Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η Μεδεών Κατούνας νίκησε δύσκολα με 2-1 στο τοπικό ντέρμπυ τον Αετό


       Με ένα υπέροχο γκολ του Νεοφώτιστου με άπιαστο σουτ στο «γάμα» στο 90+2′ η Μεδεών Κατούνας πέτυχε μία σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως ήταν  ο Αετός με 2-1. 
      Όπως εξελίχθηκε το ματς το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία όμως η αποβολή του δραστήριου Κατσιγιάννη του Αετού στο 68΄ άλλαξε τις ισορροπίες  και  έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μεδεώνος.

Γράφει ο: Λεωνίδας Σεραφής

      Με γκολ «ποίημα» του Νεοφώτιστου στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, η Κατούνα νίκησε με 2-1 σκορ τον Αετό και με αυτόν τον τρόπο έβαψε πράσινο το τοπικό ντέρμπι του Ξηρομέρου για το πρωτάθλημα της Β΄Κατηγορίας ΕΠΣΝΑ (3ος Όμιλος). 
    Ο Αετός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση με σουτ του Ρουσάι το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ(6').......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...



       Στο 9' η Μεδεών απάντησε στην ευκαιρία του Αετού με επίσης σουτ του Γουρούνα ωστόσο ο τερματοφύλακας Κεραμύδας απέκρουσε εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα κόρνερ... Από αυτή τη στημένη φάση προήλθε και το γκολ της γηπεδούχο ομάδας. Ο Τζαβίδης εκτέλεσε και ο Μαυρομμάτης Σ. με ωραία κεφαλιά κέρδισε κατακράτος τους αντίπαλους αμυντικούς μαζί με τον τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ(10').
 Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν, προσπάθησαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και ισοφάρισαν στο 38' με τον Κατσιγιάννη ο οποίος εκμεταλεύτηκε την λάθος έξοδο του Σίμου, ύστερα από πλάγιο που εκτέλεσε ο Ντέμος και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.
   Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε για την Μεδεών με τον Θεόδωρου να χάνει σπουδαία ευκαιρία να βάλει ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο(40').

      Στην επανάληψη ο Αετός μπήκε ξανά δυνατά και απείλησε με φάουλ του δραστήριου Κατσιγιάννη ωστόσο ο Σίμος μπλόκαρε την μπάλα(60'). 
       Στο 63' η Κατούνα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Θεοδώρου με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα... 
     Αμέσως μετά ο Αετός έχασε φοβερή ευκαιρία όταν μετά από εκπληκτική ασιστ του βασίλη Ρουσάι, ο νεαρός Ντέμος βγήκε τεα-τετ με τον τερματοφύλακα και πλάσσαρε άουτ. Με δέκα παίκτες έμειναν και οι φιλοξενούμενοι μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Κατσιγιάννης από τον ρέφερι της αναμέτρησης...
      Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του εννενηκοστού λεπτού η Μεδεών άγγιξε το 2-1 αλλά ο Μούχας αστόχησε από πλεονεκτική θέση... 
      Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει με ισοπαλία και ότι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τους βαθμούς. Για να εμφανιστεί όμως στο 90+2 ο Νεοφώτιστος από «μηχανής θεός» και με σουτ έξω από την περιοχή να στείλει την μπάλα στο παραθυράκι του Κεραμύδα και να γράψει το τελικό 2-1.
        Ο Αετός διαμαρτύρεται για την απόδοση του διαιτητή ο οποίος στις αρχές του Β΄ημιχρόνου δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Βασίλη Ρουσάι και δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα της Μεδεώνας.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ:
Μεδεών: Μαυρομμάτης Σ, Μαλακάσας, Νεοφώτιστος και Σαμαντάς
Αετός: Γεωργούσης Δ, Ρουσάι Β, Κουτσογιάννος, Ντέμος Γ.  

Οι εντεκάδες των δύο ομάδων
Μεδεών: 1.Σίμος 2.Μούχας 3.Μαλακάσας 4.Ζωγάκης 5.Μαυρομμάτης Σ. 6.Σαμαντάς (Μπερίκος) 7.Γουρούνας (Τσιλιμαντός) 8.Νεοφώτιστος Σ. 9.Τζαβίδης 10.Θεοδώρου 11.Μπρακάη (Μπακαδήμας)

Αετός: 1.Κεραμύδας 2.Γεωργούσης 3.Κουτρούμπας 4.Κουτσογιάννος 5.Παύλου 6.Ντέμος Ν.(Κελεπούρης, Βαλλιάνος) 7.Ρουσάη (Ζαρκαδούλας) 8.Τομαράς 9.Καραμπέκιος 10.Κατσιγιάννης 11.Ντέμος Γ.















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο