ο μόνος. Ότι δεν γίνεται να ζούμε με δόσεις. Οι ναρκομανείς πεθαίνουν με σιγουριά κάποια στιγμή, από υπερβολική ή νοθευμένη δόση. 
       Στο μέλλον. Κάποια στιγμή. Όχι αγαπητοί μου. Αυτό που λέω προσωπικά, αλλά άλλο να το λες απ την ασφάλεια της μη ευθύνης, άλλο να καταγράφεσαι στην ιστορία, ως ο υπεύθυνος της απόφασης, είναι η ευθανασία. Να δρομολογηθεί ο θάνατος της χώρας για να υπάρξει η αναγέννηση. Εκ της τέφρας. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Κι ο Τρικούπης είχε πει, «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αλλά δεν εμποδίζει την ιστορία να τον κρίνει ως έναν πολύ καλό πρωθυπουργό. 
           Ο γράφων, κινείται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά γιατί τα κόμματα έχουν αρχές και ιδεολογία, δεν είναι θέμα προσώπων. Κατά συνέπεια ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι στη λαϊκή, πατριωτική δημοκρατική, δεξιά.  Πίστεψα και συνεχίζω να πιστεύω στον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό όμως δεν μ εμποδίζει να πω, ότι άλλα είπαμε κι άλλα κάνουμε. Και ναι μεν υπάρχει το ελαφρυντικό, ότι συγκυβερνάμε και δεν κυβερνάμε, αλλά έχει χαθεί πολύς χρόνος.  
      Τι θα γίνει με τους νέους πρωθυπουργέ; Πως θα προχωρήσουν τη ζωή τους; Πού, σε τι; Τι θα γίνει με τον απλό λαό; Πως θα πληρώσει το νοίκι, το ρεύμα; Πως θα σπουδάσει το παιδί; Απλά πράγματα. 
      Κι έχεις και το οικτρό θέαμα αυτής της βουλής. Οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής να ωρύονται και να ουρλιάζουν συνέχεια λες και ήταν σε γήπεδο ποδοσφαίρου
       Ο «μπούλης» των εκατομμυρίων, ανεξάρτητος Καμένος,  να καταγγέλλει συνεχώς και γενικώς, οι μπαχαλάκηδες του Τσίπρα να ζητάν ονομαστική ψηφοφορία, περί συνταγματικότητας. Πανικός, κόσμος να τρέχει, μηχανάκια να φεύγουν για να μαζέψουν τον κόσμο. 
      Κι ένας αξιολύπητος πρόεδρος της Βουλής να μην τον ακούει κανένας και να μην μπορεί να επιβάλλει την τάξη. Το μόνο που έκανε ήταν  να χτυπάει διαρκώς το κουδούνι και να λέει συνεχίστε κύριε, συνεχίστε, σε μια οχλαγωγία. Να τελειώνει το μαρτύριο ήθελε να πει, κάντε γρήγορα, να τα ψηφίσουμε, να πάμε στο διάολο. Κι εμείς κι αυτοί, κι όλοι μας. Ο Βαγγέλας, πρόεδρος της βουλής...
        Έτσι κι έγινε, τα  μονίμως τελευταία μέτρα μας τα πήρανε. Και τώρα τι; Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; Φυσικά όχι.  Το μαρτύριο θα γίνει πιο σκληρό. Κι η συγκυβέρνηση  μετράει 153, ή 152;  Θα προχωρήσει με αυτόν τον αριθμό; Αποκλείεται. Μετρήστε χρόνο. Από εδώ και μετά ξαναμπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.
       Και σ όλα μέσα αυτή η βουλή των τελευταίων ημερών μόνο αισιόδοξο δεν με κάνει. Η βουλή των απελπισμένων;   Μπα, σε βουλή καλλιγραφία φέρνει!
Υγιαίνετε!

-*Από τη μόνιμη συνεργασία του με την εφημερίδα «Γεγονός»/Στήλη «Αθιβολές»

e  mail : arvanitisdimi@yahoo.com

9 σχόλια:

  1. είσαι πραγματικά τραγικός,δεν κάνεις για τίποτα,απλά βλέπεις τι πουλάει και λές να το εκμεταλευτείς για να σου δώσουν σημασία,αν ξαναβάλεις στις εκλογές δεν θα βρείς ούτε τον δικό σου,γλήφτη του Σαμαρά
    ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ...

    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιος έστησε το συστημα ετσι , καποιους τους συμφερε να δουλευει ετσι .... δεν νομιζω οτι ειναι υπετιος ο ελληνικος λαος για το τι εγινε εως τωρα σε αυτη την χωρα ... δυο ηταν τα κοματα που ειχανε τους ελληνες για μπαλακι και τους πεταγανε απο το ενα τερμα στο αλλο . και αυτο αποδείχτηκε τρανα μετα τις εκλογες . λοιπον , γιατι να φταιει αυτος ο κακομοιρος λαος .... αυτος εβαζε ανθρωπους επανω της εμπιστοσύνης του αλλα αυτοι τον προδιδανε τον ξεπουλουσαν δολια σε καθε βαρβαρο . και ακομα το ιδιο τροπάριο υπαρχει . λοιπον γιατι να μην αντιδρασει ετσι ο κερατομενος πολιτικα ελληνας ? και παλι καλα που πηγαν ετσι τα πραγματα , και δουλευει απο την μερια του ελληνα και μονο , λιγο δημοκρατικα η κοινωνια , αλλιως θα γινωταν εδω βατερλο ο καθενας θα εβγαινε εξω με τα οπλα . βλεπετε ..... ο ελλην δεν ειναι και τοσο ηλιθιος οσο θελανε να πιστευουν καποιοι που μιραζαν την πιτα εδω και τοσα χρονια . καταλαβαίνεται λοιπον οτι αυτη η καραμελα , με το οτι φταιει ο ελληνας για το πως εχει φτασει η ελλαδα μας , πλεων εχει πικρίσει . δεν ηταν ο ελληνας στην βουλη αγαπητε και φιλτατε . οπως επίσης και τωρα δεν ειναι μεσα στην βουλη γιατι αν ηταν θα επερνε ολα αυτα πισω ,τα κοινος ( κλεμενα ) απο την περιουσια του . και μετα απο ακηδες , μετα απο λιστες , και απο τοσα και τοσα αλλα , πιστευει καποιος οτι ειχε αλλη λυση ο ελληνας ? οχι βέβαια ...οι ιδιοι οι πολιτικοι που τους εμπιστεύτηκε τον οδηγησαν εκει . τελικα η ελλαδα δεν τρωει τα παιδια της .... τα πρωτότοκα παιδια της την εχουν κατασπαραξει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι μητροπολίτες της Αττικής έχουν καταθέσεις άνω των 5.000.000...???
    2012-11-19 13:26:11



    Εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ καλούνται να δώσουν δύο μητροπολίτες της Αττικής καθώς μετά από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η αποκάλυψη για τους δύο μητροπολίτες έγινε συμπτωματικά όταν το ΣΔΟΕ αποφάσισε να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση του παπά που βρέθηκε πριν λίγες μέρες να έχει 3 εκατομμύρια στην τράπεζα.

    Ο συγκεκριμένος ιερέας κίνησε υποψίες καθώς πλήρωσε άμεσα και με μετρητά το πρόστιμο του 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

    Γι’ αυτό το ΣΔΟΕ άνοιξε τους λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών αλλά και τον συγγενικών τους προσώπων και όπως φαίνεται «έπιασε λαβράκι», καθώς οι καταθέσεις τους ξεπερνούσαν τα 5.000.000 ευρώ.

    Πρόκειται για ιεράρχες σε πλούσιες μητροπόλεις , με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία σε όλη τη χώρα, αλλά και ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΣΔΟΕ εξετάζει «τρύπα» στα οικονομικά των δύο μητροπόλεων και ιδιαίτερα στα έσοδα από νοίκια και πωλήσεις ακινήτων.

    dimotikosafari.blogspot.gr


    τελικα εχουν κανει ετσι το συστημα που 100.000 ατομα στην ελλαδα ειναι ζαμπλουτοι , και ολη η ελλαδα , τρεχει και δεν φτανει . τι θα κανει το κρατος του δικαιου με ολους αυτους ? κατασχεση υπαρχει μεσα στα ελληνικα λεξικα , η την βγαλανε και απο εκει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ Η ΧΡΗΣΥ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θέλει και μεγάλη φαντασία για να καταλάβεις γιατί η ΝΔ χτυπάει τη Χρυσή Αυγή.Αρμέγουν ψήφους απο την ίδια αγελάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητό λιοντάρι 12.05. Μιλάω με επιχειρήματα, μιλάς με βρισιές. Τι διάλογο ν ανοίξω μαζί σου; Να εκμεταλλευτώ τι; Κάνω κριτική στη βουλή, βλέποντας ότι δεν στέκεται στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Κι εκφράζω επίσης την άποψη μου για τη στάση της συγκεκριμένης γενιάς του ελληνικού λαού και τις ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση. Αυτή είναι η γνώμη μου και τη λέω με θάρρος κι επώνυμα, ενω εσύ ούτε το ονοματάκι σου δεν βάζεις...
    Φίλε 1:04 αφού κάποιοι έστησαν το σύστημα ο ευφυής ελληνικός λαός γιατί δεν το ανέτρεψε; Μήπως γιατί τον βόλευε; Κι όταν πλέον δεν είχε τι να πάρει απ τα κόμματα εξουσίας τα έβαλε στο περιθώριο. Ενω όταν οι διορισμοί έτρεχαν, οι επιδοτήσεις έρχονταν, τους έστελνε στην εξουσία με πάνω από 40%. Να μη ξεχνάμε ότι ένας αμφιβόλου νοημοσύνης πολιτικός έγινε πρωθυπουργός με 44% . Συνεπώς ο λαός δεν έχει ευθύνη;
    Εσύ 3:02 μόνο αυτό κατάλαβες απ το κείμενο; Φυσικά και όχι. Ξαναδιάβαζε πιό προσεκτικά το άρθρο και θα καταλάβεις
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε συνομιλητη 19 Νοεμβρίου 2012 9:26 μ.μ.. μαλον δεν καταλαβες ποσο καλα ειχαν εγκαταστησει στην ελλαδα το σχημα των δυο κομματων . και αυτη την στιγμη που μιλαμε το συνταγμα μας εχει προσπεραστεί παρα πολλες φορες , να μην πω σχεδων το εχουν καταλύσει . ριξτε μια ματια πως περνανε οι νομοι και τα νομοσχεδια τα δολια , εξω απο την βουλη . ανοιγουν το τυπογραφειο νυχτα , και τυπωνουν την εφημεριδα της κυβερνησεως . τι να λεμε τωρα αγαπητε και φιλτατε συνομηλητη..... ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ? γιατι λοιπον δεν ανατρεπουν και αυτη την κατασταση οι ελληνες ? ειναι και τωρα βολεμενοι μηπως ? εγω θα σας πω μονο τουτο που ξερω με την μικρη μου πειρα και ηλικια , υπαρχουν απο παλια τα λεγωμενα κοματοσκυλα , αυτα που εννοείται και εσεις αν δεν κανω λαθος , που ταΐζονται καλα , και να μπορουν να χτυπανε δυνατα παλαμακια στους πολιτικους που εχτισαν αυτο το συστημα . ετσι ειναι κυριε arvanitisdimi , δεν ειναι οι ελληνες ετσι . ειναι καποια κατακαθια που βρισκωνται κατω απο την κινητη λασπη των βρωμερων πολιτικων συστηματων , και τραβανε ολους τους ελληνες προς τα κατω . ευτιχως ομως γιατι καποιοι ελληναρες απο αυτους μπορουσαν ακομα και περνανε ανασα , γι'αυτο και η απαντηση ειναι αυτη που βλεπετε και σχολιαζετε στην βουλη μετα εκλογων . ετσι ειναι λοιπον ... μην βαζετε ολους τους ελληνες στο ιδιο καζανι . βαλτε μεγαλοδημοσιογραφους , βαλτε τα τοπικα κυκλωματα που τρυπωνουν σε συμβουλια με την ιδιότητα τρωκτικων , βαλτε τους τυπαδες που δεν δουλεψαν ποτε στην ζωη τους με τα υπερυψωμενα αυτοκινητα και που ξημεροβραδιαζουν μεσα στις τραπεζες μπας και αρπαξουν κανα κονδύλι., αυτοι περιληπτικά ειναι το συστημα , ειναι οι ύαινες που κατασπαραζουν το κρατος. αυτοι ειναι που μας αφησαν γδυτούς στον βοριά της τροικας, καλυμενοι εδω και τοσα χρονια απο το κομματικο καθεστος που επηκρατουσε στην ελλαδα μας . για να κλεισω θα σας υπενθυμίσω οτι τα δυο κομματα , που τελικα αποδείχτηκε οτι ηταν ενα και το αυτο , προωθούσε αυτο το καλοστημενο παιχνιδι γιατι τους βολευε πολυ στο μοίρασμα των ψηφων . ισχειε ο νομος των ίσων , ολοι ειμαστε ισοι αλλα καποιοι ειναι ποιο ισοι απο τους ισους ........ να ειστε και εσεις καλα κυριε arvanitisdimi .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσεχε γιατι τα λιονταρια δεν ειναι ενα ειναι πολλα.... δεν θα σου κανουμε την χαρη να ειμαστε προβατακια,τελειωσαν αυτα απο εμας πλεον μονο βρισιες,κραξιμο και ξυλο ΝΑΙ ΞΥΛΟ!! Διαλυσατε τα σπιτια μας μας κανατε ζητιανους και τωρα το παιζετε σωτηρες? ΟΧΙ ΡΕ!!!! ΤΕΛΟΣ!!! Μιλας για επιδοτησεις? μιλα για τις επιδοτησεις των κομματων,μιλας για το μπαχαλο στην βουλη? μιλα για τους βουλευτες που τσιμπανε 8 χιλιαρικακια καθε μηνα και εγω καλουμαι με 670 ευρο να ζησω στο νοικι με οικογενεια.Να σου πω και κατι αλλο? Ποιος σου ειπε οτι θελουμε να να κανουμε διαλογο μαζι σας? ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΛΕΙΟΣ!! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ Η ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΥΦΛΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΔΕΞΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΩΜΕΝΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ!! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΟΣΑ ΗΞΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΑΛΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΒΗΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο