Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη στο Ξηρόμερο, από 37χρονο απότακτο αστυνομικό, με θύματα αγρότες και κτηνοτρόφους


     Ο 37χρονος πρώην αστυνομικός από τις αρχές του 2012 και για 5 περίπου μήνες (Ιανουάριος – Μάιος του 2012), εμφανίζονταν  σε αγρότες και κτηνοτρόφους του Ξηρομέρου, κυρίως στις περιοχές του Μύτικα και του Αστακού και δηλώνοντας ως επαγγελματική ιδιότητα αυτή του υπαλλήλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τους απέσπασε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2000€ – 5000€

       Μια μεγάλη απάτη σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας είχε στήσει ένας 37χρονος από την Αθήνα, πρώην αστυνομικός ο οποίος έχει αποταχθεί από το σώμα......



       Ο 37χρονος από τις αρχές του 2012 άρχισε να εμφανίζεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως στις περιοχές του Μύτικα και του Αστακού και δηλώνοντας ως επαγγελματική ιδιότητα αυτή του υπαλλήλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τους απέσπασε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2000€ – 5000€ για την εκπόνηση μελετών με στόχο την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα του υπουργείου. Μάλιστα του έλεγε ότι από αυτά τα προγράμματα θα προκύψουν και επιδοτήσεις.
          Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι αγρότες που είχαν δώσει τα χρήματα ανήσυχοι διαπίστωσαν να περνά ο χρόνος και ο συγκεκριμένος να έχει εξαφανιστεί. Τότε προσέφυγαν στο τμήμα ασφαλείας Αστακού και άρχισαν να καταγγέλλουν το περιστατικό.
       Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr η όλη επιχείριση που στήθηκε από την αστυνομία για την εξιχνίαση ήταν πολύ δύσκολη μιας και o πρώην αστυνομικός ποτέ δεν εμφανίστηκε με τα ίδια στοιχεία. Συνεχώς άλλαζε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και άλλα προσωπικά του στοιχεία προκειμένου να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή του. Όμως χάρη στην επίμονη έρευνα των αστυνομικών, εντοπίστηκε και τώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
        Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο έως τώρα αριθμός των εξαπατηθέντων  ανέρχεται στους 13 αλλά όπως επισημαίνουν πηγές από την αστυνομία αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ όσο θα περνά ο καιρός και θα αποκαλύπτεται η απάτη.
       Ο 37χρονος πρώην αστυνομικός δρούσε στην περιοχή του Ξηρομέρου για 5 περίπου μήνες (Ιανουάριος – Μάιος του 2012).

Πηγή: http://www.aerasnews.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο