Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

GREEN AIM: Εθνικό σπορ η παράνομη αλιεία στην Ελλάδα


    Η αμετροέπεια των υπαίτιων καταντάει προκλητική και ανεξέλεγκτη, καθημερινά η παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία εξαντλεί τα ιχθυαποθέματα, καταστρέφει τα θαλάσσια ενδιαιτήματα, στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, τοποθετεί τους "σωστούς" ψαράδες αδίκως σε μειονεκτικό στρατόπεδο και εξασθενίζει τις παράκτιες περιοχές του Αιγαίου.
        Η ΕΕ εργάζεται σκληρά για να καλυφθούν τα κενά που επιτρέπουν στις παράνομες επιχειρήσεις να επωφελούνται από τις εγκληματικές δραστηριότητές τους.....



    Ο κανονισμός της ΕΕ για την πρόληψη, αποτροπή και εξάλειψη της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας έχει τεθεί ήδη σε ισχύ.
(Εκτελεστικός κανονισμός: Κανονισμός της Επιτροπής αριθ. 1010/2009)

    Όλο το βάρος των ευθυνών πέφτει αδιαμφισβήτητα στις τοπικές Λιμενικές Αρχές η οποίες συνειδητά επιτρέπουν την διαιώνιση του φαινομένου. Ο χώρος εποπτείας εξάλλου της λιμενικής αστυνομίας δεν περιορίζεται στο εμβαδόν του λιμένα, αλλά στα πέρατα της θάλασσας. Καλώς ή κακώς πρόκειται για μια μορφή βίας και μάλιστα με μόνο σκοπό το κέρδος.
     Η βια όμως δεν πολεμιέται με βια, αλλά με συσπείρωση των ειρηνικών δυνάμεων της χώρας.
    Οι δολοφόνοι δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από δολοφόνοι.     
    Οφείλουμε να προστατέψουμε την ελληνική θάλασσα, ίσως παραμένει η μοναδική κληρονομιά που πρέπει να παραδώσουμε αναλλοίωτη στα παιδιά μας.
     Δεν υπάρχουν περιθώρια συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με κανέναν Ψαρά - Εγκληματία. Το φαινόμενο πρέπει να κοπεί με την σπάθα του μεγάλου Αλέξανδρου
    Καλούμε τώρα όλους εσάς, να δημιουργήσουμε μια συμμαχία για το Αιγαίο, συμμαχία για τις ελληνικές θάλασσες. Ας πράξουμε όλοι με πάθος και συνείδηση.
      Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασίας, ίσως εδώ κρύβεται το μυστικό για να πετύχουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο